Close

Strona 69 z 371 PierwszyPierwszy ... 1959676869707179119169 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 681 do 690 z 3710

Wątek: Samsung NX 300

Domyślnie

Dla mnie ważną informacją było, że zamienniki w ogóle działają i są bezpieczne. Oryginalny aku jest u nas praktycznie niedostępny, tak samo zresztą jak reszta akcesoriów. Nawet jak coś jest to ma chore ceny.
    Ostatnio kupiłem NX3000 dla samego 16-50 PZ. Wyjściowa cena była 900 zł. Kupiłem go za 800 zł bez dowodu zakupu i gwarancji, ale oprócz tego pełny zestaw sklepowy z pudełkiem.
    Interes wydaje się niezły biorąc pod uwagę, że używka na Allegro kosztuje w tej chwili 849, a znany sprzedawca sprzedaje te obiektywy po 888 zł. W sklepach internetowych sam obiektyw kosztuje tyle co cały zestaw.
    Puszczę chyba na Allegro tego NX3000 w komplecie z 18-55.
    Według mnie polityka Samsunga w naszym kraju w temacie bezlusterkowców to skandal.

Domyślnie

Podpisuję się pod powyższym. Też poluje na 16-50PZ lub w komplecie z nx300. W innych państwach można kupić , ale nie u nas. Postanowiłem zajrzeć na stronę Samsunga i zapytać , dlaczego taki zestaw nie jest u nas dostępny. Na czat reklamacyjny Samsunga nie mogłem się dostać. A to z tej przyczyny , że dział foto ... Przynależy do działu telewizorów !! Tak w Polsce, taką politykę prowadzi Samsung. W tym momencie stało się jasne, jak traktują foto... Jako piąte koło u wozu w dziale tv XD

Żeby nie tylko narzekać , zakupiłem jakiś czas temu adapter Novoflex Nikon do Samsunga... Troszkę go przetestowalem. Irytujący jest tylko nypel do odblokowania obiektywu. Ale zapewne dzięki niemu kupiłem używanego w stanie idealnym w bardzo okazyjnej cenie
    Światła i cienie...
    http://nozaki.flog.pl
    Samsung i Nikon

Domyślnie

Jak wypada 16-50 w stosunku do 16-50 od Sony

Domyślnie

Podobno NX jest lepszy

Domyślnie

Ten aspekt był już poruszany. Podobno jest lepszy, co patrząc na inne obiektywy tych producentów , wydaje się dość oczywiste..
    Światła i cienie...
    Samsung i Nikon

Domyślnie

A co sądzicie o BSI, producent twierdzi ze matryca zbiera wiecej światła czyli f/3,5 Samsunga zbierałby wiecej niz Sony,

Domyślnie

Ktoś w tym wątku wrzucił link do porównania topowego Samsunga z pelnoklatkowymi lustrzankami. No i nie ma się czego wstydzić... Szkoda że i ceną i rozmiarami nie ustępuje XD
    Światła i cienie...
    Samsung i Nikon

Domyślnie

A propos akumulatorów:

Nie zdarzyło mi się jeszcze trafić na akumulator-zamiennik, który by wybuchł, rozlał się, nagle przestał działać po krótkim używaniu, czy uszkodził aparat. Co nie znaczy, że takich nie ma, przypuszczam, że zdarzają się takie przypadki.

Natomiast zdarzyło mi się trafić na podróbkę oryginalnego akumulatora Nikona, bardzo dobrą wizualnie, która "nie trzymała" energii i bardzo szybko sama się rozładowywała.

Zdarzyło mi się też trafić na akumulatory niefirmowe, które były odrzucane przez nowsze modele aparatów, z którymi teoretycznie powinny działać.

emerlu,

Chyba trudno będzie Ci znaleźć porównanie PZ16-50 Sony i Samsunga, bo jak ktoś ma Samsunga, to nie ma Sony, i odwrotnie. Samsunga mam i sobie chwalę. O Sony krążą różne opinie, no ale chyba da się nim robić zdjęcia, skoro się sprzedaje.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez puch24 Zobacz posta
    I w przypadku oryginalnych ładowarek Samsunga trzeba uważać: starsze ładowarki do akumulatorów BP 1030 (np. NX200, NX1000) nie ładują nowych akumulatorów BP 1130. Dotyczy to także uniwersalnej ładowarki Quick z LCD, która ładuje BP 1030 i 1310. Ponadto oryginalne ładowarki są cholernie drogie i trudno je kupić.
    stara ładowarka od nx1000 naładowała zastępczaka 1130

kupiłem na ebaju używkę*nx300 + 16 mm i nie mam w zestawie ładowarki, ale nx300 się mi podoba ;D

Domyślnie

Zastępczaki ładowane są bez problemu. To oryginały są odrzucane.
    NX300 to bardzo fajny aparat. Użytkowo brakuje mi w nim tylko drugiego pokrętła z tyłu. Gdyby je miał, byłby jeszcze wygodniejszy w obsłudze. Częściowo jest to rekompensowane dotykowym ekranem, ale gdyby miał jeszcze pokrętło, byłby ergonomicznie bliski ideału.

Strona 69 z 371 PierwszyPierwszy ... 1959676869707179119169 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów