Close

Strona 26 z 371 PierwszyPierwszy ... 1624252627283676126 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 3710

Wątek: Samsung NX 300

Domyślnie

mrawi,
    to zależy, co się fotografuje na wycieczkach, chyba, że ktoś fotografuje tylko rozległe krajobrazy. Czasem jednak chce się zrobić zbliżenie jakiegoś odległego detalu, np. architektonicznego - i np. dopiero na zdjęciu widzi się potem szczegóły, niewidoczne gołym okiem. 16-85 (czy 24-135 w formacie 35mm) nie zawsze wystarcza, bo nie jest to zabójcze tele, no ale lepsze niż 50 (70) mm. Fajny może też być dobry obiektyw 18-200 - jest jeszcze dłuższy, ale jednak odrobinę brak mu szerokości. Jest już Nikkor 18-300, podobno zaskakująco dobry optycznie - podobno lepszy od dobrego Nikkora 18-200, a Tamron na tę jesień zapowiedział 16-300.
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

ja lubie zoom, a zoom dla mnie nie musi byc super jasny, bo w dzien nie potrzebna mi przyslona 1.8 czy 2.8.
    to przy okazji moj filmik video z Samsunga: http://www.youtube.com/watch?v=kOuveYV7gEs
    Spodobalo mi sie w nim krecenie filmikow timelapse..
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Świetny film. Szkoda, że taki krótki. Pomyśl o części II pt. "Skrzyżowane" oraz III pt " Parking". Samasung jest niesamowity !

PS. Jak już się dowiesz co jest najlepsze - napisz proszę na PW. Może już wyprodukowali. Może też kupię
    Panerai vel Eliot Capone

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Panerai Zobacz posta
    Samasung jest niesamowity !
    Tak, Samsung jest niesamowity.. tak uwielbiam ten aparat, ze wyjasnic nie moge "dlaczemu"

Cytat Zamieszczone przez Panerai Zobacz posta
    PS. Jak już się dowiesz co jest najlepsze - napisz proszę na PW. Może już wyprodukowali. Może też kupię
    ale nie rozumiem, co mam ci napisac, "co jest najlepsze?", masz na mysli aparat?

Najlepszy to jest Samsung i potem Nex..
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

No samsung najlepszy, a potem długo długo nic.

...Hmm, OFE szlak trafił, nie będzie emerytury, a ten jak jeszcze raz zrobi zdjęcie to go przemielę...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mrawi Zobacz posta
    No samsung najlepszy, a potem długo długo nic.
    Lepiej tak nie mow, bo jeszcze ktos uwierzy..
    a Goryl faktycznie bardzo zamyslony..
    To ja wrzuce dla odmiany filmik z wczoraj: http://www.youtube.com/watch?v=kgh5mPmxTgo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    Lepiej tak nie mow, bo jeszcze ktos uwierzy..
    Przecież wiadomo, że NX'y to chłam i badziew i nikt rozsądny tego nie kupuje.....a teraz ceny nxów szybko spadajcie w dół .
    W sumie obrazy ruchome to też obrazy . A co to za aparat robił, nex czy nx? Bo jakość bardzo dobra i nie skacze obraz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mrawi Zobacz posta
    Przecież wiadomo, że NX'y to chłam i badziew i nikt rozsądny tego nie kupuje.
    Nie pisz tak, bo jeszcze ktoś uwierzy!
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

mam dużą zagwozdkę związaną z kupnem jakiegoś małego aparatu robiącego przyzwoite zdjęcia... wiem wiem każdy to chce
    początkowo szukałem wśród kompaktów m.in samsund ex1, canon 240 itp
    ale to jednak nie to bo zależy mi na zabawie z głębią ostrości a tego nie osiągnę w kompakcie

więc mój wzrok skierował się ku samsungowi nx1000 a zachęciła mnie jego cena a przede wszystkim sample (choć nie jest ich wiele bo i użytkowników tego systemu raczej niewielu)
    ale jak człowiek tak czyta i czyta to przemawiają liczby i coś świta w głowie że jednak nex to jest to rozwiązanie bo mega dużo wątków, sampli, testów itp
    a samsung jakby z boku pomimo tego że szkła do tego systemu jednak są

liczę że ktoś (ktoś jeszcze bo paru forumowiczów już zaczepiałem ) pomoże i doradzi co wziąć a mianowicie zależy mi na:
    - mały rozmiar i wysoka jakość zdjęć (najlepiej od razu jpegów z puchy)
    - szkła w systemie (po przeliczeniu) zbliżone do lustrzankowych: szerokiego kąta około 14mm, standardu 35mm, portretu 85mm (z założeniem najmniejszych przysłon około 2 i niżej)
    - dobra współpraca ze starymi szkłami bo człowiek czasem musi się pomasochizować (m42, psixy) no i dostępność przejściówek pod te systemy
    - mam kilka szkieł z mocowaniem nikona i chciałbym móc spróbować je wykorzystać jako że i tak mam i nie zamierzam pozbywać się lutrzanki
    - wi-fi i jak największa multimedialność (żebym mógł szybko wrzucić fotki gdzieśtam
    - przyzwoita bateria około 300zdjęć
    - znośne filmy i tu już wiem że przewaga bduża nexa
    - na leikę m ileśtam mnie nie stać więc ważna jest też kwestia ceny i tu jakby nie patrzeć nx1000 zrywa kapcie
    NIKON d70s i FUJI s5 pro + COŚ od siebie
    http://karolantosiewicz.blogspot.com/

Domyślnie

Przy takich założeniach jedynie Fuji x, ale koszty bardzo duże

Strona 26 z 371 PierwszyPierwszy ... 1624252627283676126 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów