Witajcie!
Wybiera się ktoś z Forumowiczów na pokazy Axalp 2013?
Może się zorganizujemy w grupę ?
Możecie polecić jakieś miejscówki ?
Szukaj
Witajcie!
Wybiera się ktoś z Forumowiczów na pokazy Axalp 2013?
Może się zorganizujemy w grupę ?
Możecie polecić jakieś miejscówki ?
Jaki jest mniej więcej koszt takiego wyjazdu?
pozdrawiam
Tomek
Oj będzie spora ekipa z SPFL (hesja , wilku, i z 20 albo i więcej osób)![]()
Panowie problem taki że tam domek się rezerwuje co najmniej pół roku wcześniej....teraz można zapomnieć o noclegach w samym Axalp jak i okolicy.
Koszt zależny od tego gdzie mieszkasz, jaki skład w samochodzie(ew samolot), jedzenie z sobą itp - mniej więcej z 2000zł za tydzień.
no a jest sens jechac tam na tydzien? ile trwaja same pokazy? z centralnej PL jest ok 1500 km samochodem, wiec koszt paliwa latwo policzyc... ale reszta to juz pytanie do tych co byli/wiedza, chetnie dowiem sie jak to ogarnac logistycznie. podobno w przyszlym roku przerwa w axalp. wiec albo teraz albo za 2 lata. ewentualnie jakis namiar na znosne niedrogie noclegi (niedrogie w sensie nie w jakims hiltonie za 375E doba)
侍
R sens jestbo pokazy dwa dni, plus 2 dni treningów, wizyta na lotnisku, góry, Szwajcarski nawyk wynajmowania domków od soboty do soboty i inne
Do poczytania -> http://www.hesja.pl/XPL/content/czyt....html/fulltext plus inne relacje z Axalp na stronie Hesji.
Przykładowy domek:http://www.booking.com/hotel/ch/chal...3a48911f115aX1
Oczywiście w terminach Axalp ceny idą deczko w górę, dlatego rezerwację robiliśmy w styczniu![]()
Logistycznie opcja wg mnie najlepsza:4-5 osób, domek na tydzień, własne jedzenie, duży samochóddo tego znośna kondycja fizyczna bo deko latania na nogach jest
![]()
ps.trzeba się liczyć z tym że będzie pogoda do d...i pokazów zero...RYZYKO POKAZOWE
Ale dla takich widoków warto![]()
Ostatnio edytowane przez Dyziek ; 05-09-2013 o 10:39
ok, dzieki za info... duzo biegania jest zanim dojdzie sie na miejsce? bardzo mnie to nie przeraza, ale trzeba sie dobrze przygotowac...
侍
przeczytalem.ale wlasnie chodzilo mi o te wycieczke w gore. czyli to taka przebiezka a nie jakies mega powazne wspinanie?
mam jeszcze pytanie praktyczne dot. szkla. Slawek pisze, ze 500 f4 jest za dlugie. relacja jest z 2009 r., pewnie jeszcze lecial na d300 wtedy? no wlasnie... co jest optymalne?
Ostatnio edytowane przez R ; 05-09-2013 o 12:00
侍
Ja latałem z 500 na FX i jest git, czasem przydaje się coś szerokiego. Do tego jeśli focisz krajobrazy to inne szkiełka i plecak robi się ciężkawy- jeśli chodzi o wchodzenie na KP każdy wejdzie...jedni w 2h...np. rok temu udało się wdrapać poniżej 50 minut. Wiec wszystko zależy od tego jak z kondycją. Wchodzenie męczy ale dużo bardziej daje się we znaki schodzenie z ciężkim plecakiem...kolanka łapią 3Ddla tego kijki i uważnie w dół
![]()
Zdecydowanie trzeba się w tym roku załapać, gdyż następne Axalp za dwa lata dopiero (to tak dla tych co się jeszcze wahają)![]()
Skontaktuj się z nami