Close

Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 86

Wątek: Facebook

Domyślnie

Jakich opłat?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skarcity Zobacz posta
    Ja bym jednak własnej strony nie zaniedbywał. Podejrzewam, że za jakiś czas FB zażąda zapłaty za "dobrodziejstwa" jakimi nas obdarza. Wtedy dobrze będzie mieć własną, wypromowaną, rozbudowaną, wypozycjonowaną stronę www.

pozdrawiam
    Cytat Zamieszczone przez credka Zobacz posta
    To już weszło
    jakich opłat? dla kogoś kto nie prowadzi żadnego fanpage opłaty na fb nie istnieją (a adminów jest ułamek promila)

Cytat Zamieszczone przez credka Zobacz posta
    Dziwię się, że jeszcze tam buszujecie... sporo ludzi się ewakuowało jakiś rok temu (po zmianach wyszukiwania i wprowadzeniu pierwszych poważnych opłat), fejs pustkami straszy...
    sporo ludzi? od początku mojego "istnienia" na fb nikt kogo znam nie opuścił FB na stałe, oczywiście kasują konta ale po 3-4 miesiącach wracają bo nie ma żadnej innej alternatywy
    Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mateo912 Zobacz posta
    wracają bo nie ma żadnej innej alternatywy
    Nie ma czegoś takiego, jak "inna alternatywa".
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Alternatywa jest w postaci google+, ale to niestety mało popularny serwis (przynajmniej w pl).
    .
    | D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |

Domyślnie

alternatywa jest twitter. Znacznie bardziej popularny od FB - ale niestety nie w PL.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet Zobacz posta
    Nie ma czegoś takiego, jak "inna alternatywa".
    tak teraz to widzę, masło maślane
    Cytat Zamieszczone przez qualin Zobacz posta
    Alternatywa jest w postaci google+, ale to niestety mało popularny serwis (przynajmniej w pl).
    G+ to jakaś masakra jest tam nic się nie dzieje
    Cytat Zamieszczone przez stock Zobacz posta
    alternatywa jest twitter. Znacznie bardziej popularny od FB - ale niestety nie w PL.
    twitter MZ jest czymś innym niż fb, to bardziej taki microblog (w PL jest blip.pl działa w taki sam sposób).
    Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120

Domyślnie

jakich opłat?
    Zapłata może mieć różne formy, niekoniecznie gotówki.
    Już teraz FB posiada prawa majątkowe do wszystkich treści umieszczanych przez Ciebie i innych. W przyszłości może zażądać opłat za przestrzeń na serwerach, co jest istotne w przypadku strony foto. Może wprowadzić płatny dostęp do ciekawych stron dla innych użytkowników. Będziesz tyrał latami, inwestował w sprzęt i wiedzą, a potem FB będzie pobierał opłaty za oglądanie Twoich prac. Form zarabiania na treściach może być dużo więcej.

W poprzednim wpisie nie namawiałem do rezygnowania z FB, ale przestrzegałem przed zaniedbywaniem własnej strony kosztem FB. Co gorsza wiele firm, stowarzyszeń czy organizacji całkowicie przeniosła swoje serwisy na FB. Myślę, że za kilka lat obudzą się z ręką w nocniku.

Pomimo tego uważam, że FB jest świetnym narzędziem promocji własnej strony www, ale pod warunkiem, że jest wykorzystywana tylko do informowania o nowościach na własnej stronie www. Sam prowadzę dwa fanpejdże i widzę, że przyczyniają się do ruchu na stronach właściwych. W przypadku kiedy FB zmusi mnie z rezygnacji z jego dobrodziejstw, moje strony zbyt wiele nie ucierpią.

pozdrawiam
    Samsung M1733, HTC Magic, Asus K53S, Lomer Borneo, gatki z targu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skarcity Zobacz posta
    Zapłata może mieć różne formy, niekoniecznie gotówki.
    Już teraz FB posiada prawa majątkowe do wszystkich treści umieszczanych przez Ciebie i innych.

pozdrawiam
    a skąd te rewelacje wziąłeś? regulamin fb czytałeś?

Domyślnie

a skąd te rewelacje wziąłeś? regulamin fb czytałeś?
    Tak czytałem. Wnioskuję więc, że Ty nie (albo nie zrozumiałeś). FB posiada prawa majątkowe, oczywiście nie wyłączne. Może korzystać z Twoich prac w zasadzie w dowolny sposób, bez pytania Cię o zgodę czy płacenia Tobie za wykorzystanie Twoich prac. Jeśli to nie są prawa majątkowe, to jakie?

Cytat Zamieszczone przez mateo912
    w PL jest blip.pl działa w taki sam sposób
    Zanim się poleci Blip-a, trzeba by wiedzieć, że już nie istnieje

pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez skarcity ; 06-11-2013 o 11:04
    Samsung M1733, HTC Magic, Asus K53S, Lomer Borneo, gatki z targu

Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów