Close

Strona 46 z 193 PierwszyPierwszy ... 3644454647485696146 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 451 do 460 z 1929
    Ahmed The Dead Terrorist Awatar WojtehP
    Miasto
    Mauretania

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Świetne zdjęcia Panowie, niby wątek techniczno/ekonomiczny, ale miło obejrzeć coś ładnego, tak dla relaksu
    Bardzo "plaskie" te zdjecia ... Niestety kompaktowe ..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez WojtehP Zobacz posta
    Kurcze, muszę powiedzieć, że mnie mocno zaskoczyłeś tym komentarzem.
    O ograniczeniach takiego aparatu w temacie portretu chyba nie warto się rozwodzić. Chciałem jednak pokazać, że mając przy sobie tylko RX100 można się pokusić o wykonanie takiego zdjęcia. Trzeba trochę bardziej pokombinować, ale dla mnie efekty są więcej niż zadowalające. Chodzi przecież o to, aby wykorzystać to, co mamy przy sobie. A schowaliśmy do kieszeni tylko RX100.
    Ale nie to mnie martwi najbardziej. Używasz określeń płaskie, kompaktowe skupiając się nie na "jak", lecz czym robione. Popierasz forumowy onanizm* Szkoda. Jakoś czytając Twoje komentarze dotyczące Fuji nie natknąłem się na wyliczanie ograniczeń. "Kompaktowość" zaś w sensie obrazka mocno się dewaluuje ostatnio, choćby za sprawą RX1.

*Tam jest uśmieszek.

Domyślnie

Parafrazując Gombrowicza - nie ma ucieczki przed onanizmem jak tylko w inny onanizm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez WojtehP Zobacz posta
    Sorry WojtehP, ale zachowałeś się jak... Nowy.

Domyślnie

Drogi Wojtehu. Mówiłem by wylogować się z forum zanim posadzisz dzieciaka przed komputerem. Miał pograć w tetrisa, a tu proszę jak namieszał
    Panerai vel Eliot Capone

Domyślnie

W mojej ocenie to z tą wielkością to przesada. I tak go nikt przecież w dżinsach obok komórki nie wsadzi. Zatem jakaś torebeczka musi być, a jak jest torebeczka to i inny aparat wejdzie.
    A co do RX100 to jednak gibany ekranik to fajna sprawa i to jest bardzo mocny argument za nową wersją.

Domyślnie

A ja w wypowiedzi WojtehaP dostrzegam ironię - choć może się mylę?
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez puch24 Zobacz posta
    A ja w wypowiedzi WojtehaP dostrzegam ironię - choć może się mylę?
    też brałem to pod uwagę, ale ja nie jestem luzak i ciężko mi to wychwycić, jak coś przeproszę i piwo postawię

Ahmed The Dead Terrorist Awatar WojtehP
    Miasto
    Mauretania

Domyślnie

mmmmmm ... moi drodzy ... zdjęcia są takie jak matryca pozwala - są pewnie na tyle dobre by być najlepszym kompaktem na rynku - choć nawet zanim to napisałem obejrzałem dokładnie sample z x10/20 (i mocno się zastanawiałem)

ale sugerowanie iż mogą zastąpić d90 (mekano) czy nex to mocne naciąganie rzeczywistości

czy się onanizuję - nie - już nie ... ale wyraziłem swoją opinię ... być może moje oczekiwania po 23 stronach były większe

jeśli macie jakieś linki do dobrych sampli może zamieście

Jai pur - masz Leice m9 chyba z b. dobrym szkłem - przekornie chyba chcesz RX100 używać - to również Twoje zdjęcie : http://jaipur.viewbook.com/album/nepal1?p=1#2 - ogromy krater różnicy, a wybrałem najmniej drastyczny przykład - dokładnie obejrzałem Twoja galerię

*mam już lekko ponad 40 ale nadaj chciałbym być luzak
    Ostatnio edytowane przez WojtehP ; 15-07-2013 o 11:05

Domyślnie

Tutaj można znaleźć parę fot w kontrolowanych warunkach z RX100, RX100m2, NEX6
    https://www.dropbox.com/sh/cjgnpvpkj8dityz/KprrG8AoFz
    Już raz to linkowałem.
    Oczywiście nikt nie twierdzi że głębia ostrości z kompakta będzie taka jak w apeesie, natomiast już szczegułowość obrazu, ostrość szumy, wcale nie muszą być jakość znacząco gorsze.
    Jakości obrazu z RX100 jest znacznie bliżej do aktualnych aparatów APSC niż do kompaktów, a jak porównamy RX100m2 do starszych aparatów z matrycą APSC można się bardzo zdziwić.

Strona 46 z 193 PierwszyPierwszy ... 3644454647485696146 ... OstatniOstatni