Close

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 63

Domyślnie D7000 wystarczy?

Witam,
    przekopałam internet w poszukiwaniu aparatu najlepszego dla swoich potrzeb, ale wciąż mam wątpliwości dlatego zdecydowałam się tutaj napisać. To ma byc moja pierwsza lustrzanka, w niedalekiej przyszłości chciałabym głębiej zainteresować się fotografią, zawsze o tym myślałam, ale na razie jestem w tej kwestii zielona. Zależy mi na dobrej jakości zdjęciach (pstrykanie fotek dzieciom, ale też krajobrazy). Oprócz tego fajnie by było gdyby lustrzanka robiła fajne filmy (kręcenie krótkich filmików mojego szkraba i filmy z wycieczek). Czy d7000 będzie ok? Zastanawiałam się też nad d5200 ze względu na jakość filmów, ale poza tym jakoś d7k bardziej do mnie przemawia.. Nie wiem sama, proszę o pomoc w wyborze. Idealny byłby chyba d7100 ale niestety jeszcze cena za wysoka.
    Pozdrawiam serdecznie

Domyślnie

Chyba wolałbym D5200. Nowszy, robi ładniejsze zdjęcia i filmy. D7000 to półka dla entuzjastów, póki jesteś 'zielona' to 80% funkcji nie będziesz przez długi czas używała. I do tego mogą być problemy z AF i chlapaniem olejem z którymi sama sobie możesz nie poradzić. Po co się męczyć z serwisami ciągle w koło.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mary3 Zobacz posta
    Witam,
    przekopałam internet w poszukiwaniu aparatu najlepszego dla swoich potrzeb, ale wciąż mam wątpliwości dlatego zdecydowałam się tutaj napisać. To ma byc moja pierwsza lustrzanka, w niedalekiej przyszłości chciałabym głębiej zainteresować się fotografią, zawsze o tym myślałam, ale na razie jestem w tej kwestii zielona. Zależy mi na dobrej jakości zdjęciach (pstrykanie fotek dzieciom, ale też krajobrazy). Oprócz tego fajnie by było gdyby lustrzanka robiła fajne filmy (kręcenie krótkich filmików mojego szkraba i filmy z wycieczek). Czy d7000 będzie ok? Zastanawiałam się też nad d5200 ze względu na jakość filmów, ale poza tym jakoś d7k bardziej do mnie przemawia.. Nie wiem sama, proszę o pomoc w wyborze. Idealny byłby chyba d7100 ale niestety jeszcze cena za wysoka.
    Pozdrawiam serdecznie
    Generalnie zastanawiasz się pomiędzy D5200 a D7000? Jakie obiektywy?
    Jaki masz budżet?

//edit
    Zastanów się jeszcze nad zestawem D5100 + Sigma 17-50 f/2.8 OS
    Ostatnio edytowane przez MstrG ; 15-07-2013 o 16:42
    z pozdrowieniami - Krzysiek
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Domyślnie

Ok. 3.5tys. mogę wydać. Myślałam o tym podstawowym obiektywie d7000 lub d5200 + 18-105VR. Aparat ma być wspólny dla mnie i męża i jemu bardziej przypadł do gustu d7000 (oglądał obydwa w sklepie i u znajomych). Lepsza budowa i ergonomia i sprawia wrażenie bardzo solidnego. Właśnie boję się żeby nie trafić na wadliwy egzemplarz. A filmy z d7k są ok? Jak dla moich potrzeb. Nie wiem co tu robić, ten d5200 też mi chodzi po głowie, ale czy gdybym chciała naprawdę się rozwijać w tym kierunku to wystarczy? Nie chciałabym zmieniać aparatu co chwilę.

Domyślnie

Hej,

Racja z tym że D7k wydaje się być solidniejszy, ergonomiczny, i dobrze leży w dłoni...ale to wszystko, ja miałem i podziękowałem. Losowość trafień AF'u była dla mnie na zbyt wysokim poziomie i Tobie też może umknąć kadr którego już nie powtórzysz bo będzie po prostu nieostry...
    Dla Was bezpieczniejszym wyborem będzie D5200
    Nikon....No more ever

moje gnioty

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mary3 Zobacz posta
    Ok. 3.5tys. mogę wydać. Myślałam o tym podstawowym obiektywie d7000 lub d5200 + 18-105VR. Aparat ma być wspólny dla mnie i męża i jemu bardziej przypadł do gustu d7000 (oglądał obydwa w sklepie i u znajomych). Lepsza budowa i ergonomia i sprawia wrażenie bardzo solidnego. Właśnie boję się żeby nie trafić na wadliwy egzemplarz. A filmy z d7k są ok? Jak dla moich potrzeb. Nie wiem co tu robić, ten d5200 też mi chodzi po głowie, ale czy gdybym chciała naprawdę się rozwijać w tym kierunku to wystarczy? Nie chciałabym zmieniać aparatu co chwilę.
    Hmm... D5200... A nie zastanawiałaś się nad... D5100? Ta puszka daje obrazek jak D7000 a kosztuje znacznie mniej od D5200, za który trzeba zapłacić ok. 1 tys. więcej (za to tylko, że jest ciut nowszy).
    Nikon

Domyślnie

Ja bym polecał D5100 albo D5200, do filmików bardzo przydatny uchylany ekranik, zdjęcia minimum na poziomie D7000.
    Jak na początek powinno w zupełności wystarczyć.
    Jak dla mnie największą zaletą jest wbudowany silniczek (starsze obiektywy działają z autofokusem = tańsze obiektywy można kupić) plus lepsza budowa, dwa kółeczka, i górny ekranik; sądzę, że jeżeli to pierwsza lustrzanka bardziej docenisz na początek uchylany ekranik

Domyślnie

D5100 też miałem i jedyną wadą jest mały wizjer, ja to porównałem do tunelu z okienkiem na koncu
    Nikon....No more ever

moje gnioty

Domyślnie

To pewnie zdecydujemy sie na d5200, bo chyba ma przewagę nad d5100 pod względem filmów. Chociaż w sumie filmy nie muszą być idealne, wystarczą dobre, a bardziej chodzi o zdjęcia. A mocno sie zastanawiamy nad d7000, bo znajoma ma i bardzo sobie chwali, mówi że i zdjęcia i filmy wychodzą super no i obsługa aparatu jest wygodna. Jest bardziej profesionalny. A dla bardziej zaawansowanego amatora taki d5200 wystarczy? Chcemy kupić aparat na lata

Domyślnie

tez bym sklanial sie ku D5100 w/g mnie D5200 za duzo nie wnosi, lepiej kupic lepsze szklo ze swiatlem 2.8, D7000 rozne opinie slyszalem wolalbym jak juz dozbierac do D7100 ktorego kupilem 2 dni temu, zmiana z D3100 (ktorego zostawiam) - roznica ogromna
    D700 + D610 + D7100 + Pixel Vertax MB-D14/MB-D15, + dużo szkieł http://1drv.ms/QpEswo

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów