Close

Strona 19 z 371 PierwszyPierwszy ... 917181920212969119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 3710

Wątek: Samsung NX 300

Domyślnie

a to dziwne, ja nigdy przypadkowo nie wlaczam przycisku od video? W ogole to kocham tego Samsunga.. mimo jego wad..
    Co do baterii kupilam na amazonie jakies tanie zamienniki firmy PATONA, w tej chwili nie wiem czy warto je polecic, gdyz te same uzywam w Nexie, ale jedna mi padla tak, ze musialam wyrzucic ja na smietnik, w NX, mam te same sa na razie ok, ale ile wytrzymaja tego nie wiem, w kazdym razie mysle ze warto je wziac, bo sa tanie, trzymaja dobrze.. mam dokladnie takie: http://www.amazon.es/Mobiles%C2%AE-B...ywords=bp+1030 jesli sa inne firmy, lepsze od PATONA, to tez mozecie polecic.. generalnie mam 3 + orginal, wiec mam spokoj.
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

BRIS, proponuję poczytać "obstrukcję insługi" - to naprawdę niezłe źródło informacji o posiadanym sprzęcie! Przejrzyj rozdział 5, str. 128 Key Mapping. Wynikałoby z tego, że funkcji przycisku Rec nie można zmienić.

Mam zamienniki akumulatorów do NX10/11/100 (to inny akumulator), i ich realna pojemność jest nieco mniejsza niż oryginalnych, mam wrażenie, że szybciej się wyczerpują. Wybierając zamiennik, nie wierz w jakieś niewyobrażalne pojemności. Oryginalny ma 1030 mAh, i nie uwierzę w pojemność 2900 mAh, a taką ma na etykietkach większość zamienników na Allegro. To ściema, i może sugerować, że realna pojemność jest znacznie niższa nawet od standardowej, a jakość może być wątpliwa.
    Papier jest cierpliwy i na etykietce można napisać wszystko, nawet, że to lata na Księżyc.
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

Pokaze filmik jaki nagrlam Samsungiem: http://www.youtube.com/watch?v=lxyC7ayIGmY
    Co sadzicie o jakosci? Tylko przestawcie na fullhd, wiadomo, najwyzsza jakosc, dla mnie jest on bardzo dobry, taka jakosc mi sie podoba, no ale niestety z reki ciezko uzyskac cos takiego, dlatego potrzebny monopodzik.
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Zachodniopomorskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez puch24 Zobacz posta
    BRIS, proponuję poczytać "obstrukcję insługi" - to naprawdę niezłe źródło informacji o posiadanym sprzęcie! Przejrzyj rozdział 5, str. 128 Key Mapping. Wynikałoby z tego, że funkcji przycisku Rec nie można zmienić.

Mam zamienniki akumulatorów do NX10/11/100 (to inny akumulator), i ich realna pojemność jest nieco mniejsza niż oryginalnych, mam wrażenie, że szybciej się wyczerpują. Wybierając zamiennik, nie wierz w jakieś niewyobrażalne pojemności. Oryginalny ma 1030 mAh, i nie uwierzę w pojemność 2900 mAh, a taką ma na etykietkach większość zamienników na Allegro. To ściema, i może sugerować, że realna pojemność jest znacznie niższa nawet od standardowej, a jakość może być wątpliwa.
    Papier jest cierpliwy i na etykietce można napisać wszystko, nawet, że to lata na Księżyc.
    pytam na forum bo nowy jestem i w instrukcjach się nie wyczyta o "mykach" jak np. menu serwisowe macie jakieś sprawdzone źródła , adresy gdzie można kupić baterię do NX1000 w PL?
    Ostatnio edytowane przez BRIS ; 12-08-2013 o 00:43

Domyślnie

Niestety nie doradze o zrodla w .PL, ale Amazon sprzedaje z Niemiec te baterie, wiec bez problemu wysle do .pl ja np. nic za przesylke nie placilam, a dostalam 2 baterie + jedna gratis, ( tylko, ze wysylka nie do .pl, a do .es, ale powinno byc podobnie). moze bedzie taniej niz gdziekolwiek w .pl? mi sie oplacalo.
    Ostatnio edytowane przez Mekano ; 12-08-2013 o 00:50

Domyślnie

Niestety, nie znam żadnych "myków" serwisowych do Samsunga. Jedyna "nieoficjalna" znana mi funkcja, nie opisana w instrukcjach, to ręczne wywoływanie powiększenia obrazu przy ręcznym ustawianiu ostrości za pomocą przycisku OK, w modelach NX5/10/11/100. Nie wiem, jak jest w innych. Chodzi o to, że przy korzystaniu z obiektywów firmowych obraz może powiększać się automatycznie po poruszeniu ręką pierścienia na obiektywie. Przy korzystaniu z obiektywów niefirmowych, albo przez adaptery, nie jest to oczywiście możliwe, i wtedy można sobie obraz powiększyć przyciskiem OK. Innych chwytów nie znam.

Co do akumulatora - przejrzyj Allegro, i zobacz, która oferta wydaje się najlepsza. Innego źródła nie znam. Do moich (ale to inny model) kupowałem w firmie krzymark-zdw, i nie narzekam, choć pojemność mają mniejszą, niż oryginał.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Zachodniopomorskie

Domyślnie

dzięki za rady

Domyślnie

Samsung kiedys mial wydac 16-80 nx, ktory zostal odwolany, teraz na niektorych stronach jest napisane, ze mozliwe jednak ze mozna sie go spodziewac na wrzesien, cos ktos slyszal, wie cos wiecej?
    Tu cos napisali:
    http://nxcsc.com/2013/07/15/samsung-...ember-mistake/
    calkiem watpie ze bedzie to prawda, ale moze?
    a jeszcze oficjalnie, nowy fisheye 10mm F3.5: http://www.samsung.com/uk/news/local...-for-nx-system maly i wazy 72 g.
    Na stronie Samsunga napisali, jakie obiektywy beda zaaktualizowane, ale nic nie slychac jakby zapowiadalo sie o 16-80.
    Ostatnio edytowane przez Mekano ; 12-08-2013 o 11:57

Domyślnie

Nie, chyba 16-80 odpuścili w ogóle. Za to, faktycznie, zapowiedzieli 2,8/16-50 - mniejszy zakres (mniej tele), ale jaśniejszy i ze stałą jasnością.

Domyślnie

nie zapowiedzieli.. bo niby gdzie? To wszystko pogloski.. wlasnie mowia ze zamiast 16-50 2.8, to realniejsze bedzie 16-80, ale to czas pokaze..

Strona 19 z 371 PierwszyPierwszy ... 917181920212969119 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów