rul3z, przeczytanie wskazanego posta nic mi nie da skoro, jak twierdzisz, nie zrozumiałem kontekstu Twojej wypowiedzi.
Pzdr życząc kasy na wymarzony zestaw x2![]()
Szukaj
rul3z, przeczytanie wskazanego posta nic mi nie da skoro, jak twierdzisz, nie zrozumiałem kontekstu Twojej wypowiedzi.
Pzdr życząc kasy na wymarzony zestaw x2![]()
"Któż jak BÓG!" - Św.Michał
D600 | D90 || N50 | N85 | T28-75 || SB900
Panowie wątek idzie "nie w tą stronę".
Wracając do tematu: jeżeli nic nie stoi na przeszkodzie bierz d800 z 28 i 85 (na zapas d90 z 35)
Na + jest rozmieszczenie punktów af w stosunku do d600.
Na - waga plików
kcr, jesteś tego pewien na łanhandrid procent?![]()
"Któż jak BÓG!" - Św.Michał
Odkopuję temat, ponieważ przy okazji lektury artykułu moją uwagę zwróciło zdjęcie przy nim zamieszczone. Niestety nie potrafię rozszyfrować jaki model body. Wyraźnie jednak widać młotka przytwierdzonego do bodyEch, co za ciemniak z tego fotografa, przecież teraz profi wyciągają z cienia i nie stosują lampy. Pewnie jest tak samo staroświecki jak cały ten Kościół katolicki...
A oto link:
http://wpolityce.pl/depesze/60472-st...k-odpowiedzial
Sony A7II, Sony 35 1.8, Sony Zeiss 55 1.8. N50/1.8D, Było: Zenit ET, H58/2, D90, N18-105VR, D610, S24/1.4, N35/1.8G ED, N85/1.8G, SB-700.
Zdjęcie do analizy bardzo ciekawe - nie potrzebne tylko te komentarze - tu powinniśmy wypowiadać się na tematy fotograficzne, a nie światopoglądowe.
1. Widać, że podlinkowane zdjęcie zostało zrobione bez lampy. Wyobraźmy sobie jak by wyglądało, gdyby zostało zrobione z lampą...
2. Fakt, że ktoś trzyma korpus oraz lampę, nie jest jednoznaczne z tym, że właśnie użył / zamierza użyć lampy. Może ma ją tylko właśnie "na wszelki wypadek"? W końcu światło jest za nim, więc będzie mu łatwiej zrobić prawidłowe zdjęcie bez lampy niż temu, który go przypadkiem uwiecznił - mylę się?
3. Co byście powiedzieli takiemu człowiekowi, który błysnąłby właśnie w chwili, gdy Wy bylibyście bezpośrednio naprzeciw niego i również próbowali uwiecznić dany moment? Akurat tamten pan ma "trochę" gorszą pozycję do wykonania ciekawego ujęcia.
4. To, że jesteśmy w roku 2013 nie oznacza, że wszyscy fotografowie używają tegorocznego sprzętu. Może ten pan trzyma D80 albo i D90? Choć mnie to wygląda bardziej na D300/D700. Tylko ta lampa jakaś taka przedpotopowa...
A co Wy myślicie o tym zdjęciu?
Skontaktuj się z nami