Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 35

Wątek: cos nie tak..

Domyślnie

dziekuje . Tej strony nie znalazlem
    Nikon D600 , Sigma 24-70 2.8 , Nikon 50mm 1.8 , Sigma 70-200 F2,8 APO EX DG OS HSM

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dax6 Zobacz posta
    Chce kupic :

1. Pixel KING i-TTL Funk-Blitzauslöser Set mit 3 Empfänger für Nikon Blitz und DSLR

2. Yongnuo Speedlite Blitzgerät YN-568 EX TTL Nikon voll i-TTL

3. jakas parasolke

4 . no i jakies proste statywy do lamp

Czy to dobry zestaw ? Moze cos innego lepiej kupic .?
    Wyzwalacz, statyw i parasolkę bym sobie na razie darował na Twoim miejscu - za dużo z tym ustawiania i zamieszania jeżeli chcesz robić zdjęcia typowo rodzinne. Polecam za to lampę zewnętrzną z iTTL - wystarczy założyć na sanki, palnik w sufit i sam się zdziwisz jakie ładne światło można uzyskać takim prostym sposobem. Później przyjdzie czas na wyzwalanie zdalne (w domu wyzwalanie radiowe raczej nie będzie koniecznie, CLS powinien się sprawdzić bardzo dobrze).
    D7100 + S10-20 + N18-105 VR + N50/1.8D + N70-200/4 VR + T100/2.8 + SB-800
    Strona domowa Galeria dofsimulator.net

Oszczędny w słowach Awatar somrozen
    Miasto
    Słupsk/Koszalin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siona Zobacz posta
    ciekawe
    u mnie jednak królują czasy rzędu 1/80 -1/160
    pytanie do kolegi: na jakim sprzęcie pracujesz? robisz chałtury? - pytam tak poważnie
    bo na D700 czy D300s to nie był problem z takimi czasami, ba, standardem było 1/125 - na tych puszkach było 90% ostrych zdjęć.
    Na osiemsetce standardem jest u mnie 1/320-1/400, i albo mam takie trzęsące łapy albo....no właśnie co?
    bo mam pewną teorię, że skoro matryca 3x większa to i przekłada się to na czas strzału. Poruszenie na zdjęciu z obiektem w ruchu widać - niestety, dlatego nie schodzę poniżej 1/250, a przy zdjęciach statycznych niższe czasy to nie przeszkadzają, i tylko jak jest ruch i nie ma znaczenia czy to na huśtawce czy na sali, to już inny przelicznik odwrotności ogniskowej trzeba zastosować, w moim przypadku 3 x krótszy.
    Może się wypowie ktoś jeszcze kto ma ósemkę i dwa zera w plecaku?
    ======================================
    D4s,D4,D700,2xN24-70,N70-200,N70-300,N85,N50,SB700,2xSB910, DJI Phantom 2V+, DJI MAVIC, DJI OSMO...żaden ze mnie fotograf.

Domyślnie

robię d800. przedtem d300s i d80.
    chałtury nie robię ale czasami coś dla znajomych mi się zdarza. ostatnio robiłem kumplowi repo z wesela. czasy tak jak pisałem a bywają i dłuższe. robię to stałkami (s50, s85, SY14) + 2 lampy w manualu. wbrew pozorom się da
    w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...

Miasto
    Słupsk/Koszalin

Domyślnie

nie zrozum mnie źle..ale zazdroszczę ręki...
    D4s,D4,D700,2xN24-70,N70-200,N70-300,N85,N50,SB700,2xSB910, DJI Phantom 2V+, DJI MAVIC, DJI OSMO...żaden ze mnie fotograf.

Domyślnie

Może i nie mam d800 ale miałem i mam kilka piątek w plecaku, wcześniej siedemsetkę i o tym co tutaj napisałeś nie miałem zielonego pojęcia. I po przesiadce z mniejszej na większą matrycę nigdy nie zauważyłem, że trzeba czas skrócić, żeby było okej. Widocznie nie było mnie na lekcji z tego tematu i dlatego mam ostre zdjęcia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Flores Zobacz posta
    po przesiadce z mniejszej na większą matrycę nigdy nie zauważyłem, że trzeba czas skrócić, żeby było okej. Widocznie nie było mnie na lekcji z tego tematu i dlatego mam ostre zdjęcia
    troche nei tak i kolega powyzej ma troche racji d800tka ma problem ktory do tej pory dotyczyl glownie sredniego formatu - mianowicie bardzo latwo przy takim odwzorowaniu szczegolu poruszyc zdjecie.

somrozen - wez jakies lekko poruszone zdjecie z d800tki zmniejsz je do rozmiarow obrazka z d700 i nagle sie okaze ze masz ostre foty
    Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales

Domyślnie

Nie miałem pojęcia o takim zjawisku . Dzięki Piotrek za info.

Miasto
    Słupsk/Koszalin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sailor Zobacz posta
    somrozen - wez jakies lekko poruszone zdjecie z d800tki zmniejsz je do rozmiarow obrazka z d700 i nagle sie okaze ze masz ostre foty
    wiem, doszedłem do tego sam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dax6 Zobacz posta
    a teraz doczytalem i sie nasmialismy A co tu jest prowokacja ?
    Kolega chyba wietrzy we wszystkim spiski ...

zartuje bez urazy - tak mi sie to nasunelo do glowy - to chyba cytat z jakiejs rozmowy z PIS - iorami

tu sie tylko teraz wyglupiam . Absolutnie nic nie sugeruje , ale nas to rozbawilo
    Myślałem, że to prowokacja ponieważ sprzęt z wyższej półki, a pytanie wskazuje na braki w podstawach fotografii. Uważałem, że ludzie dobierają sprzęt stosownie do umiejętności. Widzę, że kolega rzucił się od razu na głęboką wodę, jednak moim zdaniem powinien temu towarzyszyć zakup książek/poradników o fotografii. Życzę rozwoju w tej dziedzinie. Pozdrawiam.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów