Gdzie ten aparat w zestawie z czterema obiektywami dostajemy praktycznie za darmo?
Szukaj
Gdzie ten aparat w zestawie z czterema obiektywami dostajemy praktycznie za darmo?
Z sobotnich gór, kilka chmur.
Jakiś czas temu była rozmowa na temat n50/1.8D na Nexie. Wczoraj przy okazji pleneru walnąłem jednego pstryka pokazującego jak wygląda bokeh tego zestawu
tu większa wersja: https://dl.dropboxusercontent.com/u/...y/_DSC5545.jpg
EDIT
Zapomniałem dodać info.
1/1600s, iso200 wyciągane o 1EV z cienia, nikon 50/[email protected]
Ostatnio edytowane przez Sapphiron ; 28-10-2013 o 11:11
Czy u was też NEX 6 nie dogaduje się za bardzo z zamiennikami baterii? Mam zamiennik Newell, po naładowaniu go w body na wyświetlaczu wskaźnik baterii ma pomarańczowy kolor i jest przekreślony (tak jakby aku był rozładowany). Zdarza się, że czasem Nex po namyśle pokazuje normalny stan baterii w %. Oryginalny aku działa normalnie.
Myślę, że rozwiązaniem będzie zewnętrzna ładowarka, która już do mnie zmierza prosto z Chin, ale może ktoś wie jak temu zaradzić bez ładowarki?
to be a rock and not to roll
Podrobiony aku odesłałem w zamian dostałem przelew na konto, problemów nie było.
Kupiłem dwa zamienniki z fotoamigo i nex-6 gada z nimi bez problemów. Po zakupie pokazywał, że oba mają około 50% energii. Podładowałem przez aparat i było w obu 100%. Faktycznie trzymają tylko krócej, ale kosztowały po 37 PLNów.
Tomku, ładne kolory Ci wychodzą. To jpegi czy coś tam mięszasz?
Dziękuję. Mariusz, pewnie że mieszam. Dokładnie za to kiedyś znielubiłem cyfrę na ponad dwa lata.raw->dng->LR->jpeg.
Podoba mi się elastyczność matrycy szóstki i całe mieszanie nie jest znowu takie wielkie. Czy to jest to sama matryca co w D7k?
5N + Fujian
Skontaktuj się z nami