Close

Strona 784 z 2397 PierwszyPierwszy ... 28468473477478278378478578679483488412841784 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 7 831 do 7 840 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

powiedzcie experci czy lens turbo z alle będzie używalne z obiektywami nikon G?
    sporo gratów

Domyślnie

Nie, tylko metabones.
    Pozdrawiam, Damian Nowakowski
    1x1
    Bękarty Kolarstwa

Domyślnie

Szukam wspólnika do zakupu łączonego. Jakby kto przymierzał się do pachnącej nówki nex6 z E16-50, z gwarancją, z polskiej dystrybucji w niezłej cenie - na PW się możemy ugadać.

Chociaż dzisiaj nie był dobry dzień na interesy, gumę złapałem zaraz przy domu...
    fu, rzecz jasna

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

a tak się zapytam, czy używacie w swoich nexach ustawień DR? Jeśli tak to jakiego, jeśli nie to dlaczego?

i drugie pytanie, czy działa to w RAW?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Szukam wspólnika do zakupu łączonego. Jakby kto przymierzał się do pachnącej nówki nex6 z E16-50, z gwarancją, z polskiej dystrybucji w niezłej cenie - na PW się możemy ugadać.
    Mogę zapytać co kombinujesz tym razem? A7 ?
    NEX- 5R

Domyślnie

fu, rzecz jasna
    ale ładne...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sapphiron Zobacz posta
    a tak się zapytam, czy używacie w swoich nexach ustawień DR? Jeśli tak to jakiego, jeśli nie to dlaczego?

Nie działa w RAW, więc nie używam.

Ciekawe, co kombinujesz...

Domyślnie

czyli tak jak parę innych funkcji działa tylko w jpg a buuuu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michel71 Zobacz posta
    Ciekawe, co kombinujesz...
    Ano, Ty akurat powinieneś złożyć pewne fakty

Mam nadzieję że dziś lub jutro odpowiem na pytanie, jak wygląda mój (raczej: nasz) ranking: nex6 (z nieużywanym wizjerem optycznym) i PZ-tem vs rx100mk2 w aplikacji podróżniczej. Straty i zyski są raczej oczywiste, ale muszę to sprawdzić sam (jak zwykle wydając na to kupę kasy :/).

Jeżeli okaże się, że straty są małe, to nex6 nie będzie potrzebował redundantnych zakresów szkieł, a jego sens objawi się w wartości dodanej, realizowanej przez nieco bardziej świadomego fotograficznie operatora. Za pomocą optyki, której potencjału kreatywnego w kompakcie nie znajdziesz.

Mam zresztą nadzieję Michał, że pomożesz mi te sprawy ocenić

Abym tylko nie wpadł w jakieś bagno przez to kombinowanie...
    Ostatnio edytowane przez MariuszJ ; 30-10-2013 o 08:35

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sapphiron Zobacz posta

Używałem ale przestałem. Po pierwsze efektu DRO nie widać na ekraniku więc nie wiesz jak zdjęcie będzie wyglądać po aparaciej obróbce... Poza tym ja często chcę mieć właśnie spore kontrasty i mocne cienie które DRO koryguje wbrew mojej woli. No i on nie zwiększa dodatkowo rozpiętości tonalnej jak HDR, to samo rozjaśnienie cieni zawsze można potem zrobić w obróbce jak się chce (albo nie jak nie chce).

Strona 784 z 2397 PierwszyPierwszy ... 28468473477478278378478578679483488412841784 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów