Close

Strona 28 z 110 PierwszyPierwszy ... 1826272829303878 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 271 do 280 z 1097

Wątek: Lightroom 5

Domyślnie

Na co dzień używam LR3.6, ale na weekend byłem zmuszony zainstalować v5 (co ciekawe, 5.0, bo taka jest w cloudzie, a nie 5.2), bo pożyczylem od TOP67 D7100* (za co mu serdecznie jeszcze raz dziękuję). Po exporcie obrazek soczysty tak, ze wylewa sie z ekranu. Za to generowanie miniatur wolniejsze. Na inne opcje nie patrzyłem, bo mnie nie interesują. Import -> preset (-> crop) -> export z presetem.

* mały OT. Po obcowaniu z D7100 jestem już na 100% pewny, że ten aparat to nie następca D300 i nawet Paweł Pawlak mnie nie przekona Jest po prostu inny, w jednych aspektach bezsensownie wykrastrowany, w innych dużo lepszy od D300. A obudowa to typowe pieprzenie z folderu reklamowego. Ciekawe, gdzie tam jest magnesium alloy? Chyba na stopce od lampy. Plastik, ktory ugina sie pod palcami. D300 to bezkompromisowy aparat, po prostu zapierd... jak wól w polu, bo do tego zostal stworzony. D7100 kontynuuje linie obiektywow plastikowych wydmuszek. Podejrzewam, że po prostu body D300 "to se ne wrati" i juz. Zobacz Pawel na D800. To samo D7100. I na koniec, bo sie rozpisalem. 24mpix na DX? Kurna, to jest super! Myslalem, na choinke mi tyle, a to wcale nie jest takie glupie. Cropy sa cudowne, bo ja publikuje w necie. Uff, rozpisalem sie, a mialem nie

EDIT: D7100 kupuje jedynie ze wzgledu na wysokie czulosci i wideo. W kazdym innym razie polece D300. Zauwazylem tez ciekawa rzecz, dosc dziwna. Mam wrazenie, ze AF jest jakby uzalezniony od wielkosci pixeli. Tzn. W d300 nie musze trafiac idealnie w punkt, bo pixele sa duze, obejmuja wiekszy obszar i zawsze jest kosa. Tak samo mialem na D700. Na d7100 musialem trafic idealnie w obiekt. 1mm w lewa/prawa strone na koszulce i juz jest dupa. Wiem, brzmi to idiotycznie, ale tak to odczuwam.

Wypowiedź o D7100 rozszerzylem i dodalem tu: http://forum.nikoniarze.pl/showpost....postcount=1864
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 16-09-2013 o 00:32

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez docxxx Zobacz posta
    Na co dzień używam LR3.6, ale na weekend byłem zmuszony zainstalować v5 (co ciekawe, 5.0, bo taka jest w cloudzie, a nie 5.2), bo pożyczylem od TOP67 D7100* (za co mu serdecznie jeszcze raz dziękuję). Po exporcie obrazek soczysty tak, ze wylewa sie z ekranu. Za to generowanie miniatur wolniejsze. Na inne opcje nie patrzyłem, bo mnie nie interesują. Import -> preset (-> crop) -> export z presetem.

* mały OT. Po obcowaniu z D7100 jestem już na 100% pewny, że ten aparat to nie następca D300 i nawet Paweł Pawlak mnie nie przekona Jest po prostu inny, w jednych aspektach bezsensownie wykrastrowany, w innych dużo lepszy od D300. A obudowa to typowe pieprzenie z folderu reklamowego. Ciekawe, gdzie tam jest magnesium alloy? Chyba na stopce od lampy. Plastik, ktory ugina sie pod palcami. D300 to bezkompromisowy aparat, po prostu zapierd... jak wól w polu, bo do tego zostal stworzony. D7100 kontynuuje linie obiektywow plastikowych wydmuszek. Podejrzewam, że po prostu body D300 "to se ne wrati" i juz. Zobacz Pawel na D800. To samo D7100. I na koniec, bo sie rozpisalem. 24mpix na DX? Kurna, to jest super! Myslalem, na choinke mi tyle, a to wcale nie jest takie glupie. Cropy sa cudowne, bo ja publikuje w necie. Uff, rozpisalem sie, a mialem nie

EDIT: D7100 kupuje jedynie ze wzgledu na wysokie czulosci i wideo. W kazdym innym razie polece D300. Zauwazylem tez ciekawa rzecz, dosc dziwna. Mam wrazenie, ze AF jest jakby uzalezniony od wielkosci pixeli. Tzn. W d300 nie musze trafiac idealnie w punkt, bo pixele sa duze, obejmuja wiekszy obszar i zawsze jest kosa. Tak samo mialem na D700. Na d7100 musialem trafic idealnie w obiekt. 1mm w lewa/prawa strone na koszulce i juz jest dupa. Wiem, brzmi to idiotycznie, ale tak to odczuwam.

Wypowiedź o D7100 rozszerzylem i dodalem tu: http://forum.nikoniarze.pl/showpost....postcount=1864
    Ale ja nikongo nie starałem się przekonać że to jest następca d300 - wręcz przeciwnie - piszę że specyfikacja to nie wszystko. Tylko że nadal wcale nie mam pewności że tego zdania jest nikon

Pytałem o tego LR - bo wydało mi się że 5tak nie wnosi nic nowego w temacie jakości obrazka względem 4ki, ale w stosunku do 3.6 - faktycznie - proces 2012 zupełnie inaczej radzi sobie z szumami niż poprzednik.
    Ostatnio edytowane przez Pawel Pawlak ; 16-09-2013 o 09:53
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Bez ustalenia ojcostwa się nie obejdzie
    A na stronce nikona jest zdjęcie obrazujące, w których częściach jest obudowa magnezowa. Warto zerknąć, żeby wiedzieć, gdzie śmiało można cisnąć paluchami
    Pozdrawiam, Czarek
    blog
    instagram
    instagram2

Domyślnie

dziś albo jutro powinno być skończone 5.2

Oszczędny w słowach Awatar jerryjola
    Miasto
    Częstochowa/Karczewice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek z Nikonem też Zobacz posta
    dziś albo jutro powinno być skończone 5.2
    Tzn?
    Albercik wie lepiej...
    d300...N70-200 VRII + N:35-50-85 f/1.8 i reszta dupereli,

Domyślnie

Co ciekawe, w Cloudzie jest tylko 5.0

Domyślnie

EDIT: W Cloud nie ma ale, LR sam zapytał o update. Pierwsze co: w kooooooooooooooooooooooońcu jest Email photo! Jak to mi ułatwi życie! Ile to razy telefon "pan podeśle zdjęcie" i w****, bo co chwilę export, import do programu pocztowego itd.

Domyślnie

No mi wyskoczyło że jest aktualizacja... wziąłem zainstalowałem
    "Nikon"

Strona 28 z 110 PierwszyPierwszy ... 1826272829303878 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów