Close

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 63

Domyślnie

Kupowałem w Lutym Nikon D7000 i przetestowałem w sklepie z Nikkor 50mm f/1,8 D < Trafiał w punkt to kupiłem ,
    pomimo złych opinii o tym aparacie mogę go polecić bo oferuje naprawdę dużo za umiarkowaną cenę ,
    D7000 to aparat dla wymagającego fotografa którego nie stać na D7100 i niewiele zresztą mu ustępuje .

Domyślnie

U mnie, jezeli chodzi o af na kicie, kalibracja byla na minus 15. Po jakims czasie samo sie naprawilo i bylo bez kalibracji. Mowie o swietle dziennym.

.tapnięte mobilnie
    Z6I/II/III/28/35/50/85

Domyślnie

Tylko czy my będziemy go potrafili przetestować w sklepie? Jesteśmy zieloni w tym temacie.. Jak to zrobić? I poza tym myśleliśmy kupić aparat przez internet bo zwykle jest taniej. Widziałam go chyba za ok.3.5tys.z obiektywem 18-105vr, a może i taniej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mary3 Zobacz posta
    Tylko czy my będziemy go potrafili przetestować w sklepie? Jesteśmy zieloni w tym temacie.. Jak to zrobić? I poza tym myśleliśmy kupić aparat przez internet bo zwykle jest taniej. Widziałam go chyba za ok.3.5tys.z obiektywem 18-105vr, a może i taniej.
    Może być lekki problem z przetestowaniem przy zakupie przez internet. Poza tym może to być niewykonalne jeśli jesteście "zieloni". Teoretycznie macie 10 dni na zwrot aparatu ale ten temat akurat na tym forum wielu doprowadza do piany na ustach...

P.S. Kupno przez internet to niby loteria choć ja akurat swojego zakupu nie żałuję i wszystko działa idealnie.
    Nikon

Domyślnie

D5200 jest "goły" nie ma co porównywać do d7000. W D7000 masz wszystkie najważniejsze funkcje na guzikach, jak raz kupisz taki aparat to na "golasa" nie spojrzysz. Odchylany ekranik? to jest lustrzanka ekranik tylko do filmów się używa.
    Ja mam od września D7000 i nie mam z nim problemów, filmy robi bardzo fajne dobrze łapie ostrość, nie miał wad.
    Jak kupowałem to zrobiłem kila zdjęć, nie wiem po co testować nowy aparat? Jak masz GW to wymienią na nowy jak kupisz wadliwy.
    Nikon D7000, Nikkor AF-S DX 18-105 mm f/3.5-5.6 VR ED
    Nikkor AF-S DX 55-300 f/4.5-5.6G ED VR, Nikkor 50mm 1.8D
    Sigma 50mm F2.8 EX DG Macro & Carl Zeiss Jena Sonnar 200mm F2.8 M42

Domyślnie

mary3 napewno jakiś znajomy pomoże
    test każdego aparatu jest potrzebny by wyeliminować usterki/wady więc odnosi się to do D5100/D5200/D7100 też ,
    kupując przez internet spokojnie można przetestować aparat i jakby co do 10dni zrezygnować z zakupu .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Meka Zobacz posta
    nie wiem po co testować nowy aparat? Jak masz GW to wymienią na nowy jak kupisz wadliwy.
    Chyba nie wiesz o czym piszesz. Wymienią na nowy? Zbyt piękne żeby było możliwe.
    Właśnie po to dokonuje się zakupu aparatów i obiektywów w sklepach stacjonarnych, aby można było przetestować sprzęt jeszcze przed zakupem, a nie bujać się potem z serwisem tygodniami. I właśnie po to także kupuje się w sklepach internetowych, aby móc go ewentualnie odesłać bez podania przyczyny. Ja jestem za opcją nr 1. Sprawdzony - kupiony - zadowolony. A jeśli chodzi o wątpliwości co do modelu, to nie pomogę. Nie kupiłem kiedyś D7000 z powodu wielu obiekcji. Przeczekałem, dozbierałem i teraz jestem mega szczęśliwy.

pozdrawiam
    D850 + Irix 11/4 + N24-70/2.8 + N70-200/2.8 FL + N105/1.4E ED + S35/1.4 + S50/1.4 + S135/1.8 + T17-35/2.8-4 + T85/1.8 VC + SB910 + Navigator X + trochę umiejętności i dużo planów

Domyślnie

Andrzej1974, nie wiem czy ta pian to apropo mnie ale z tego co się orientowałem to można zwrócić do 10 dni testowany aparat, wg mnie uderza to bardzo w sprzedawców ale niestety takie jest prawo. ja uważam że to nieuczciwe względem sprzedawcy bo dostaje spowrotem aparat z nabitymi testowymi klatkami dodatkowo wymacany. i jest ryzyko że sami ta taki kiedyś trafimy.
    Co do samego aparatu też skłaniałbym się ku D7000 skoro są fundusze i chęć rozwoju to warto. Jak ma być amatorsko i hobbystycznie, to D5100 i polecana wszędzie Sigma będzie dobrym wyborem.
    D90 + Sigma 17-50 + Nikkor 35 + YN-685;
    Fujifilm X-T20 + Fujifilm 15-45 + Fujifilm 27 2.8

Domyślnie

Ostatecznie takie prawo uderzy w Nikona, może się wreszcie ogarnie i przestanie buble produkować.
    Zresztą nie tylko nikon takie praktyki uskutecznia. ..
    D600
    14,20,28x2,35,50,85,90,300,500
    28-75,70-210

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dho'ine Zobacz posta
    Andrzej1974, nie wiem czy ta pian to apropo mnie ale z tego co się orientowałem to można zwrócić do 10 dni testowany aparat, wg mnie uderza to bardzo w sprzedawców ale niestety takie jest prawo. ja uważam że to nieuczciwe względem sprzedawcy bo dostaje spowrotem aparat z nabitymi testowymi klatkami dodatkowo wymacany. i jest ryzyko że sami ta taki kiedyś trafimy.
    Co do samego aparatu też skłaniałbym się ku D7000 skoro są fundusze i chęć rozwoju to warto. Jak ma być amatorsko i hobbystycznie, to D5100 i polecana wszędzie Sigma będzie dobrym wyborem.
    Akurat "nie piję" do ciebie gdyż nie pamiętam już kto i co dokładnie pisał. Pamiętam tylko, że takie tematy się pojawiały i było gorąco... Hmm... gdybym był sprzedawcą to pewnie bym był zły, że ktoś po 8-9 dniach odsyła mi aparat z przebiegiem ale takie jest prawo klienta. I nic tu na to się nie poradzi.
    Nikon

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów