Pewnie złapię podpadkę, dla mnie to portrety bez emocji, nie wnikam czy za kasę czy bez... Portrety są portretami niezależnie od kontynentu, rasy, majętności itp. Dla mnie to turystyczne (chociaż dobre jakościowo) pstryki.
Szukaj
Pewnie złapię podpadkę, dla mnie to portrety bez emocji, nie wnikam czy za kasę czy bez... Portrety są portretami niezależnie od kontynentu, rasy, majętności itp. Dla mnie to turystyczne (chociaż dobre jakościowo) pstryki.
Wypijmy za blendy...
Ja sie przyczepie do 3. Cienie z doswietlenia gryza sie z cieniami slonecznymi. Do tego mz za mocno jest doswietlone.
Przy trójce już widać mocniej bite sztuczne światło i nieco przykryło naturalne. Wcześniej udało się to lepiej zgrać. Ale sam kadr mi bardzo pasuje. Numer 4 podoba mi się także, zwłaszcza spojrzenie.
A i była jeszcze jedna fotka, czarno-biała, ale zniknęła. Też mi pasowała.
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski
Dwójka dobra. W pozostałych brakuje dbałości o tło, same egzotyczne twarze to trochę za mało.
Jedyne co na tych zdjęciach widzimy to egzotyczne facjaty, ale to raczej nie wystarczy.
Jedynka ucięta lewa strona (w tym D3 masz raczej 100% wizjer), dwójka cienie na oczach psują zdjęcie, ale i tak bardzo dobre (jedyne dotychczas).
3. Przypadkowy pstryk, krzywo z kimś w tle. 4. Trochę za wąsko, ale ogólnie ok (jedyne w którym doświetlanie nie psuje zdjęcia).
"Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotykasz ich na każdym kroku."
1 i 3 jak manekiny a nie żywi ludzie.
2 się broni ale spójrz na jego prawe ramię, facet być może jest jakimś bardziej szanowanym wojownikiem a ty pokazałeś go jak pijaczka na kacu i uciąłeś być może jakąś ważną część jego historii.
Zabrałeś D3, oświetlenie a zdjęcia jakieś takie płaskie jak z kompaktu.Jakby Ci ludzie byli jedynie aktorami zmęczonymi swoją pracą czyli udawaniem afrykańskich wieśniaków za pieniądze.
(Jakbym kombinowała z portretami ludzi z Afryki to chyba chciałabym uzyskać coś takiego )
Witaj! Moim zdaniem wszystkie są b.dobre. Miałbym ochotę zobaczyć 2 w czerni i bieli? Może być ciekawy efekt.
poza nr 2 ktory ma potencjal , choc bardzo slabo wykorzystany reszta zdecydowanie nie
kadrowo jest totalenie nijak, plasko, emocji na tych twarzach zero
Road to Manila
wiesz, chciałbym zobaczyć kiedyś Twoje, ale tak a propos ogólnego podejścia, pokazania emocji, jakie emocje byście chcieli zobaczyć u pogodnych ludzi? Pewnie uśmiech co? To nie jest tak, że wzbudzicie w tych ludziach czy to srogą minę, czy coś innego, aby mieć czas wydobyć z pojedyńczej osoby jej obraz poprzez portret ile z reguły czasu potrzebujecie? Egzotyczne miejsca rządzą się swoimi prawami- pojedziecie zobaczycie![]()
D3,85 1.4D,24-70 2.8, 135 2.0, 45 mm tilt/shift,70-200 VRII,profoto proB2x2 pro head x4,mamiya AFD+80mm,45 mm,150mm
Skontaktuj się z nami