jesteś pewien że jest - jeśli tak jutro zamawiam ....
Szukaj
jesteś pewien że jest - jeśli tak jutro zamawiam ....
Ostatnio edytowane przez Smurf ; 06-06-2007 o 00:04
Pozdrawiam:
Andrzej
nie widze zeby te dwie wypowiedzi staly wobec siebie w opozycji.![]()
wiedziałem że tak będzie![]()
przy pierwszych dostawach deficytowych szkieł w mikroskopijnych ilościach jest tak, że coś mają dosłownie chwilę. Nie warto tu przytaczać gdzie szkła niby mają. Każdy umie sobie używać googli czy skąpca lub ceneo.
Pamiętam jak było z nikkorem 18-200VR. Pisano gdzie to niby jest dostępny - a tu![]()
także podarujcie sobie na te chwilę gorliwą pomoc bo można się narazić na uszczypliwości.
zainteresowani wiedzą o czym mowa i dam szybko ostrzeżenie - ostrzegam.
Tak, wiem, nic złego nie napisaliście, ale tez wiem, że was korci.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
firma Fotonica ma 2 szt fizycznie - przynajmniej tak mam w mailu z godziny 8.00
Ostatnio edytowane przez wojteh ; 06-06-2007 o 09:44
No więc jest, właśnie dotarła (ups nie zawiódł tym razem) i robi wrażenie. Mam trochę roboty w domu, ale wieczorem może uda mi się coś pstryknąć. Na pierwszy rzut oka śliczny i dość ciężki obiektyw (ciężar pozytywny - czuć że to jednak kawałek szkła). Przód jak wszyscy wiecie trochę się wysuwa przy zoomowaniu. Produkcja Japonia. W manualu świetnie chodzi pierścień ostrości, z milszym oporem niż w 12-24. Zobaczymy jaka jest jej prawdziwa jakość, być może peniądze wyrzucone w błoto, ano zobaczymy...
Pierwsze wrażenie bdb.
no to czekamy na pierwsze foty, i jakieś małe porównanko może z Tamronem 17-50 szczególnie na F2,8
pozdrawiam Piotr
Skontaktuj się z nami