Close

Strona 12 z 17 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 162

Domyślnie

Masakryczna sprawa. Ale trzymam kciuki za odebranie pieniążków...

Domyślnie

W niedziele upływa termin dla sprzedającego na wyjaśnienie sprawy. Jak na razie nie odezwał sie. Dzwoniłem do paypal w tej sprawie aby sie upewnić ze z mojej strony dopelnilem formalności. Uspokoili mnie. Będę informować. Ale fakt, ze są obawy. Poza tym ani kasy ani sprzętu. A kolejny długi weekend leci. Mozna byłoby polatac po lasach z aparatem... :/

Domyślnie

Ebay i Paypol to nie allegro i ichnie życzeniowo-obietnicowe centrum sporów.
    Powodzenia w załatwieniu sprawy.
    "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - S. Lem

Domyślnie

Sam niedawno kupowałem aparat i obiektyw i przyznam, że nieco obaw związanych z tym było. Znalazłem u nas sklep z bardzo korzystnymi cenami. Najpierw sprawdziłem czy rzeczywiście mają też punkty stacjonarne. Później zadzwoniłem żeby porozmawiać ze sprzedawcą. Zamówiłem towar , ale przed wysyłką poprosiłem o podanie numerów seryjnych aparatu i obiektywu. Gdy je dostałem , zadzwoniłem do nikona żeby je potwierdzić. Gdy już wszystko się zgadzało poprosiłem o wysłanie sprzętu kurierem z możliwością otworzenia przy nim paczek i dokładnego sprawdzenia zawartości. Miałem szczęście bo wszystko okazało się być w porządku. Może i byłem nieco upierdliwy, ale , do cholery, płacę za coś ciężkie pieniądze i nie mam ochoty czuć się jakby mnie ktoś w.... i to na sucho. Poza tym sądzę, że żadnemu uczciwemu sprzedawcy takie sprawdzenie nie będzie przeszkadzało. A gdyby miał jakieś opory , od razu odpuszczam zakupy u niego.
    Nikon D850, Nikkor 24-70/2.8 G, Nikkor 70-200/4 VR, Sigma 50 Art 50/1.4, Sigma Art 105/1.4 Nikkor 200-500/5.6 VR, Tamron 90/2.8 VC USD, Samyang 14/2.8 AE UMC, Samyang 135/2, Carl Zeiss Jena Sonnar 180/2.8

Domyślnie

O numerach seryjnych nie pomyślałem, przyznam się szczerze. Natomiast ze sprzedawcą kontakt telefoniczny był, mailowy również. Odpowiadał na smsy przed płatnością jak również po otworzeniu sporu. Ale na przyszłość pomyślę o numerach seryjnych. Dzięki.

Domyślnie

Wyjaśniło sie coś ????
    D800| D610| 14-24mm | 70-200mm VRII | sigma 35 mm ART | SB910|900|FOMEI PANTHER 600 MINI | EIZO CS230 | PIXEL KING|SanDisc CF 32 GB x 6 | Lowepro Vertex 200 AW

Domyślnie

Awaiting other party's response. :/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez boobass Zobacz posta
    Ebay w kombinacji z paypalem to dla ciebie niepewne zródło?
    No litości. Jak koleś nie wiadomo skąd sprzedający na ebayu może być pewnym źródłem? Pewnym źródłem to jest Fotojoker czy Cyfrowe.pl gdzie dostaniesz to co zamówiłeś na nie stos gazet.
    Sony A7 | Voigtlander 15/4.5 III | Tamron 28-75/2.8 RXD | Fuji 55/1.8

Domyślnie

W tej chwili rozważania nad pewnością czy niepewnością źródła nie mają już żadnego sensu bo doskonale wiadomo kim okazał się sprzedawca. Zaletą kupowania u nas jest to, że jak już nawet dostanie się cegłę czy czasopisma zamiast wymarzonego sprzętu, zawsze jest duża szansa delikwenta namierzyć i udać się do niego by osobiście wyklepać mu z kieszeni skradzione pieniądze a z pustego łba podobne pomysły na przyszłość. Nie ukrywam - mnie również ciekawi, ile można było teoretycznie zaoszczędzić na tych zakupach w stosunku do krajowych cen ?
    Nikon D850, Nikkor 24-70/2.8 G, Nikkor 70-200/4 VR, Sigma 50 Art 50/1.4, Sigma Art 105/1.4 Nikkor 200-500/5.6 VR, Tamron 90/2.8 VC USD, Samyang 14/2.8 AE UMC, Samyang 135/2, Carl Zeiss Jena Sonnar 180/2.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Khedron Zobacz posta
    Nie ukrywam - mnie również ciekawi, ile można było teoretycznie zaoszczędzić na tych zakupach w stosunku do krajowych cen ?
    Ba, żeby krajowych. Autor ma wpisane jako pobyt miasto Cork, Irlandia. Ma w okolicy sprzet taniej niz my tutaj.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Strona 12 z 17 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów