Close

Strona 836 z 2397 PierwszyPierwszy ... 33673678682683483583683783884688693613361836 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 8 351 do 8 360 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Ja tam NEXa lubię, ale że mam go chwilę dopiero, to można założyć, że jeszcze podnieta nowością trwa. Jak NEX wystartował, to sam krytykowałem system, że nie mają żadnej przemyślanej polityki co do szkieł. Dalej owej wizji, że posłużę się Mariuszowym określeniem, jakoś nie dostrzegam, ale doszedłem już do takiego etapu, że zaspokajają moje potrzeby dwie ogniskowe. Oczywiście chciałbym ich odpowiedniki w przypadku NEXa, pisałem już o tym, ale to co jest jakoś daje radę. Trudno wymagać od systemu, który istnieje trzy lata, żeby ociekał szklarnią. Czy Sony porzuci EVIL APS-C? Zobaczymy, liczę że jednak nie. Że jednak się jakoś ukierunkują, może nawet wyspecjalizują. Może ostatni pociąg jeszcze nie odjeżdża.

Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gavin Zobacz posta
    btw. Mój "przebieg" Total shutter actuations: 12307 ciekawe ile Nex-3 jeszcze pociągnie.
    Trochę "wracając na ziemię" - jak to sprawdzić w Nexie?
    to be a rock and not to roll

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gavin Zobacz posta
    Dzięki, nie sądziłem, że sprawdzenie liczby klatek jest możliwe w Nexach.
    to be a rock and not to roll

Domyślnie

Exposures made up to file _DSC6136.ARW: 22781
    Total shutter actuations up to file _DSC6136.ARW: 37001

Ciekawe ile można zrobić Nexem... bo trochę już zrobił mimo wszystko A nie chciałbym żeby padł za szybko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michel71 Zobacz posta
    Takie drobiazgi, jak brak ekranu dotykowego w NEX-ach z wizjerem[...]
    A na przyszłość bagnetu E mamy z Bomburem oko:
    Może Sony chwilowo wychodzi z założenia, że już jest wizjer do NEX-ów z ekranem dotykowym...

A Bombur śliczny.
    C5050Z i jakieś APS-C...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koniecpolska Zobacz posta
    Chcieliście mieć bezlustrowe FF ... to macie, tylko dlaczego teraz jęczycie?
    Nie masz monopolu na jęczenie na forum. Poza tym gdzie narzekamy na ten aparat?

Bagnet E rozrósł się wraz z A7-kami o 4 nowe (mniej czy bardziej udane) obiektywy, a będą kolejne. Świeżo wyszły 16-70/4 i 18-105/4... Jeszcze nie ostygły a już debatujecie nad końcem systemu. Kierunek ILCE zapowiada system 'dużych' bezlusterkowców, do nich bagnet E jest również, a że to aps-c to pewnie coś jeszcze powypuszczają ze szklarni;] No i są jeszcze kamery z bagnetem E, które też swoje obiektywy potrzebują, zarówno apsc jak i pełnoklatkowe... Każdy ma swoje oczekiwania co do obiektywów, wszystkim się nigdy nie dogodzi i żaden system tego dotąd nie zrobił.

Z 5N czerpię masę satysfakcji której ani lustrzanki ani kompakty mi nie mogły dać. I wątpię żeby ukatrupili taki krok do przodu i kurę od złotych jaj jak nexy, najwyżej im zmienią nazwę...

Mariuszu, mogę tylko przytoczyć wyczytane ostatnio indyjskie powiedzenie:
    ''chcesz być szczęśliwy, to bądź'

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MiQ27 Zobacz posta
    Może Sony chwilowo wychodzi z założenia, że już jest wizjer do NEX-ów z ekranem dotykowym...

A Bombur śliczny.
    A dziękuję
    Możesz mieć rację...

Cytat Zamieszczone przez ikit Zobacz posta
    Nie masz monopolu na jęczenie na forum. Poza tym gdzie narzekamy na ten aparat?

Bagnet E rozrósł się wraz z A7-kami o 4 nowe (mniej czy bardziej udane) obiektywy, a będą kolejne. Świeżo wyszły 16-70/4 i 18-105/4... Jeszcze nie ostygły a już debatujecie nad końcem systemu.
    Ja nie debatuję, jakby co

Ale na nowe fw bym się nie obraził...

Fajne zdjęcie k:

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Siemianowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ikit Zobacz posta
    indyjskie powiedzenie:
    ''chcesz być szczęśliwy, to bądź'
    Nie znałem, a fajne!

Domyślnie

Czy ktoś mogł by mi przypomnieć, który Nex ma sterowanie ogniskową z body?
    zdjęcia to zatrzymany czas i nasza historia

Strona 836 z 2397 PierwszyPierwszy ... 33673678682683483583683783884688693613361836 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów