Close

Strona 35 z 1914 PierwszyPierwszy ... 25333435363745851355351035 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 341 do 350 z 19131

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mariusz888 Zobacz posta
    A co bagnet tych szkieł skoro jest przejściówka ma do A7/A7R żeby to miało jakiś wpływ na współpracę ze szkłami systemu M?
    Jestem w trakcie wyjaśniania co ma. Kupiłem w sklepie internetowym adapter M-E i się okazało że z Voigtlanderem 35/1.4 na NEX-6 nie ma nieskończoności. Obsługa sklepu przyznała w rozmowie telefonicznej, że podobno ze szkłami Leitza nie ma problemu, a z Voigtkami się zdarzają. Teraz, dzięki dobremu człowiekowi zostaną podjęte próby dobrania adaptera, tak żeby był w pełni funkcjonalny.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Ale że czemu? Tuaj:
    http://www.sonyalpharumors.com/next-...acy-lens-test/
    jakoś to zmontowali A co bagnet tych szkieł skoro jest przejściówka ma do A7/A7R żeby to miało jakiś wpływ na współpracę ze szkłami systemu M?
    A7/A7R nie zostaly stworzone do wspolpracy ze szklami z bagnetem M (ani te szkla nie zostaly stworzone do wspolpracy z Sony ) tylko ze szklami z bagnetem E Kazda inna kombinacja (nawet szkla Sony z bagnetem A przez dedykowany adapter od Sony) ma prawo dzialac slabo/w ogole nie dzialac. I tu jest problem... chocby to o czym wspomnial Tomek - brak nieskonczonosci z jednym z vojtkow.

Pytam serio bo w Sony to za bardzo nie siedzę a może jest jakiś niuans. Szukam możliwie małego aparatu z pełną klatką który mi da jakoś taką jak D3/D700. Gdyby to się udało zrealizować w którymś (którym?) Sony to byłbym "na tak"
    Nie znajdziesz bo aktualnie wszystkie fulfrejmy S/N maja lepsza jakosc obrazka

EDIT
    No i RX1/RX1R to widzę że raczej ciężko podpiąć coś innego skoro ma niewymienny obiektyw 35mm
    To nie zmienia faktu, ze to dalej swietne sprzety z pelna klatka schowana w korpusie o niewielkich rozmiarach

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zdyboo Zobacz posta
    Jestem w trakcie wyjaśniania co ma. Kupiłem w sklepie internetowym adapter M-E i się okazało że z Voigtlanderem 35/1.4 na NEX-6 nie ma nieskończoności. Obsługa sklepu przyznała w rozmowie telefonicznej, że podobno ze szkłami Leitza nie ma problemu, a z Voigtkami się zdarzają. Teraz, dzięki dobremu człowiekowi zostaną podjęte próby dobrania adaptera, tak żeby był w pełni funkcjonalny.
    To nie wina Voigtlandera, tylko adapteru.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    To nie wina Voigtlandera, tylko adapteru.
    No raczej, ale nie wydam siedmiu stów na adapter Voigtlandera. Szybciej oddam adapter, szkło sprzedam i kupię coś fabrycznie wyposażonego w bagnet E.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Kto powiedział, że musisz wydawać 7 stów. Wystarczyło nabyć dobry zamiennik.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Zanim kupiłem adapter spytałem się czy ktoś używał. Napisano mi, że jest OK. Zatem jak na mój gust to sprawa rozrzutu jakościowego indywidualnych egzemplarzy. Ale może uda się dobrać taki, który będzie fungował jak powinien.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Ja nie miałem z tym adapterem żadnych problemów z moimi Voitkami (21/4, 40/1.4x2 i 75/2.5 przez dodatkową przejściówkę).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michel71 Zobacz posta
    Ja nie miałem z tym adapterem żadnych problemów z moimi Voitkami (21/4, 40/1.4x2 i 75/2.5 przez dodatkową przejściówkę).
    Jutro się wszystko okaże. Voitek nie ma pozanieskończoności, także wystarczy żeby adapter był minimalnie grubszy i mamy problem.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Jutro się wszystko okaże. Voitek nie ma pozanieskończoności, także wystarczy żeby adapter był minimalnie grubszy i mamy problem.
    Wiem, wiem, mam tak z m39...

Strona 35 z 1914 PierwszyPierwszy ... 25333435363745851355351035 ... OstatniOstatni