a ja jestem i się nie boję![]()
Szukaj
a ja jestem i się nie boję![]()
jakich opłat? dla kogoś kto nie prowadzi żadnego fanpage opłaty na fb nie istnieją (a adminów jest ułamek promila)
sporo ludzi? od początku mojego "istnienia" na fb nikt kogo znam nie opuścił FB na stałe, oczywiście kasują konta ale po 3-4 miesiącach wracają bo nie ma żadnej innej alternatywy
Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120
Alternatywa jest w postaci google+, ale to niestety mało popularny serwis (przynajmniej w pl).
.
| D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |
alternatywa jest twitter. Znacznie bardziej popularny od FB - ale niestety nie w PL.
Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120
Zapłata może mieć różne formy, niekoniecznie gotówki.
Już teraz FB posiada prawa majątkowe do wszystkich treści umieszczanych przez Ciebie i innych. W przyszłości może zażądać opłat za przestrzeń na serwerach, co jest istotne w przypadku strony foto. Może wprowadzić płatny dostęp do ciekawych stron dla innych użytkowników. Będziesz tyrał latami, inwestował w sprzęt i wiedzą, a potem FB będzie pobierał opłaty za oglądanie Twoich prac. Form zarabiania na treściach może być dużo więcej.
W poprzednim wpisie nie namawiałem do rezygnowania z FB, ale przestrzegałem przed zaniedbywaniem własnej strony kosztem FB. Co gorsza wiele firm, stowarzyszeń czy organizacji całkowicie przeniosła swoje serwisy na FB. Myślę, że za kilka lat obudzą się z ręką w nocniku.
Pomimo tego uważam, że FB jest świetnym narzędziem promocji własnej strony www, ale pod warunkiem, że jest wykorzystywana tylko do informowania o nowościach na własnej stronie www. Sam prowadzę dwa fanpejdże i widzę, że przyczyniają się do ruchu na stronach właściwych. W przypadku kiedy FB zmusi mnie z rezygnacji z jego dobrodziejstw, moje strony zbyt wiele nie ucierpią.
pozdrawiam
Samsung M1733, HTC Magic, Asus K53S, Lomer Borneo, gatki z targu
Tak czytałem. Wnioskuję więc, że Ty nie (albo nie zrozumiałeś). FB posiada prawa majątkowe, oczywiście nie wyłączne. Może korzystać z Twoich prac w zasadzie w dowolny sposób, bez pytania Cię o zgodę czy płacenia Tobie za wykorzystanie Twoich prac. Jeśli to nie są prawa majątkowe, to jakie?
Zanim się poleci Blip-a, trzeba by wiedzieć, że już nie istniejeZamieszczone przez mateo912
pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez skarcity ; 06-11-2013 o 11:04
Samsung M1733, HTC Magic, Asus K53S, Lomer Borneo, gatki z targu
Skontaktuj się z nami