Nie moja wina, ze schowales go w swojej przepastnej kieszeni marynarki z ByTomia![]()
Szukaj
Nie moja wina, ze schowales go w swojej przepastnej kieszeni marynarki z ByTomia![]()
Jakie zamienniki DB-65 byście polecili? ewentualnie oryginał w dobrej cenie?![]()
Nie używałem, ale czytałem, że ok: http://www.subtel.com.pl/db-60-db-65...v-3-900004.htm
clusca
Fufu X
Witamy w Hotelu Twoich Snów!
bth, wrzuć jakąś fotę, dziwnie się czuję jak sam zasilam zdjęciowo wątek.
Proszę bardzo, kilka losowych klatek w kolorze i b&w, z mniejszą lub większą obróbką w LR4.4.
Wrażenia zupełnie na szybko:
+ RAWy pięknie konwertują się na B&W
+ ISO 8000-10000 nadal daje radę, chociaż oczywiście widać stratę szczegółów (zdjęcie talerzyka i bramy to ISO 8000, zniszczonej witryny - 6400)
+ nawet przy takich czułościach można ostro ciągnąć z cieni albo poprawiać ekspozycję, bo szum jest bardziej monochromatyczny i nie ma fioletowej kaszy jak np. w moim D700
+ jest zupełnie i absolutnie nierzucający się w oczy, wymarzony do streeta; jego brzydota i rozmiary nie przyciągają niczyjej uwagi
+ mieści się bez problemu do kieszeni spodni i wciąż jest wygodnie!
- ogarnięcie guzikologii jednak chwilę zajmuje, nadal nie czuję się z nim pewnie
- snap AF trochę trudniejszy w użyciu niż mi się wydawało
- brakuje odchylanego LCD, co powoduje, że przy strzałach z biodra trzeba mierzyć na ślepo lub mniej lub bardziej się ujawnić podnosząc aparat
- nie polecam trzymania w kieszeni bez jakiejś folii na LCD, mój złapał już ryski
Wspomniane różne foty poglądowe:
Skontaktuj się z nami