Close

Strona 18 z 110 PierwszyPierwszy ... 816171819202868 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 1097

Wątek: Lightroom 5

Domyślnie

porownanie predkosci dziala LR 4 i 5 na roznych maszynach
    http://www.slrlounge.com/lightroom-l...ce-test-review

myslalem, ze komp z dwoma prockami wypadnie lepiej. Ostatnio mialem okazje uzywac podobnej maszynki (2x Xeon 3.0GHz jakis starszy) i bylo bardzo sprawnie (ale nie sprawdzalem w LR).
    LR uzywa dodatkowych watkow w nowszych prockach?

Domyślnie

Czy Lightroom 5 korzysta w większości z GPU czy z CPU?

Zainstalowałem LR 5 64bit... no i mój procek chyba w końcu dostał w d.... Chodzi to nawet nieźle na 30MB RAW z D600, ale wiatraki się tak drą , bo na pełnych obrotach chodzą, że jak tam będzie dalej to będę musiał kupić coś masywniejszego do chłodzenia.

http://forums.adobe.com/thread/881085
    Coś takiego znalazłem, że można to na GPU przerzucić, ale ile w tym prawdy? hmmm
    Ostatnio edytowane przez josephebeloki ; 07-08-2013 o 08:07
    "Nikon"

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

Mam pytanie czy w lightroom można robić kopię pliku raw tak jak w C1 i otwierać wszystkie na raz

Wysłane listem poleconym z Nexus 4

Domyślnie

W LR możesz zrobić wirtualną kopię.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez josephebeloki Zobacz posta
    Czy Lightroom 5 korzysta w większości z GPU czy z CPU?

Zainstalowałem LR 5 64bit... no i mój procek chyba w końcu dostał w d.... Chodzi to nawet nieźle na 30MB RAW z D600, ale wiatraki się tak drą , bo na pełnych obrotach chodzą, że jak tam będzie dalej to będę musiał kupić coś masywniejszego do chłodzenia.

http://forums.adobe.com/thread/881085
    Coś takiego znalazłem, że można to na GPU przerzucić, ale ile w tym prawdy? hmmm
    LR w ogóle nie korzysta z GPU. Tylko i wyłącznie z CPU.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ku6i Zobacz posta
    Ja jestem na etapie czatowania od 3 tygodni z Hindusami z supportu. Jak coś wskóram to dam znać.
    Odpuściłem gadanie z Hindusami, wypełniłem podlinkowany wcześniej formularz i po ok. 1,5 tygodnia zapukał do mnie kurier z pudełkiem z darmowym upgrade'm. Czemu wysyłają wersję pudełkową zamiast klucz na maila, tego mój umysł nie jest w stanie pojąć.

Domyślnie

ma ktoś już 5.2? strasznie mnie ciekawi czy problem z 5.0 zniknął ... no i jak stabilność.
    w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...

Domyślnie

Eksport w 5.2 działa nareszcie w porządku. Ze stabilnością ja nie mam problemów, chyba, że mi pamięci zacznie brakować, ale to już inna bajka. Ogólnie rzecz biorąc nie widzę minusów w stosunku do wersji wyjściowej. Wszystko działa jak powinno. Pojawił się przynajmniej jeden suwaczek - w tym przypadku jest to miękkość wtapiania przy pędzlach klonującym i leczącym. Czyli łatanie jest jeszcze bardziej elastyczne. No i być może znów ciut wolniejsze. Co zrobić.

Domyślnie

Camera Calibration :
    Process:
    a) 2012 (current)
    b) 2010
    c) 2003

Które z tych mam wybrać? W Ps pracowałem non stop na 2010, jednak tutaj defaultowo wybiera mi 2012 i 2012 ma więcej opcji. Kojarzy ktoś coś na ten temat?
    "Nikon"

Domyślnie

Nie wiem jak na LR4 bo nie miałem do czynienia ale po przesiadce z LR3.6 - Działa równocześnie z LR5 - Export działa całkiem przyzwoicie, ostrość jest i po całym dniu pracy potrafi się zawiesić ale to może być powodem iż często przechodzę w stan czuwania.
    Dla mnie troszkę problemem jest przesiadka spora zmiana suwaków może i nawet na lepsze ale to się okaże w praniu oraz jak dla mnie nadal zbyt wolne wyświetlanie -wczytywanie obrazu - to jest sekunda dwa ale mi to przeszkadza.
    Nie zrozumiałe dla mnie jest Shift+F - F - full screen super iż jest ta funkcja ale brakuje mi tego trybu pod ile razy pod F by można było szybko z niego wyjść a nie łamać sobie palce na klawiaturze!
    | ... |

Strona 18 z 110 PierwszyPierwszy ... 816171819202868 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów