Close

Strona 11 z 17 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 162

Domyślnie

Odebrałem. W zasadzie nawet nie ja, bo była nadana pocztą i została położona na recepcji w pracy. Otworzyłem w obecności pracownicy. Zrobiłem zdjęcia i eskalowalem spór na paypal. Po 10 dniach, jeśli sprzedający nie wytłumaczy o co chodzi- kasa do mnie wróci. Przynajmniej tak piszą na paypalu.

Domyślnie

Jeśli można wiedzieć, to ile chciałeś przyoszczędzić kupując z niepewnego źródła?
    X-T10: xf 35f2, xf90
    D600:

Domyślnie

Ebay w kombinacji z paypalem to dla ciebie niepewne zródło?

Domyślnie

boobass ; Musiałeś być świadom ,że kupujesz z NIEPEWNEGO ŹRÓDŁA bo inaczej nie sygnalizowałbyś braku pewności co do przyszłej zawartości przesyłki - patrz swoje wcześniejsze posty.

Naciągaczy jest wszędzie pełno ale można się przed nimi zabezpieczać właśnie tak jak Ty (prawie dobrze) to zrobiłeś.
    Nie wiem jednak czy będzie taki luzik z odzyskaniem kasy..... ; popełniłeś mały błąd ;
    100% pewność odzyskania kasy byłby wówczas gdyby przesyłka była kurierska, otwarta przez Ciebie przy kurierze (koniecznie) i na tą okoliczność byłby spisany protokół , PODPISANY PRZEZ KURIERA .
    Ostatnio edytowane przez Archibald6803 ; 02-11-2013 o 13:47

Domyślnie

Jak widać na twoim przykładzie, jednak pewne nie jest. Ja nowy sprzęt kupowałem zawsze w jednym w sklepie internetowym, który ma też siedzibę stacjonarną. Towar zawsze na następny dzień( dopłacenie 2-5% w stosunku do najniższej w ceneo warte spokoju). Zastanawianie się przez tydzień, dwa czy paczka w ogóle została wysłana, albo czy w niej cegła jest nie dla mnie. Kupowałeś nówkę czy używanego? To była jakaś firma czy anonim z hongkongu? Zawsze może powiedzieć, że rozpakowałeś paczkę wyjąłeś zawartość i znów zapakowałeś. A pracownica jest zależna służbowo i finansowo i jest niewiarygodnym świadkiem. A on pokarze zdjęcia jak pakował 6D do kartonu z twoim adresem. Było sporo osób, które kupowało słuchawki sennheiser'a za 15 zł na allegro( gdzie średnia cena rynkowa była 130 zł), Potem pluli jadem, że taka firma się tak zepsuła i takie buble produkuje.
    X-T10: xf 35f2, xf90
    D600:

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Archibald6803 Zobacz posta
    boobass ; Musiałeś być świadom ,że kupujesz z NIEPEWNEGO ŹRÓDŁA bo inaczej nie sygnalizowałbyś braku pewności co do przyszłej zawartości przesyłki - patrz swoje wcześniejsze posty.

Naciągaczy jest wszędzie pełno ale można się przed nimi zabezpieczać właśnie tak jak Ty (prawie dobrze) to zrobiłeś.
    Nie wiem jednak czy będzie taki luzik z odzyskaniem kasy..... ; popełniłeś mały błąd ;
    100% pewność odzyskania kasy byłby wówczas gdyby przesyłka była kurierska, otwarta przez Ciebie przy kurierze (koniecznie) i na tą okoliczność byłby spisany protokół , PODPISANY PRZEZ KURIERA .
    Panowie, sygnalizowałem, ponieważ sprzedający wykazywał sie dużą opieszaloscią przy wysyłce, co wzbudziło moją niepewność. Nie mógłbym przepakowac tej przesyłki, ponieważ otrzymałem KOPERTĘ. w tym momencie kontaktu ze sprzedającym nie ma w ogóle. Jeśli przez 10 dni, nie udowodni on, ze wysłał do mnie aparat, kasa do mnie wraca. Chętnie otworzyłbym paczkę w obecności kuriera i spisał protokół, jednak koperta przyszła pocztą zwykłą, (ubezpieczona) podczas mojej nieobecności. Czytałem bardzo wiele opinii, które mówią, ze paypal w takich wypadkach rozstrzyga spór na korzyść kupującego, co rownież może doprowadzać do oszustw po drugiej stronie ale to juz osobny temat.

Co do "przyoszczędzania" - zakup nastąpił na drodze licytacji, produkt licytowalo 53 kupujących. Licytowalem ze względu na obecność 24-70, wylądowałem na poziomie zadowalajacyn, nie była to jednak okazja życia. Panowie, nie narzekam, nie płaczę i nie potrzebuje pouczania jaki to jestem nierozważny. Liczę po prostu na zwrot kasy i szybki zakup sprzętu.

Domyślnie

Trzymam kciuki za szybkie załatwienie sprawy...
    Taki rynek, takie zasady, takie zabezpieczenia... Zdaje się, że dołożyłeś wszelkiej staranności...A że wkoło pełno wszelkiego śmiecia szukającego możliwości "trafienia jelenia", to już inna sprawa.
    Przykre, że takie "realia"...
    Marek

Zakon Fuji

Domyślnie

No mam nadzieje, ze sprawa zakończy sie pozytywnie. To sie aż nie chce wierzyć, ze jeszcze są tacy ludzie.

Domyślnie

Przykra sprawa.
    Ja pierwsze d90 kupiłem w jakimś sklepie.
    Stronka wyglądała bardzo wiarygodnie i kupa.
    Jakieś wykrety że sprzętu nie ma itp.
    Na szczęście miałem maila z potwierdzeniem zakupu i sprawa poszła do Visa.
    Kasę oddali.
    Następnym razem kupiłem na Amazonie.
    D600
    14,20,28x2,35,50,85,90,300,500
    28-75,70-210

Domyślnie

A ja Wam powiem że kupowanie wysyłkowe w PL to loteria, nawet jeśli wybieramy duże sklepy foto lub te mniejsze z tradycjami. Po pewnych atrakcjach jakich się naoglądałem (trzykrotne jazdy ze sklepami foto, z ich winy), przestałem kupować wysyłkowo.
    Sprzęt kupuję już tylko w lokalnym sklepie i testuję przy zakupie. Nawet jeśli drożej, w efekcie wychodzi taniej bo nie wożę się z tym zdalnie i nikt nie próbuje mi wciskać używki.

Jeden ziom lekko nie dowierzał moim opowieściom, do dnia kiedy zamówił niezły monitorek EIZO za 2,5 tysia i przytulił używkę z przelatanymi 4xx godzinami. Oddał i dostał nowy przy drugim podejściu. Inny gość miał wałki przy zakupie D700 - wciśnięto mu śmigany aparat z lewym kartonem (inny s/n). Jak powrócił z "wrzaskiem", dali mu właściwy aparat (dopasowany do "jego" kartonu...).

Idąc dalej, więcej zaufania miałbym do prywatnych importerów niż do wysyłkowych sklepów foto. Jednoosobowe "mrówki" starają się bardziej, bo zależy im na lojalności klienta oraz na komentach.

Strona 11 z 17 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów