Close

Strona 10 z 17 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 162

Domyślnie

Moge zapytac, dlaczego:
    1. kupiles 6D, a nie np. D800.
    2. Czy jesteś zadowolony z Canona, dlamnie D300 i D700 to ideały pod względem af i ergonomi, oraz pancerności.
    3. Jak sie pracuje z jednym punktem ostrości, wiem może to głupie pytanie.
    4. Jakie szkiełko masz z 6D.
    Coraz mniej Nikona.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez weller Zobacz posta
    Moge zapytac, dlaczego:
    1. kupiles 6D, a nie np. D800.
    2. Czy jesteś zadowolony z Canona, dlamnie D300 i D700 to ideały pod względem af i ergonomi, oraz pancerności.
    3. Jak sie pracuje z jednym punktem ostrości, wiem może to głupie pytanie.
    4. Jakie szkiełko masz z 6D.
    Ad...

1. Cena i brak zaufania w obecne produkty Nikona. Matryca 36mpix też dołożyła swoje, stałki, które miałem z D700 nie zachwycają na D800.
    2. Na dzień dzisiejszy jestem, szczególnie z wysokiego iso, DR, kolorów, trybu cichej migawki, wizjera.
    3. Normalnie i komfortowo, na D700 też 99% czasu jechałem na centralnym.
    4. 17-40, 50/1.4 i 70-200/2.8.
    flickr / Rolleicord, Canon

Domyślnie

Z wizjera? mozesz rozwinąć.

Jakie szkiełko polecasz na początek, zastosowanie, turystyka, górskie wycieczki, zdjecia w domu z rodzinka.

P.S. co to jest DR.
    Ostatnio edytowane przez weller ; 25-10-2013 o 20:39
    Coraz mniej Nikona.

Domyślnie

Wizjer jest porównywalny jeśli nie taki sam jak w D700, mi to wystarcza i to dobry poziom jak na bieda-FX.
    Na wycieczki w góry osobiście wybrałbym 17-40/4L i 70-200/4L IS, ale jak jedno szkło to raczej 24-70/4L albo używkę 24-70/2.8L wersja I.
    Gdybym miał mieć jedno szkło to byłoby to własnie 24-70/2.8L. Chociaż kiedyś podczas 5 dni Tatry Zachodnie opitoliłem Canonem A-1 z FD 50/1.4 i 135/3.5, inne to czasy były.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gibber Zobacz posta
    (...) to dobry poziom jak na bieda-FX. (...)
    No nie żartuj hehe. To na pewno dobry sprzęt.

No właśnie myślałem o 17-40. Potem może jakaś stałka, może naleśnik 40mm.

A co do 6D, czy jest solidny, miałem go w rękach i byłem zachwycony, po tym jak oglądałem D600. Czy można wyciągnąć aparat w trakcie deszczu zrobić zdjęcie i go schować. Czy 6D to przetrwa. Jak wygląda robienie zdjęć w zimie, mróz i śnieg go nie zabiją?
    Coraz mniej Nikona.

Domyślnie

Jeszcze nie mam sprzętu niestety. Mam otwarty spór ze sprzedającym na paypal, po tym jak 5 dni nie było z nim kontaktu. Na szczęście paczka jest juz nadana i mogę ją śledzić. Czy w środku jest sprzęt, to sie okaże jak paczka przyjdzie na miejsce. Co do szkieł to będzie używany z 24-70 f4 oraz 50 f1.8. Na otarcie łez podobno dostałem kartę pamięci od sprzedawcy. Sporu nie zamykam, bo może sie okazać, ze sprawilem sobie dość drogą cegłówkę. Będę informować.

No właśnie sam sie zastanawiałem dzisiaj nad uszczelnieniami. Przyzwyczajony do pentaxa K-5 raczej nie będę sie zastanawiał w trakcie mżawki czy nie uszkodze aparatu, tylko bede po prostu go wyjmował i robił zdjęcia. Mam nadzieje nie zrobić korpusowi dużej krzywdy.

Domyślnie

Trzymam kciuki. Powinno być wszystko ok, w końcu Polska już bliżej Europy jest niż Azji . Informuj jak sprawy się mają.
    Coraz mniej Nikona.

Domyślnie

Dzisiaj przyszła przesyłka. Sprawy maja sie tak, ze dostałem najdroższą prenumeratę kolorowych pism na świecie. Przyszła koperta z kilkoma gazetami. Jak żyć? :/

Domyślnie

Współczuje ;-(
    Kupiłeś przez eBay?
    Mam nadzieję, że dostaniesz zwrot pieniędzy. Trochę się z nimi nawalczyłem, jak gość USandA wysłał mi złom zamiast miętowej Broniki ETRS.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez boobass Zobacz posta
    Dzisiaj przyszła przesyłka. Sprawy maja sie tak, ze dostałem najdroższą prenumeratę kolorowych pism na świecie. Przyszła koperta z kilkoma gazetami. Jak żyć? :/
    Ale chyba nie odebrałes paczki co? Otwierałes w obecności kuriera czy jak?
    Nikon D997 Nikkor 10-500 f/0,7, SpeedLight SB 920 GT.

Strona 10 z 17 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów