Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 41

Wątek: Axalp 2013

Domyślnie Axalp 2013

Witajcie!
    Wybiera się ktoś z Forumowiczów na pokazy Axalp 2013?
    Może się zorganizujemy w grupę ?
    Możecie polecić jakieś miejscówki ?

Domyślnie

Jaki jest mniej więcej koszt takiego wyjazdu?
    pozdrawiam
    Tomek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mont Zobacz posta
    Witajcie!
    Wybiera się ktoś z Forumowiczów na pokazy Axalp 2013?
    Może się zorganizujemy w grupę ?
    Możecie polecić jakieś miejscówki ?
    Oj będzie spora ekipa z SPFL (hesja , wilku, i z 20 albo i więcej osób)

Panowie problem taki że tam domek się rezerwuje co najmniej pół roku wcześniej....teraz można zapomnieć o noclegach w samym Axalp jak i okolicy.
    Koszt zależny od tego gdzie mieszkasz, jaki skład w samochodzie(ew samolot), jedzenie z sobą itp - mniej więcej z 2000zł za tydzień.

Domyślnie

no a jest sens jechac tam na tydzien? ile trwaja same pokazy? z centralnej PL jest ok 1500 km samochodem, wiec koszt paliwa latwo policzyc... ale reszta to juz pytanie do tych co byli/wiedza, chetnie dowiem sie jak to ogarnac logistycznie. podobno w przyszlym roku przerwa w axalp. wiec albo teraz albo za 2 lata. ewentualnie jakis namiar na znosne niedrogie noclegi (niedrogie w sensie nie w jakims hiltonie za 375E doba)

Domyślnie

R sens jest bo pokazy dwa dni, plus 2 dni treningów, wizyta na lotnisku, góry, Szwajcarski nawyk wynajmowania domków od soboty do soboty i inne Do poczytania -> http://www.hesja.pl/XPL/content/czyt....html/fulltext plus inne relacje z Axalp na stronie Hesji.

Przykładowy domek:http://www.booking.com/hotel/ch/chal...3a48911f115aX1

Oczywiście w terminach Axalp ceny idą deczko w górę, dlatego rezerwację robiliśmy w styczniu

Logistycznie opcja wg mnie najlepsza:4-5 osób, domek na tydzień, własne jedzenie, duży samochód do tego znośna kondycja fizyczna bo deko latania na nogach jest

ps.trzeba się liczyć z tym że będzie pogoda do d...i pokazów zero...RYZYKO POKAZOWE
    Ale dla takich widoków warto
    Ostatnio edytowane przez Dyziek ; 05-09-2013 o 10:39

Domyślnie

ok, dzieki za info... duzo biegania jest zanim dojdzie sie na miejsce? bardzo mnie to nie przeraza, ale trzeba sie dobrze przygotowac...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez R Zobacz posta
    ok, dzieki za info... duzo biegania jest zanim dojdzie sie na miejsce? bardzo mnie to nie przeraza, ale trzeba sie dobrze przygotowac...
    Miejsc jest kilka, podstawowe to KP i tam droga dla przeciętnego Kowalskiego około 1,5h-2h, jest opcja kolejki na górę i potem lekki spacerek w inne miejsce. Polecam przeczytać tekst Hesji tam sporo jest wyjaśnione.

Domyślnie

przeczytalem. ale wlasnie chodzilo mi o te wycieczke w gore. czyli to taka przebiezka a nie jakies mega powazne wspinanie?

mam jeszcze pytanie praktyczne dot. szkla. Slawek pisze, ze 500 f4 jest za dlugie. relacja jest z 2009 r., pewnie jeszcze lecial na d300 wtedy? no wlasnie... co jest optymalne?
    Ostatnio edytowane przez R ; 05-09-2013 o 12:00

Domyślnie

Ja latałem z 500 na FX i jest git, czasem przydaje się coś szerokiego. Do tego jeśli focisz krajobrazy to inne szkiełka i plecak robi się ciężkawy- jeśli chodzi o wchodzenie na KP każdy wejdzie...jedni w 2h...np. rok temu udało się wdrapać poniżej 50 minut. Wiec wszystko zależy od tego jak z kondycją. Wchodzenie męczy ale dużo bardziej daje się we znaki schodzenie z ciężkim plecakiem...kolanka łapią 3D dla tego kijki i uważnie w dół

Domyślnie

Zdecydowanie trzeba się w tym roku załapać, gdyż następne Axalp za dwa lata dopiero (to tak dla tych co się jeszcze wahają)

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów