Close

Strona 5 z 11 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 106

Wątek: E book

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shaolin Zobacz posta
    Ja tez mam uajfaj only, jest ok. [...] teraz jest ok (chociaz czasami moglo by byc ciemniej ).
    A wiesz, że oświetlenie można regulować, aż do zera?
    Z6III + N 14-30/4, N24-120/4, N 28-75/2.8, N 70-180/2.8 + TC 1,4x, N 24-200, V 20/2.8, V 24/1.8, N 40/2.0, TT 75/2.0, V 85/1.8.
    D750/800 + N 24-70/2.8, N 50/1.8G.

było D70, D40, D60, D80, D90, D700, D7000, D7100, D600, D750, D7200, D7500, Z5, Z6II

moje pstryki, na fejsie, instagram

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Zona chyba Ci szybko zabrala tego Paperwhite'a

Cytat Zamieszczone przez instrukcja
    Tap and hold the "-" button to turn off the light. Note: Even at the lowest setting, the light is not completely off unless you put your Kindle into Sleep mode.

Oczywiscie da sie wylaczyc podswietlenie w dzejlbrejkowanym ale nie chce mi sie bawic w takie rzeczy.
    http://www.mobileread.mobi/forums/sh...d.php?t=200266

Domyślnie

Skoro opinie są dobre, to poczekam do października na wydanie nowej wersji 3G, w końcu to tylko 2 tygodnie... ^^
    Ja biorę pod uwagę 3G, ze względu na miejsce w cloud oraz możliwość kupowania ebooków od ręki. Przemyślę, czy nie wybrać jednak wersji WiFi.
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie Kindle

Witam,
    Myślę, że są na forum użytkownicy Kindle lub innych czytników ebooków. Sam nie jestem jakimś wielkim zwolennikiem czytania książek z tego typu urządzeń. Jak mam do wyboru książkę tradycyjną i elektroniczną za podobną cenę to wybiorę tradycyjną. Zastanawiam się jednak czy takiego urządzenia nie można wykorzystać do trochę innych celów
    Zdarza mi się czasem znaleźć jakiś fajny artykuł w necie, ale nie chcę mi się go czytać na LCD, drukowanie też nie zawsze jest możliwe. Wiem, że Kindle ma wbudowany wi-fi. Stąd moje pytanie, czy jest to wygodne urządzenie do przeglądania stron internetowych? Czy może każdy interesujący mnie tekst musiałbym kopiować i zapisywać w formacie odpowiednim dla Kindla? Oczywiście nie chodzi mi o przeglądanie multimediów, a tylko i wyłącznie o czytanie różnych tekstów z tychże stron.

Domyślnie

Nie wiem jak wygląda sprawa z Kindlem, ale zastanów się nad Nookiem. On jest na androidzie. Trzeba go tylko zrootować. Z tego co wiem po roocie masz normalny tablet z czarno białym ekranem. Oczywiście nie działa to tak jak LCD ale podobno do czytania stron internetowych wystarczy.
    Więcej szczegółów tutaj:
    http://forum.eksiazki.org/barnes-noble-nook-f159/

ps. Sam mam Nooka, ale służy mi wyłącznie do czytania książek, więc nie widziałem potrzeby rootowania.

Domyślnie

Ja mam Kindla. W calibre jest możliwość pobierać newsy z różnych gazet i nie są to tylko trzy-zdaniowe wiadomości ale całe artykuły nawet ze zdjęciami. Przykładem jest Newsweek, Optyczne itp. W calibre ustawiasz sobie jak często ma pobierać wiadomości z danego serwisu. Jak ustawisz w calibre aby synchronizował się z Twoim kontem Kindle to te wiadomości same Ci się pojawiają na Kindlu - nie musisz nic podłączać. Gazet i serwisów, które udostępniają w ten sposób wiadomości/artykuły jest wiele w wielu językach. Polecam spróbować.

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

http://www.amazon.com/gp/sendtokindle
    Co do internetowych wydań gazet polecam to: http://egazeciarz.pl/ Nic nie musisz instalować, wgrywać itp.

I bez jaj z tym używaniem czytnika z eInkiem jako tablet. Zanim znajdziesz na stronie odpowiedni artykuł minie wieczność.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ku6i Zobacz posta
    Korzystam i polecam.

Domyślnie

A mi z tego egazeciarza nie idzie. Jak kliknę pobierz to wyrzuca błąd a jak wyślij to nic nie przychodzi. Jaką godzinę tam trzeba ustawić?

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ropusz Zobacz posta
    A mi z tego egazeciarza nie idzie. Jak kliknę pobierz to wyrzuca błąd a jak wyślij to nic nie przychodzi. Jaką godzinę tam trzeba ustawić?
    A "odblokowałeś" adres mailowy egazeciarza w ustawieniach Kindla na stronie Amazonu?

Strona 5 z 11 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów