Close

Strona 4 z 11 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 106

Wątek: E book

Domyślnie

Nie używałem do tej pory wszystkich opcji. Tutaj jest wyjątek z instrukcji:
    W plikach PDF i DJVU oraz EPUB otwartych przy pomocy Adobe Readera z menu szybkiego dostępu można wybrać opcję powiększania dokumentu.
    Użyj klawiszy ‘W prawo’ i ‘W lewo’ aby wybrać tryb wyświetlania i dostosuj rozmiar przy pomocy klawiszy ‘W górę’ i ‘W dół’.
    Dostępne tryby:
    1. ‘4 strony’, ‘9 stron’ – tryb podglądu, kilka stron na raz;
    2. Wg szerokości — strona jest dopasowywana do szerokości ekranu.
    3. Tryb ‘standardowy’ – wyświetla jedną stronę z możliwością zmiany rozmiaru;
    4. ‘kolumny’ – czytanie książek posiadających układ kolumnowy. Aby poruszać się po stronach w trybie kolumnowym użyj klawiszy ‘W górę’ i ‘W dół’; kiedy osiągniesz koniec strony, zostaniesz przeniesiony do kolejnej kolumny;
    5. ‘Reflow’ – zwiększa komfort czytania wielkoformatowych dokumentów. W tym trybie tekst zostaje sformatowany do wielkości ekranu. Możesz zmienić rozmiar czcionki (klawisze ‘W gorę’ i ‘W dół’). Uwaga: w trybie Reflow niektóre obrazki i tabele mogą zostać nieprawidłowo wyświetlone.
    Uwaga: opcja zmiany układu jest niedostępna dla książek w formacie DjVu.
    Za pomocą rysika można powiększyć stronę. Aby powiększyć stronę... itd.
    Mogę tylko powtórzyć, że dla mnie podstawową wadą jest ślimacze tempo reakcji tego czytnika. To nie iPad.

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOP67 Zobacz posta
    Ale po powiększeniu trzeba przesuwać w lewo, żeby przeczytać każdą linijkę?
    Jeśli tak, to do niczego to się nie nadaje, trzeba przekonwertować dokument.
    Nie, ten czytnik ma normalny reflow i tekst w PDFie traktuje tak jak Kindle pliki mobi. Tutaj programiści Amazona się nie popisali, ale w pozostałych tematach (tzn. poza wyświetlaniem PDFów) jakiekolwiek inne czytniki nie mają nawet startu do Kindle'a.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ku6i Zobacz posta
    Tutaj programiści Amazona się nie popisali, ale w pozostałych tematach (tzn. poza wyświetlaniem PDFów) jakiekolwiek inne czytniki nie mają nawet startu do Kindle'a.
    Piszesz to w oparciu o macanie tylko Kindla czy miales i uzywales tez inne czytniki? Jesli tylko po macaniu Kindla, to widac malo wiesz.

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Miałem w ręce oprócz Kindle'a także parę modeli Onyksa i Pocketbooka, czyli najpopularniejszych w Polsce (po Kindle'u) czytników. W każdym coś potrafiło się zamulić, przywiesić itd. Szczytem szaleństwa jest konieczność używania różnych programów do otwierania różnych formatów plików (to przypadłość Onyksa o ile dobrze pamiętam).
    Kindle jest blisko filozofii Apple'a, tzn. tniemy możliwości, ale to co udostępniamy działa (prawie) niezawodnie. O ile w przypadku tradycyjnego komputera by mnie to wkurzało, to w przypadku czytnika wychwalam tą filozofię pod niebiosa. Nie interesuje mnie jaki mam firmware, czy książka jest w dobrym formacie, czy się nic nie przytnie albo zawiesi - wiem, że jak kupiłem książkę w mobi (czyli mam jakieś 95% szans na to, że w polskiej księgarni trafię na ten format), to jedyne co mnie interesuje to stan baterii w czytniku. Krew by mnie zalała jakbym miał się głowić nad kawałkiem tworzywa, ekranu eInk, pamięci flash i jakiegoś ARMa (czy co tam w środku tym steruje) żeby móc przeczytać książkę.

Domyślnie

Są tutaj użytkownicy Kindle Paperwhite 3G ? Rozważam zakup tego czytnika - wszelkie uwagi mile widziane.
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Mam werscję WiFi. To znaczy miałem, bo jak żona go zobaczyła, to się ze mną wymieniła na Kindle 4.
    Ale polecam. Wygoda czytania w każdych warunkach jest niesamowita.
    Z6III + N 14-30/4, N24-120/4, N 28-75/2.8, N 70-180/2.8 + TC 1,4x, N 24-200, V 20/2.8, V 24/1.8, N 40/2.0, TT 75/2.0, V 85/1.8.
    D750/800 + N 24-70/2.8, N 50/1.8G.

było D70, D40, D60, D80, D90, D700, D7000, D7100, D600, D750, D7200, D7500, Z5, Z6II

moje pstryki, na fejsie, instagram

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Ja tez mam uajfaj only, jest ok. Wczesniej czytalem wieczorami na ajpadzie i wypalalo mi oczy nawet przy najbardziej zgaszonym podswietleniu, teraz jest ok (chociaz czasami moglo by byc ciemniej ). Ogolnie zabawka na plus, to moj pierwszy czytacz ebookow wiec jestem milo zaskoczony wyswietlaczem. Gorzej, ze obsluga pdfow dalej jest kijowa (pisze dalej bo widzialem na necie, ze ludzie narzekali na poprzednie wersje Kindle'a), na szczescie Calibre sobie radzi z konwersja wiec daje sobie rade
    Ostatnio edytowane przez shaolin ; 22-09-2013 o 09:09

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shaolin Zobacz posta
    Ja tez mam uajfaj only, jest ok. Wczesniej czytalem wieczorami na ajpadzie i wypalalo mi oczy nawet przy najbardziej zgaszonym podswietleniu, teraz jest ok (chociaz czasami moglo by byc ciemniej ). Ogolnie zabawka na plus, to moj pierwszy czytacz ebookow wiec jestem milo zaskoczony wyswietlaczem. Gorzej, ze obsluga pdfow dalej jest kijowa (pisze dalej bo widzialem na necie, ze ludzie narzekali na poprzednie wersje Kindle'a), na szczescie Calibre sobie radzi z konwersja wiec daje sobie rade

na ipadzie wypalało gałki oczne w trybie nocnym? Czy się z tym trybem nie polubiłeś po prostu?

nie, nie prześladuję Cię
    pozdrawiam

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

W kazdym trybie bo ja wrazliwy jestem Zarowno iBooks jak i aplikacja Kindle = meczylo mnie, jednak taki Paperwhite swieci duzo mniej

...i nie czuje sie przesladowany

Domyślnie

ja mam słabe oczy i czytam ebooki w trybie dziennym nawet gdy jest ciemno wokół mnie. Tryb nocny jest dla mnie za ciemny już
    Ostatnio edytowane przez Marcin Jakubowski ; 22-09-2013 o 10:36

Strona 4 z 11 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów