Close

Strona 1 z 15 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 143

Domyślnie Co zamiast D3100 ?

Cześć,
    nie wiem czy dobrze wstrzeliłem się w "dział" ale.
    Sprawa wygląda tak. Mam D700 i szkła jn. tu wszystko jest ok i praktycznie z wyjątkiem dobrego 24-70 niczego mi nie brakuje
    Dla mojej małżonki kupiłem jakiś czas temu D3100. W sumie fajny aparacik ale... ostatnio głównie leży a nie foci
    Wychodzi na to, że jest za duży. Małżonka chciałaby coś bardziej poręcznego a i mi przydałby się czasem jakiś "kompaktowy" sprzęt w sytuacjach gdzie nie chce mi się zabierać lustra.

Podstawowa wymagania - dobra jakość zdjęć i dobre filmy. Żona często używa do kręcenia dzieciaków. (Kamera odpada).

Wstępnie myślałem o fuji x20.
    Swoją przygodę z bardziej ambitną fotografią zaczynałem od modelu 6500 i byłem zadowolony. Design x20 bardzo mi się podoba i z tego co czytałem to całkiem fajny model.

Ktoś ma? Potwierdzi?
    Jakieś inne propozycje?
    Z5II; Z5; N17-28; N50Z; T28-75G2; Lampy; Statywy; Torby; Plecaki itd.itp.

Domyślnie

Tez mam D700 z kilkoma szklami. Byl moment w ktorym zapragnalem miec cos kompaktowego, aby miec przy sobie. Byl Nikon p300, samsung ex1, fuji x10 etc. Zawsze czulem maly niedosyt w kategorii jakosci fotek. Szczegolnie w gorszych warunkach. Swa droge poszukiwan skonczylem na nex 5n+pz16-50. Zestaw ten jest mniejszy niz fuji x10/20 i inne wiekszy kompakty, jakoscia fotek i filmow zostawia w tyle wczesniej wymienione. W cenie x20 kupisz nex 5r i kawalek obiektywu.
    W nex 5n/r masz poprawiona wersje matrycy, ktora jest w d3100.
    Ostatnio edytowane przez stachmuszel ; 05-08-2013 o 14:37
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Badol Zobacz posta
    Podstawowa wymagania - dobra jakość zdjęć i dobre filmy.
    Sony 5N / 5R - dla zony bedzie to najlepszy wybor.
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Sony jest prawdopodobnie dobrym wyborem, ale z żonami bywa różnie. Moja ma skłonność do przykładania aparatu do oka. Zostało jej to z czasów, gdy jej pozwalałem fotografować lustrzanką analogową. Bez wizjera (tylko z ekranem) dość słabo sobie radzi. Zobaczywszy u mnie x100s zapragnęła mieć coś podobnego i po wstępnych negocjacjach stanęło na x20.

Ahmed The Dead Terrorist Awatar WojtehP
    Miasto
    Mauretania

Domyślnie

brawo dla żony wie co dobre ... (to już mniej JacekB do ciebie się tyczy - sorry taki żarcik)

Domyślnie

Tu sa sample z fuji x20 http://fujifilm.jp/personal/digitalc...sample_images/ - zdjecia z wszystkich nowszych bezlusterkowcow, beda na podobnym poziomie technicznym, pytanie jest czy tez Fuji x20 tak dobrze filmuje jak Nex?
    Mozna sie tez zainteresowac nowym Panasoniciem GX7, ale to raczej wysoka polka cenowa.
    Mysle, ze najlepszym wyborem bedzie, pojscie z zona do sklepu i niech sobie pooglada Nexy i np. Fuji i niech sama zdecyduje ktory lepiej jej sie podoba i czy chce z wizjerem, ja tez kiedys chcialam z wizjerem, ale zdecydowalam sie na bez i w tej chwili moglby byc, ale potrafie bez niego zyc.
    Ostatnio edytowane przez jarek76 ; 07-08-2013 o 12:42
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Ahmed The Dead Terrorist Awatar WojtehP
    Miasto
    Mauretania

Domyślnie

Mekano ale miał być mały kompakcik ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JacekB Zobacz posta
    ...Zobaczywszy u mnie x100s zapragnęła mieć coś podobnego i po wstępnych negocjacjach stanęło na x20.
    Żałujesz żonie x100s ?
    Poważnie mówiąc to, jeżeli x100s jej odpowiada, to nie ma się nad czym zastanawiać. Po co ma być poźniej marudznie...
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

Jestem w sytuacji podobnej do owej żony
    x100s jest dla mnie zbyt drogi, choć bardzo by mi się podobał.
    Nex5 - hmmm to ma tylko sens z 16-50, choć bez względu na podpięty obiektyw obsługa tego cuda wydała mi się mocno pokraczna (chwilę bawiłam się w sklepie).
    Poza tym - czy do nexa jest jakiś jasny obiektyw typu 1.8 czy 1.4?
    Zoom jest fajny, ale czasem światła brakuje bardziej niż można to podbiciem iso ratować - na takie okazje mam w nikonie 35/1.8 - jest coś podobnego w normalnych (budżetowych!) pieniądzach w tym systemie? Chodzi oczywiście o obiektyw z AF - zabytkowe szkła mnie na ten moment nie interesują - miałam już ten etap - przeszło mi
    "Nie istnieje takie zdjęcie, którego nie można było zrobić lepiej" - ja
    Mój niekomercyjny link

Domyślnie

Cóż powiedzieć? Nex5 plus jasne szklo (są takie) wyjdzie mniej wiecej tyle ile Fuji.
    Używając od wielu lat sprzętu Nikona i Canona, Fuji był dla mnie tym aparatem, który wywołał efekt WOW. Obrazek z X-E1 bardzo mi się podobał. Mam dalej Nex5, a Nex7 miałem i sprzedałem. Oba robiły zdjęcia, ale żadnych emocji u mnie nie wzbudziły.
    Niestety żaden z tych aparatów, wliczajac w to X-E1, nie odpowiadał mi gabarytami, chociaż naprawdę starałem się do nich przekonać i zastąpić nimi, przynajmnij częściowo, moje "pustaki" DSLR.
    Jeżeli wielkość x100s Ci odpowiada, to może warto poczekać trochę. Stanieje jak (prawie) wszystko
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Strona 1 z 15 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów