Close

Strona 48 z 193 PierwszyPierwszy ... 3846474849505898148 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 471 do 480 z 1929

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    tzn. ze co z tego wynika d50/d90 i tak wygraja obrazkiem i taki RX100 nigdy im nie podskoczy? Czy co masz na mysli?
    Czy chodzi ci o wspomniana "plaskosc" (plytkosc) z rx100?
    Po tym jak Nowy kupił/sprzedał ze 20.000 aparatów i obiektywów, odkrył był Bokeh Wszechmogący i Niepokalaną Plastykę Hiperprzestrzenną

Trywialne właściwości optyczne straciły dla Niego znaczenie, skoncentrował się na studiach z zakresu metaoptyki transcendentalnej

Znamiennym jest albowiem, że pewne zestawy film/matryca+obiektyw mają bynajmniej zdolność do szczególnego intensyfikowania nadrealności obrazowanych przedstawień, zagęszczania kontekstów, poetyzacji trywialności, et caetera
    Ostatnio edytowane przez Czornyj ; 15-07-2013 o 23:06

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez d5000 Zobacz posta
    ...sprzedać D800 i kupić RX100?
    Konieczność stosowania krótszych czasów dla zachowania nieporuszonego obrazu w D800 sprawia, że tęsknym wzrokiem patrzę w kierunku C 5D Mk III. To jedyne co mi przeszkadza w D800 ... jakby Dżapańce nie mogli wstawić matrycy max 24 mpx ?!
    W związku z urlopem ... łazi mi po głowie jakiś maluch np. X20 ... ale na myśleniu się skończy ... inne wydatki ... no chyba, że poukładam się od września ... wtedy kto wie .... może nawet S RX 1

Przyznaję, że mam tu kilka autorytetów na forum i x100s w ich rękach to świetny aparat
    Ostatnio edytowane przez Panerai ; 15-07-2013 o 23:11
    Panerai vel Eliot Capone

Ahmed The Dead Terrorist Awatar WojtehP
    Miasto
    Mauretania

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Po tym jak Nowy kupił/sprzedał ze 20.000 aparatów i obiektywów, odkrył był Bokeh Wszechmogący i Niepokalaną Plastykę Hiperprzestrzenną

Trywialne właściwości optyczne straciły dla Niego znaczenie, skoncentrował się na studiach z zakresu metaoptyki transcendentalnej

Znamiennym jest albowiem, że pewne zestawy film/matryca+obiektyw mają bynajmniej zdolność do szczególnego intensyfikowania nadrealności obrazowanych przedstawień, zagęszczania kontekstów, poetyzacji trywialności, et caetera
    Ps. Nigdy nie miałem C5D - więc plastyki nie znam
    Ostatnio edytowane przez WojtehP ; 16-07-2013 o 00:10

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez WojtehP Zobacz posta
    Ps. Nigdy nie miałem C5D - więc plastyki nie znam
    Plastyka-przestrzenność-3Dlook - jeden pies

Czemu zamiast magicznych matryc i szkiełek dawniej wystarczało trochę światła, staranności i wypukłości ?

Miasto
    Mauretania

Domyślnie

Obecnie tez wystarcza ale nie każdy je ma

Znaczy wypuklosci - ja już pokazywalem takie samo zdjecie ale bez wypuklosci

Ostatnio edytowane przez WojtehP ; 16-07-2013 o 00:36

Domyślnie

dobra muza to połowa sukcesu każdego przedsięwzięcia ahtystycznego

Miasto
    Mauretania

Domyślnie

Ja przygluchy już jestem lekko - i lubię głośna

Domyślnie

wiec co przemawia za rx100, poza tym ze jest taki maly? To strata pieniedzy? :>
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Miasto
    Mauretania

Domyślnie

Mekano chcesz mojej rady ??? Masz fajne 3 aparaty z tego co wyczytałem nikona, sony, samsung - wybierz jeden z nich i rób nim zdjęcia - jeśli brakuje Ci jakiejś ogniskowej podejdź bliżej lub odejdź. Co prawda nie miałem jak pisał Czornyj 20.000 aparatów i szkieł ale sporo ... wybierz jeden bez różnicy który i fotografuj - to jest najlepsze. To co zaoszczędzisz wydaj na cokolwiek na co brakowało Ci kasy.

wpadł mi do głowy jeszcze jeden pomysł - kup sobie aparat analogowy - może być jakiś mały to uczy najlepiej - 36 klatek stałe iso ...

a to z nikona d50 i jakieś słabej sigmy

Ostatnio edytowane przez WojtehP ; 16-07-2013 o 01:34

Strona 48 z 193 PierwszyPierwszy ... 3846474849505898148 ... OstatniOstatni