Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: Himba people

Domyślnie

Przy trójce już widać mocniej bite sztuczne światło i nieco przykryło naturalne. Wcześniej udało się to lepiej zgrać. Ale sam kadr mi bardzo pasuje. Numer 4 podoba mi się także, zwłaszcza spojrzenie.

A i była jeszcze jedna fotka, czarno-biała, ale zniknęła. Też mi pasowała.
    Pozdrawiam/Best regards
    Sławomir Borysowski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Iwek_22 Zobacz posta
    -
    dorzuciłeś w trakcie mojego pisania drugie zdjęcie, i mam nadzieję, że @stock już się tu nie wypowie ... - BRAWO!!!
    a dlaczego nie ? Drugie zdecydowanie lepsze. Podoba mi się. Zaś 3 i 4 tak jak 1 - nie robią NA MNIE wrażenia.

Domyślnie

Dwójka dobra. W pozostałych brakuje dbałości o tło, same egzotyczne twarze to trochę za mało.

Domyślnie

Jedyne co na tych zdjęciach widzimy to egzotyczne facjaty, ale to raczej nie wystarczy.
    Jedynka ucięta lewa strona (w tym D3 masz raczej 100% wizjer), dwójka cienie na oczach psują zdjęcie, ale i tak bardzo dobre (jedyne dotychczas).
    3. Przypadkowy pstryk, krzywo z kimś w tle. 4. Trochę za wąsko, ale ogólnie ok (jedyne w którym doświetlanie nie psuje zdjęcia).
    "Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotykasz ich na każdym kroku."

Domyślnie

1 i 3 jak manekiny a nie żywi ludzie.
    2 się broni ale spójrz na jego prawe ramię, facet być może jest jakimś bardziej szanowanym wojownikiem a ty pokazałeś go jak pijaczka na kacu i uciąłeś być może jakąś ważną część jego historii.
    Zabrałeś D3, oświetlenie a zdjęcia jakieś takie płaskie jak z kompaktu.Jakby Ci ludzie byli jedynie aktorami zmęczonymi swoją pracą czyli udawaniem afrykańskich wieśniaków za pieniądze.

(Jakbym kombinowała z portretami ludzi z Afryki to chyba chciałabym uzyskać coś takiego )

Domyślnie

Witaj! Moim zdaniem wszystkie są b.dobre. Miałbym ochotę zobaczyć 2 w czerni i bieli? Może być ciekawy efekt.

Domyślnie

poza nr 2 ktory ma potencjal , choc bardzo slabo wykorzystany reszta zdecydowanie nie
    kadrowo jest totalenie nijak, plasko, emocji na tych twarzach zero
    Road to Manila

Domyślnie

Egzotyczne twarz nie wystarczą, słabe zdjęcia...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    Egzotyczne twarz nie wystarczą, słabe zdjęcia...
    wiesz, chciałbym zobaczyć kiedyś Twoje, ale tak a propos ogólnego podejścia, pokazania emocji, jakie emocje byście chcieli zobaczyć u pogodnych ludzi? Pewnie uśmiech co? To nie jest tak, że wzbudzicie w tych ludziach czy to srogą minę, czy coś innego, aby mieć czas wydobyć z pojedyńczej osoby jej obraz poprzez portret ile z reguły czasu potrzebujecie? Egzotyczne miejsca rządzą się swoimi prawami- pojedziecie zobaczycie
    D3,85 1.4D,24-70 2.8, 135 2.0, 45 mm tilt/shift,70-200 VRII,profoto proB2x2 pro head x4,mamiya AFD+80mm,45 mm,150mm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez christipoher Zobacz posta
    wiesz, chciałbym zobaczyć kiedyś Twoje
    A po co? Ja nie robię takich zdjęć, nie ciągnie mnie do tego.

Zobacz zdjęcia mario (ranbir kapoor) z wyjazdów w równie egzotyczne miejsca, też raczej fotografowane jako łapanie momentów i emocji, a nie wielogodzinne poznawanie osoby i portretowanie jej (jeśli się mylę, niech mnie ktoś poprawi). Zresztą też wyraził swoje zdanie na temat tych zdjęć a wg mnie jest guru tej tematyki, zwłaszcza na tym forum. Jak chcesz błyskane - to Joey L - też wyglądają "nieco" inaczej.
    Mi zresztą nie chodziło o emocje - słabo skomponowane, słabo poświecone (2jka), bałagan w kadrze.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów