Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 35 z 35

Wątek: cos nie tak..

Domyślnie

w pelni zgadzam sie z kolega ! Niestety , nie mam czasu na taki porzadek rzeczy. U mnie dzieje sie wszystko w przyspieszonym tempie. Tak bylo np. z jezykiem , z dodatkowym zawodem i z szybkim dostosowaniem sie do obowiazujacych tredow w europie. Brzmi moze smiesznie , ale tak wlasnie to tutaj i w calej EU zachodiej wyglada. Nikt tu nie ma czasu. To jest moj glowny problem.
    Dlaczego taki sprzet ? Bo jestem zbyt biedny , zeby kupowac tanie rzeczy i w przyszlosci je zmieniac , tracac pieniadze. Napewno ogladal kolega cykl programow ,, Jak to jest zrobione ,, To wlasnie jast takie cos..
    Widze Wasze piekne zdjecia i wiem , ze jestescie normalnymi smiertelnikami. Jak Wy to potraficie , to moze i mi sie uda.
    Forum , to taka fajna sprawa , gdzie mozna przeskoczyc np. z kupowania ksiazek i robienia setek bledow , na dyskusje z ludzmi , ktorzy juz zjedli przyslowiowa ,,beczke soli ,, i chetnie dziela sie swoim doswiadczeniem z takimi laikami jak ja

no , ale teraz nagadalem

Jak kolega APPLE widzi , to nie prowokacja i przyznaje sie , ze wielu rzeczy nie umiem
    Nikon D600 , Sigma 24-70 2.8 , Nikon 50mm 1.8 , Sigma 70-200 F2,8 APO EX DG OS HSM

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez apple Zobacz posta
    Myślałem, że to prowokacja ponieważ sprzęt z wyższej półki, a pytanie wskazuje na braki w podstawach fotografii.
    Niech kupuje i D4. Jeżeli to było jego marzenie to kto jemu zabroni? Tylko sklepy się cieszą że są tacy klienci. Też pamiętam jak kupowałem D50 i myślałem jakie to bym foty strzelał jakbym miał D2X.

Cytat Zamieszczone przez dax6 Zobacz posta
    Widze Wasze piekne zdjecia i wiem , ze jestescie normalnymi smiertelnikami. Jak Wy to potraficie , to moze i mi sie uda.
    Forum , to taka fajna sprawa , gdzie mozna przeskoczyc np. z kupowania ksiazek i robienia setek bledow , na dyskusje z ludzmi , ktorzy juz zjedli przyslowiowa ,,beczke soli ,, i chetnie dziela sie swoim doswiadczeniem z takimi laikami jak ja
    Nikt kolego Ci nie nałoży łopatą do głowy umiejętności. Są rzeczy, których musisz się nauczyć sam. I ci normalni śmiertelnicy zanim robili piękne zdjęcia to siedzieli w książkach i głowili się dlaczego im takie gnioty wychodzą. Wystarczy spędzić kilka wieczorów i poczytać o obsłudze puchy, programu graficznego. Jak znasz podstawy to wszystko zaczyna się układać i zdjęcia zaczynają wychodzić. Oczywiście, że forum jest po to aby pytać ale podstaw nikt tutaj nie będzie tłumaczyć bo po to są książki i instrukcje obsługi do nauki tego. A jeżeli nie masz czasu jak piszesz to nie wiem po co się zabierasz za to?

Domyślnie

oj kolego, chyba tak po sobie sadzisz...

Ja sie szybko ucze. A co do czytania , to zwroc uwage na date mojej rejestracji na forum. Moze jestem rok krocej od Ciebie. Ten czas spedzilem miedzy innymi na czytaniu i probach zrozumienia podstaw. Trafiles kola w plot. Zdarza sie.
    Po co mam popelniac Twoje bledy , jak mozesz mi o czyms napisac i nie bede musial przez to przechodzic. Czy cos zle tutaj pisze ?

Juz kilku na tym Forum odsylalo mnie do czytania i takich tam. Grafike komputerowa robilem juz w latach 90 tych. Wtedy , niewielu ludzi widzialo PC na oczy , a ja kupilem caly kontener komputerow. Wtedy zaczela sie nauka. Windows miescil mi sie na 4 dyskietkach , a HD mial 20 MB. Grafika ? To bylo w pieluchach jeszcze. Lykalem wiedze o wszystkim po kolei jak wchodzilo do uzytku i na polski rynek.

Czyli ten temat mamy juz za soba.

Teraz skupmy sie na robieniu zdjec , a na ich poprawki przyjdzie czas.
    Zrobilem sie chyba niemily... ale nie trawie jak mnie ktos uwaza za nieuka.

Czyli tak: rady praktyczne bardzo chetnie. Jeden z kolegow podeslal mi linka do fajnej strony z warsztatami. Rady typu : uwazaj na... bo ! Bardzo chetnie. No i podobne. Niekonstruktywne komentarze : kupil sobie sprzet i cos tam ...darujemy sobie. OK ?
    Nikon D600 , Sigma 24-70 2.8 , Nikon 50mm 1.8 , Sigma 70-200 F2,8 APO EX DG OS HSM

Domyślnie

A wiesz, że nauka przez popełniane błędów, to też nauka.
    Nie wszędzie ta metoda się sprawdza ale w fotografii, jak najbardziej.
    Oczywiście, trochę teorii do tego i będą postępy.
    D600
    14,20,28x2,35,50,85,90,300,500
    28-75,70-210

Domyślnie

Przede wszystkim nigdzie nie napisałem, że jesteś nieukiem. Zacytowałem tylko jak sam wyżej piszesz, że nie będziesz kupował książek i robił setek błędów jak inni to robili. Sam kontekst Twojej wypowiedzi do tego dąży i możesz być tylko niemiły wobec siebie samego. A sprzęt? Brawo dla Ciebie i nie potępiam, że chciałeś dobrą puszkę sobie sprawić. Ciesz się nią i poznawaj ją. Ja sam jeżeli by było mnie stać to na początku zamiast słabego grzmota bym sobie kupił pro sprzęt. Ale na pewno bym przeczytał jej instrukcję obsługi.

A moja wypowiedź nie była ofensywna tylko dałem Ci właśnie radę "kup książkę i przeczytaj instrukcję obsługi". Chętnie każdemu pomagam, kiedy ktoś potrzebuje pomocy. Bo wcześniej też taką pomoc dostawałem. Ale też wertowałem książki i czytałem co to preselekcja przysłony, iso, af-c itp. itd.

Jeżeli byś mi napisał" "Słuchaj, chcę zrobić dobre zdjęcie w takich i takich warunkach swojemu wnukowi. Jak to mam zrobić? Jak kadrować? Jak patrzeć na światło?" to bym Ci dał ładny monolog. Ale pewnie by było tam o pojęciach, które wcześniej wymieniłem. Jeżeli tego nie wiesz... bardzo mi przykro.

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów