Szukaj
kluczem do sukcesu było chyba piękne październikowe słońce. Ale fakt faktem - z matrycy nexowej można fajnie cienie wyciągać (i światła przygaszać).
Tak se ostatnio przeglądam ten wątek o NEXsie i się nadziwić nie mogę tymi fotkami, mam starego NX100, ale takiej rozpiętości tonalnej to on nie ma co Nex, ale jestem zadowolony z jego ergonomii, wszystko powyciągane na wierzch, dwa kółeczka, w tych Nexach jest odwrotnie, jak sobie z tym radzicie?, ale coraz bardziej chodzi mi po głowie zakup tego Nexa, może jednak odwiedziecie mnie od tego ?
Może 5r, a może 6, w jednym wizjer, którego jednak brakuje w NX100 i w 5r, a w drugim dotykowy ekran, też nie ma w Szajsungu i w 6, ale ogólnie ta matryca robi na mnie wrażenie w Nexsie
Cholewka nie wiem co robić, wysprzedałem lustro z duperelami, kupiłem NX100 za grosze, ale to był chyba nie za dobry manewr, jak wiele ze sprzętowych inwestycji, żona już na widok mojego "podniecenia" sprzętowego, chowa kasę w koperty i wynosi w nieznane
I się teraz zastanawiam, czy zainwestować w Nexa, w Samsunga już chyba nie warto, bo skończyły się czasy dobrych cen i dostępności obiektywów np na alledrogo, czy może powrót do korzeni, czyli do lustra, chociaż kręgosłup mnie już nawala i nie chciałbym go nadwyrężać,
ech co za czasy
Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120
co aparat inne wyniki, co nie wyręcza Was do mojego problemu
czyt. wyżej
Witam, od dłuższego czasu śledzę ten wątek ponieważ od prawie roku jestem chyba szczęśliwym posiadaczem NEX-6 i kilku słoiczków do niego, postanowiłem i ja wrzucić kilka swoich gniotów
1. NEX-6 Sigma 30 f/2.8
Ostatnio edytowane przez azimut ; 13-10-2013 o 02:32
Fuji X-T1; Samyang 12 f/2.0;Fujinon 18-55f/2.8-4.0; 27 f/2.8; 55-200 f/3.5-4.8;
https://www.flickr.com/photos/124818549@N05/
Skontaktuj się z nami