Close

Strona 9 z 9 PierwszyPierwszy ... 789
Pokaż wyniki od 81 do 86 z 86

Wątek: Facebook

Domyślnie

Ludzie odbierają telefony w miejscach publicznych i dość głośno mówią (tak ze nie sposób nie słyszeć) o faktach, podają nazwiska i inne dane, o które tak się martwią przesyłając droga np. mailowa.
    Nie raz zdarzyło mi się słyszeć jak ludzie, których nie znam, rozmawiają o osobach, które znam osobiście, o faktach o których nie miałem pojęcia.

Domyślnie

Jeśli chodzi o zdjęcia wrzucane na fb, to ja przyjąłem zasadę, że dodaję do każdego foto, ogromny tekst w nazwą mojej strony (na całą szerokość zdjęcia). Oczywiście na małej przejrzystości, tak, aby napis nie dominował na zdjęciu, ale był jednocześnie widoczny. Nie jest to może najbardziej eleganckie, ale w sytuacji, w której fb chciałby wykorzystać w jakimś celu moje zdjęcie, zrobi mi przynajmniej darmową reklamę.

Domyślnie facebook

wiem, że wielu na szczęście to nie dotyczy, ale niestety poziom kontroli już ingeruje również w PRYWATNE WIADOMOŚCI - więc uważajcie co piszecie - bo może to być czytane
    puszki, słoiki i troszkę światła w ciemności

Domyślnie

została usunięta PRYWATNA wiadomość, o czym mnie poinformowano
    puszki, słoiki i troszkę światła w ciemności

Domyślnie

Ale to już było wiadomo wcześniej! Nie wiem czy zdajecie sobie sprawę, ale ANULOWANE wiadomości także trafiają na serwery FB i są analizowane. I nie mówię tu o napisanych, zapisanych, opublikowanych i nagle "eee, zdejmę", tylko o takich, gdzie piszecie coś do kogoś i nagle to kasujcie bez wysłania. Delay time po którym ten tekst jest wysyłany to bodaj 5 lub 30 sekund (wiem, rozbieżność duża, ale zapamiętałem te dwie liczby).

Strona 9 z 9 PierwszyPierwszy ... 789

Uprawnienia umieszczania postów