Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: Himba people

Domyślnie Himba people

Witajcie
    bylem ostatnio na dość niespodziewanej podróży do Namibii, tam miałem okazję fotografować ludzi Himba w ich własnej wiosce, pojechaliśmy tam bez przewodnika i miałem kilka h na fotografowanie, przedstawiam jeden z portretów, jako że wziąłem ze sobą światło studyjne, tak że zapraszam jak się spodoba to coś dorzucę

Ostatnio edytowane przez ekonet ; 07-08-2013 o 22:46 Powód: pis. ("także")
    D3,85 1.4D,24-70 2.8, 135 2.0, 45 mm tilt/shift,70-200 VRII,profoto proB2x2 pro head x4,mamiya AFD+80mm,45 mm,150mm

Domyślnie

Uwielbiam takie portrety z wypraw. Zawsze mi się to kojarzy z NG i ludźmi, którzy mają możliwość tam być i ich poznać osobiście.

Dla mnie to zdjęcie jest bardzo dobre i nic bym w nim nie zmieniał. Może jedynie z lewej szerzej, żeby wszystko było ach i och równo i dokładnie, ale to i tak szczegół

Nie zastanawiaj się, czy się komuś podoba, tylko dawaj kolejne
    Pozdrawiam/Best regards
    Sławomir Borysowski

Domyślnie

oby się nie rozpętała burza jak ostatnio po studyjnych afrykańskich fotach. Powyższe niestety w kategorii pstryka - bez emocji, bez światła, bez klimatu - ot postać na niebieskim tle. Mam nadzieję że kolejne będą lepsze.

Domyślnie

A dla mnie bardzo dobre.
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Domyślnie

to dorzucam jeszcze jedno

D3,85 1.4D,24-70 2.8, 135 2.0, 45 mm tilt/shift,70-200 VRII,profoto proB2x2 pro head x4,mamiya AFD+80mm,45 mm,150mm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stock Zobacz posta
    ... Powyższe niestety w kategorii pstryka - bez emocji, bez światła, bez klimatu ....
    - ja tu widzę emocje, światło i klimat - bardzo dobre zdjęcie, chciałbym mieś takie w swoim archiwum.
    edit/
    dorzuciłeś w trakcie mojego pisania drugie zdjęcie, i mam nadzieję, że @stock już się tu nie wypowie ... - BRAWO!!!
    Ostatnio edytowane przez Iwek_22 ; 07-08-2013 o 21:22
    Nikon i tak już zostanie...
    Krzysztof

Domyślnie

Osobę na pierwszym zdjęciu odbieram bardzo ciepło i życzliwie, więc portret na pewno udany, naturalny (mimo pomocy ze oświetleniem).

Za to na dwójce jest moc. Masakra, jakie on ma oczy! Szkoda, że trochę w cieniu są i nie widać dokładnie.

Dawaj dalej
    Pozdrawiam/Best regards
    Sławomir Borysowski

Domyślnie

Pewnie złapię podpadkę, dla mnie to portrety bez emocji, nie wnikam czy za kasę czy bez... Portrety są portretami niezależnie od kontynentu, rasy, majętności itp. Dla mnie to turystyczne (chociaż dobre jakościowo) pstryki.
    Wypijmy za blendy...

La
    Gość

Domyślnie

Ja sie przyczepie do 3. Cienie z doswietlenia gryza sie z cieniami slonecznymi. Do tego mz za mocno jest doswietlone.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów