rzeczona "płaskość" to nie efekt kompaktowości aparatu tylko swiatła, widać przecież ze było kompletne zachmurzenie, wiec wszystko jest równoi płasko oświetlone.
Szukaj
rzeczona "płaskość" to nie efekt kompaktowości aparatu tylko swiatła, widać przecież ze było kompletne zachmurzenie, wiec wszystko jest równoi płasko oświetlone.
Völkchlor
ale ja tego nie podważam ... tylko tak jak Tu wszyscy podkreślali chcą zastąpić nowe bezlusterkowce Nex, Samsung czy lustro tym kompaktem - sorry jeśli jedynie weźmiemy pod uwagę jednak różnicę w obrazie. Rafał nie oceniam ISO to dla mnie nic nie znaczy czy GO - czytałem gdzieś ze chyba masz dostęp do systemu Sony - RX100 to kompakt z taką tez matrycą (kompaktową choć ma 1") i dodatkowo obciążoną 20mpx - podobną chyba ilość (24mpx) ma sony RX1, a o ile większą matrycę ...
pastwisko - to tez zauważyłem - ale w pociągu juz jest trochę inaczej i basen bez wody (to mi się podobało - ale jak się spojrzy na farbę na poręczy jest dosyć "płasko")... - nie chce wyjść na marudera - to dobry kompakt i tyle ... nic więcej kompakt
Ostatnio edytowane przez WojtehP ; 15-07-2013 o 11:28
>>WojtehP
Co do RX100, to po prostu potrzebowałem kompakta, coś naprawdę malutkiego, nie namawiałem nikogo, aby się pozbył gratów i zastąpił je tym aparacikiem. Wiadomo było, że to kompakt. Co do płaskości poręczy, to większość oglądanych w necie fotek jest ostro przemielonych w obróbce, wiele lepszych aparatów to wcale nie taki cud, miód i orzeszki. Co do światła z wczoraj wrzuconych, to jak pastwisko napisał.
Ostatnio edytowane przez Jai pur ; 15-07-2013 o 12:36
W zadnym miejscu na forum nie napisalam, zeby RX100 mogl zastapic d90 czy Nex-y, zle mnie zrozumiales, bo nic takiego nie kwestionowalam, na pewno.
Chodzilo mi zeby dluzszy koniec zastapic czasami, zamiast nosic ciezka lustrzanke ze soba i chcialam wiedziec jak to sie ma 18-105 vs rx100 na dlugim koncu. Noszac przy tym caly czas Nex-a. Bo watpie by mi taki kompakt zastapil calkowicie bezlusterkowiec. Natomiast wygodniej by mi bylo w niektorych sytuacjach wyciagnac takiego rx100, zamiast d90, gdy potrzebowalabym np. ogniskowej okolo 50-105. Zreszta na razie dam sobie spokoj z tym komaktem, bo i tak nie ma on odchylanego ekranika, na czym mi zalezy, dopiero wersja II ma ruchomy LCD, ale w chwili premiery bedzie drogi, wiec i tak nie ma najmniejszego sensu. A i tak juz naczytalam sie ze jest gorszy..
Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.
Alez tak napisałem ze ten kompakt nie zastąpi
tyle, ze d90 z kitem nie jest taki rewelacyjny i obrazek nie bedzie wcale lepszy od rx100
Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.
miałem nikony od d50 z kitem do d700 ... sorry Mekano - nie przemawia Twój wpis do mnie![]()
Skontaktuj się z nami