Masakryczna sprawa. Ale trzymam kciuki za odebranie pieniążków...
Szukaj
Masakryczna sprawa. Ale trzymam kciuki za odebranie pieniążków...
W niedziele upływa termin dla sprzedającego na wyjaśnienie sprawy. Jak na razie nie odezwał sie. Dzwoniłem do paypal w tej sprawie aby sie upewnić ze z mojej strony dopelnilem formalności. Uspokoili mnie. Będę informować. Ale fakt, ze są obawy. Poza tym ani kasy ani sprzętu. A kolejny długi weekend leci. Mozna byłoby polatac po lasach z aparatem... :/
Ebay i Paypol to nie allegro i ichnie życzeniowo-obietnicowe centrum sporów.
Powodzenia w załatwieniu sprawy.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - S. Lem
Sam niedawno kupowałem aparat i obiektyw i przyznam, że nieco obaw związanych z tym było. Znalazłem u nas sklep z bardzo korzystnymi cenami. Najpierw sprawdziłem czy rzeczywiście mają też punkty stacjonarne. Później zadzwoniłem żeby porozmawiać ze sprzedawcą. Zamówiłem towar , ale przed wysyłką poprosiłem o podanie numerów seryjnych aparatu i obiektywu. Gdy je dostałem , zadzwoniłem do nikona żeby je potwierdzić. Gdy już wszystko się zgadzało poprosiłem o wysłanie sprzętu kurierem z możliwością otworzenia przy nim paczek i dokładnego sprawdzenia zawartości. Miałem szczęście bo wszystko okazało się być w porządku. Może i byłem nieco upierdliwy, ale , do cholery, płacę za coś ciężkie pieniądze i nie mam ochoty czuć się jakby mnie ktoś w.... i to na sucho. Poza tym sądzę, że żadnemu uczciwemu sprzedawcy takie sprawdzenie nie będzie przeszkadzało. A gdyby miał jakieś opory , od razu odpuszczam zakupy u niego.
Nikon D850, Nikkor 24-70/2.8 G, Nikkor 70-200/4 VR, Sigma 50 Art 50/1.4, Sigma Art 105/1.4 Nikkor 200-500/5.6 VR, Tamron 90/2.8 VC USD, Samyang 14/2.8 AE UMC, Samyang 135/2, Carl Zeiss Jena Sonnar 180/2.8
O numerach seryjnych nie pomyślałem, przyznam się szczerze. Natomiast ze sprzedawcą kontakt telefoniczny był, mailowy również. Odpowiadał na smsy przed płatnością jak również po otworzeniu sporu. Ale na przyszłość pomyślę o numerach seryjnych. Dzięki.
Wyjaśniło sie coś ????
D800| D610| 14-24mm | 70-200mm VRII | sigma 35 mm ART | SB910|900|FOMEI PANTHER 600 MINI | EIZO CS230 | PIXEL KING|SanDisc CF 32 GB x 6 | Lowepro Vertex 200 AW
W tej chwili rozważania nad pewnością czy niepewnością źródła nie mają już żadnego sensu bo doskonale wiadomo kim okazał się sprzedawca. Zaletą kupowania u nas jest to, że jak już nawet dostanie się cegłę czy czasopisma zamiast wymarzonego sprzętu, zawsze jest duża szansa delikwenta namierzyć i udać się do niego by osobiście wyklepać mu z kieszeni skradzione pieniądze a z pustego łba podobne pomysły na przyszłość. Nie ukrywam - mnie również ciekawi, ile można było teoretycznie zaoszczędzić na tych zakupach w stosunku do krajowych cen ?
Nikon D850, Nikkor 24-70/2.8 G, Nikkor 70-200/4 VR, Sigma 50 Art 50/1.4, Sigma Art 105/1.4 Nikkor 200-500/5.6 VR, Tamron 90/2.8 VC USD, Samyang 14/2.8 AE UMC, Samyang 135/2, Carl Zeiss Jena Sonnar 180/2.8
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Skontaktuj się z nami