Close

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 68

Domyślnie

rul3z, przeczytanie wskazanego posta nic mi nie da skoro, jak twierdzisz, nie zrozumiałem kontekstu Twojej wypowiedzi.

Pzdr życząc kasy na wymarzony zestaw x2
    "Któż jak BÓG!" - Św.Michał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popi1612 Zobacz posta
    rul3z, przeczytanie wskazanego posta nic mi nie da skoro, jak twierdzisz, nie zrozumiałem kontekstu Twojej wypowiedzi.

Moim zdaniem to jest tylko kwestia chęci i zrozumienia potencjalnego problemu, a nie kasy. Ja sam przed moim pierwszym ślubem kupiłem na allegro najtańsze, używane D70 tylko po to, żeby mieć zapas w razie w. Taki zestaw 'awaryjny' zwróci się po jednym zleceniu
    D600 | D90 || N50 | N85 | T28-75 || SB900

Domyślnie

rul3z,

Nie trafiłes. Na brak sprzętu i funduszy akurat nie narzekam ;p
    || D610, D750 + Nikkor 35mm f/1.8, Nikkor 85mm f/1.8, SIGMA 20mm f/1.4, Nikkor AF-S 24-120 mm f/4G ED VR || Sony NEX + ZEISS Sonnar T* E 24 mm F1,8 ZA ||

Domyślnie

Panowie wątek idzie "nie w tą stronę".
    Wracając do tematu: jeżeli nic nie stoi na przeszkodzie bierz d800 z 28 i 85 (na zapas d90 z 35)
    Na + jest rozmieszczenie punktów af w stosunku do d600.
    Na - waga plików

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rul3z Zobacz posta
    Nie trafiłes. Na brak sprzętu i funduszy akurat nie narzekam ;p
    rul3z, ja Cię chciałem "ratować" a Ty, ostatnim zdaniem, tylko się pogrążyłeś...

Cytat Zamieszczone przez kcr Zobacz posta
    jeżeli nic nie stoi na przeszkodzie bierz d800
    Ja wziąłbym D800E.
    Ostatnio edytowane przez popi ; 27-07-2013 o 10:03

Domyślnie

rul3z, Ja wziąłbym D800E.
    Szkoda pieniędzy, a za różnice można kupić karty pamięci i dodatkowe aku

Domyślnie

kcr, jesteś tego pewien na łanhandrid procent?

Domyślnie

kcr, jesteś tego pewien na łanhandrid procent?
    teraz dałeś mi do myślenia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez coroner Zobacz posta
    Chłop o niebie baba o chlebie.
    Gdzie ja napisałem, że lampa to absolutne zuo ??
    Można używać lampy, owszem. Pytanie tylko po co, jeśli możesz podkręcić ISO, otworzyć przysłonę i robić w zastanym, nie zwracając na siebie uwagi, otrzymując naturalne zdjęcia.
    Sam jeszcze do niedawna tłukłem wszystko z lampą, nawróciłem się jakieś 3 śluby temu, i od tamtej pory stwierdziłem, że moje zdjęcia są ciekawsze i przyjemniejsze dla oka.
    Idź na kurs diecezjalny dla kamerzystów/fotografów ślubnych, tam od razu Ci powiedzą, że się lampy w kościele nie używa. Choć oczywiście respektowanie tego przez fotografów to inna kwestia.
    Popraw mnie jeśli się mylę, ale papież zmarł w roku 2005, gdy w Nikonie (nie znam Canonów) mieliśmy raptem tylko D200 (i odmiany D2 w zaporowych cenach), gdzie max używalne ISO oscylowało w okolicach 800-1000.

Flash light is not the only light You may use.
    Odkopuję temat, ponieważ przy okazji lektury artykułu moją uwagę zwróciło zdjęcie przy nim zamieszczone. Niestety nie potrafię rozszyfrować jaki model body. Wyraźnie jednak widać młotka przytwierdzonego do body Ech, co za ciemniak z tego fotografa, przecież teraz profi wyciągają z cienia i nie stosują lampy. Pewnie jest tak samo staroświecki jak cały ten Kościół katolicki...

A oto link:
    http://wpolityce.pl/depesze/60472-st...k-odpowiedzial
    Sony A7II, Sony 35 1.8, Sony Zeiss 55 1.8. N50/1.8D, Było: Zenit ET, H58/2, D90, N18-105VR, D610, S24/1.4, N35/1.8G ED, N85/1.8G, SB-700.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Glowa Zobacz posta
    Odkopuję temat, ponieważ przy okazji lektury artykułu moją uwagę zwróciło zdjęcie przy nim zamieszczone. Niestety nie potrafię rozszyfrować jaki model body. Wyraźnie jednak widać młotka przytwierdzonego do body Ech, co za ciemniak z tego fotografa, przecież teraz profi wyciągają z cienia i nie stosują lampy. Pewnie jest tak samo staroświecki jak cały ten Kościół katolicki...

A oto link:
    http://wpolityce.pl/depesze/60472-st...k-odpowiedzial
    Zdjęcie do analizy bardzo ciekawe - nie potrzebne tylko te komentarze - tu powinniśmy wypowiadać się na tematy fotograficzne, a nie światopoglądowe.

1. Widać, że podlinkowane zdjęcie zostało zrobione bez lampy. Wyobraźmy sobie jak by wyglądało, gdyby zostało zrobione z lampą...
    2. Fakt, że ktoś trzyma korpus oraz lampę, nie jest jednoznaczne z tym, że właśnie użył / zamierza użyć lampy. Może ma ją tylko właśnie "na wszelki wypadek"? W końcu światło jest za nim, więc będzie mu łatwiej zrobić prawidłowe zdjęcie bez lampy niż temu, który go przypadkiem uwiecznił - mylę się?
    3. Co byście powiedzieli takiemu człowiekowi, który błysnąłby właśnie w chwili, gdy Wy bylibyście bezpośrednio naprzeciw niego i również próbowali uwiecznić dany moment? Akurat tamten pan ma "trochę" gorszą pozycję do wykonania ciekawego ujęcia.
    4. To, że jesteśmy w roku 2013 nie oznacza, że wszyscy fotografowie używają tegorocznego sprzętu. Może ten pan trzyma D80 albo i D90? Choć mnie to wygląda bardziej na D300/D700. Tylko ta lampa jakaś taka przedpotopowa...

A co Wy myślicie o tym zdjęciu?

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów