Close

Strona 45 z 193 PierwszyPierwszy ... 3543444546475595145 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 441 do 450 z 1929

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez limal Zobacz posta
    Jedne są koszmarne, inne dobre. Wrzucanie wszystkich do jednego wora, i nazywanie ich baranami, jest nie na miejscu. Nikt nie każe Ci niczego oglądać.
    Czasy nastały takie że praktycznie każdy może robić zdjęcia, i chwalić się nimi na cały świat jeśli odczuwa taką potrzebę ZA FREE.
    Nie rozumiem o co masz pretensje do tych osób.
    Napisałem o koszmarnych fotkach (nie tych dobrych), napisałem, że z telefonu (tutaj kwasy w wątku i rozterki w temacie rasowych aparatów fotograficznych), w kwestii za darmochę i świat spada na psy - w sensie co raz mniejszych wymagań oglądających oraz upadającym (w sensie rentowności) zawodzie fotografa.
    Itp. itd. ... nikogo tutaj nie ośmieliłbym się nazwać baranem .... barany w sensie tych co idą na rzeź lub strzyżenie w zamian za trawę itp. ... w sensie, że zwalniają fotografów z agencji ... i w ogóle wpisz sobie co tam wolisz sympatyczny kolego. Nie zabieram głosu
    Panerai vel Eliot Capone

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Panerai Zobacz posta
    Napisałem o koszmarnych fotkach (nie tych dobrych), napisałem, że z telefonu
    - Przepraszam, przepraszam.. jestem fotografem..
    - tak... my takze..

Masz cos do tych ludzi ktorzy zdjecia robia z komorki?
    Nie kazdy w dzisiejszym swiecie przywiazuje do wspanialej jakosci zdjecia, a zdjecie zrobione komorka, z pewnoscia ma taka sama wartosc dla tych ludzi, co dla niektorych zrobione sprzetem za kilka tys. $$$

(sorry ze w innym jezyku, ale nie ma po polsku)

Cytat Zamieszczone przez mskowronski Zobacz posta
    Chyba też jestem maksymalistą, aczkolwiek, gdy już kupię to potrafię się tym cieszyć i przestaję porównywać. Tylko co tu kupić
    ja mam tak samo..

Cytat Zamieszczone przez mskowronski Zobacz posta

Obecnie mam d90 i wydaje mi się, że kupując RX100 cofnę się w rozwoju, będę robił więcej zdjęć, ale raczej nie będą one lepsze niż dotychczas. Kupując X100 będę używał aparatu częściej niż dotychczas (X100 mimo wszystko jest 3x lżejszy niż D90 + 35 f/1., ale jednak nie będą bezmyślne pstyrki tylko przemyślane fotografie.
    nie wiem czy bedzie to jakas znaczaca roznica w obrazku, nie wydaje mi sie, dlatego lepiej wziac cos co dyktuje Ci serce, roznice beda i tak pewnie znikome.. ja jestem za rx100
    Ostatnio edytowane przez Mekano ; 14-07-2013 o 15:52
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Miało być prowokacyjnie celem intelektualnych rozważań ... wyszło jak zawsze
    Panerai vel Eliot Capone

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Horní Slezsko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Panerai Zobacz posta
    Miało być prowokacyjnie celem intelektualnych rozważań ... wyszło jak zawsze
    Wyszło bardzo dobrze, bo był odzew.
    P.S.
    Zdjęcie mi się b.podoba tym bardziej że oglądam go w formacie 16:9 i górna część nieba jest obcięta.
    Pozdrawiam!

Ahmed The Dead Terrorist Awatar WojtehP
    Miasto
    Mauretania

Domyślnie

Moze kupcie w końcu te rx100 - bo już 23 strony gadania - chyba już wszystko zostało powiedziane ... Kupcie i pokazujcie zdjecia ... Proszę ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez WojtehP Zobacz posta
    Moze kupcie w końcu te rx100 - bo już 23 strony gadania - chyba już wszystko zostało powiedziane ... Kupcie i pokazujcie zdjecia ... Proszę ...
    a nie czekają na mk2?

Domyślnie

Ciekawe mogłoby być porównanie zdjęć z D90 do RX 100...
    Sądzę że wyniki byłyby zaskakujące...
    Robiłem porównanie do NEXa 7 i 6 i byłem mocno zaskoczony.

RX100

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez WojtehP Zobacz posta
    Proszę bardzo, próby portretowe. Obrabiane w LR.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

Domyślnie

Świetne zdjęcia Panowie, niby wątek techniczno/ekonomiczny, ale miło obejrzeć coś ładnego, tak dla relaksu

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

To i ja dorzucę jeden portrecik z RX100

Światło z okna + blenda, tryb High Contrast B&W

Strona 45 z 193 PierwszyPierwszy ... 3543444546475595145 ... OstatniOstatni