Close

Strona 2 z 15 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 143

Domyślnie

Ogólnie gardze life view ale w tłumie ludzi się jednak przydaje.
    Aczkolwiek odchylany ekran jak najbardziej na nie. Łatwo urwać w tłumie.
    D600
    14,20,28x2,35,50,85,90,300,500
    28-75,70-210

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel92 Zobacz posta
    Fuji był dla mnie tym aparatem, który wywołał efekt WOW. Obrazek z X-E1 bardzo mi się podobał. Mam dalej Nex5, a Nex7 miałem i sprzedałem. Oba robiły zdjęcia, ale żadnych emocji u mnie nie wzbudziły.
    Masz Nex-a 5 to tego starego z 14 mpix? Czy piszesz o wersji N, no bo to roznica..
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel92 Zobacz posta
    Nex5N
    tak tez myslalam, ale ze wlasnie takie drobne szczegoly robia (czasem), duza roznice, to wolalam sie upewnic.
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Podjechałem do sklepu i obejrzałem sobie te aparaty na żywo. NEX wchodziłby w rachubę tylko w kombinacji z 16-50. Każdy inny wariant ma zbyt duże gabaryty. Ale też zestaw NEX-5R plus 16-50 jest trochę droższy niż x20. Z kolei x20 po wzięciu do ręki jednak nie do końca mnie przekonuje. Gdybym nie miał porównania do x100s, to prawdopodobnie przekonałby. Mojego x100s jej nie sprezentuję, ponieważ nie w tym celu go kupiłem.

Trzeba kontynuować negocjacje. W każdym razie jeszcze niedawno byłem skłonny nabyć żonie małą lustrzankę (D3100 lub D3200), ale obecnie uważam to za raczej słaby pomysł.
    Ostatnio edytowane przez JacekB ; 05-08-2013 o 21:35

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JacekB Zobacz posta
    ...Mojeg x100s jej nie sprezentuję, ponieważ nie w tym celu go kupiłem. ...
    Ja bym ten scenariusz jednak rozważył Efekt murowany!!!
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JacekB Zobacz posta

Trzeba kontynuować negocjacje. W każdym razie jeszcze niedawno byłem skłonny nabyć żonie małą lustrzankę (D3100 lub D3200), ale obecnie uważam to za raczej słaby pomysł.
    A dlaczego slaby? I co zona fotografuje?
    Jest jeszcze cos takiego jak RX100, moze nie potrzeba bezlusterkowca a wystarczy dobry maly kieszonkowy kompakt?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jm Zobacz posta
    Jestem w sytuacji podobnej do owej żony
    x100s jest dla mnie zbyt drogi, choć bardzo by mi się podobał.
    Nex5 - hmmm to ma tylko sens z 16-50, choć bez względu na podpięty obiektyw obsługa tego cuda wydała mi się mocno pokraczna (chwilę bawiłam się w sklepie).
    Poza tym - czy do nexa jest jakiś jasny obiektyw typu 1.8 czy 1.4?
    Zoom jest fajny, ale czasem światła brakuje bardziej niż można to podbiciem iso ratować - na takie okazje mam w nikonie 35/1.8 - jest coś podobnego w normalnych (budżetowych!) pieniądzach w tym systemie? Chodzi oczywiście o obiektyw z AF - zabytkowe szkła mnie na ten moment nie interesują - miałam już ten etap - przeszło mi
    Jolu, mialem podobne odczucia po macaniu 5n w sklepie. Opisalem je nawet tu na forum. Obecnie pokornie klaniam sie w pas i przyznaje, ze racji nie mialem.
    Szkla 1.4/1.8? Po co? To nie jest system to takich zabaw. Mialem 13 jasnych manualnych stalek. Podobnie jak tobie, przeszlo mi. Sa systemowe szkla Zeissa. Ale ich ceny...
    Moim celem poszukiwan byl mozliwie maly system body+szklo do luznego codziennego fotografowania. Taka role spelnia i przyznam, daje mi duzo frajdy. Jakosc obrazka jest na tyle wysoka, ze z niechecia spogladam na D700. Znajomi tez coraz bardziej przygladaja sie mojemu malenstwu na szyi, bo zaskoczeni sa tym, ze toto takie male a "tak ladnie robi zdjecia"
    Ostatnio edytowane przez stachmuszel ; 05-08-2013 o 21:46
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie

Bo obsluga Nexow jest bardzo intuicyjna, tylko trzeba sie przyzwyczaic, zmiana parametrow tez jest bardzo szybka i dosc wygodna, a uzywalne wysokie iso sprawia to, ze nawet z kitem w wielu miejscach da sie go uzywac..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stachumuszel Zobacz posta
    Szkla 1.4/1.8? Po co? To nie jest system to takich zabaw.
    Takich zabaw .... czyli jakich???

Mnie nie chodzi o pogoń za papierową GO - przeszło mi.
    Mnie nie chodzi o bokeh, za którym wielu ugania - przeszło mi.
    Mnie chodzi o funkcję czysto użytkową jasnego szkła - wieczór, wnętrze muzeum czy kościoła - te rzeczy - czyli codzienne amatorskie fotografowanie, nawet niedzielne czy wakacyjne, jak wolisz
    I do takich zastosowań jednak jasność ma znaczenie. Dla mnie znaczenie ma też cena...

Są kompakty ze światłem 1.8 i mniejszą matrycą, sa Nexy z większą matrycą i światłem od 3.5 - ot dylemat.
    Ostatnio edytowane przez jm ; 05-08-2013 o 21:59
    "Nie istnieje takie zdjęcie, którego nie można było zrobić lepiej" - ja
    Mój niekomercyjny link

Strona 2 z 15 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów