Close

Strona 5 z 12 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 112

Wątek: Sony FF

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Sorry, czytam ten wątek od dłuzszego czasu i jak widzę kolejne odpowiedzi na pytanie "Czy Sony zrobi Nikona w ch...omika?" to śmiać mi się chce. Bo to są dywagacje z księżyca wzięte. I takie gadanie od rzeczy nic nie zmieni, bo nie chce mi się wierzyć, że hordy skośnookich inzynierów z Nikona czy Sony czytają to forum, skoro nawet nasz rodzimy serwis na Podstępu ma zwykłych uzytkowników głeboko w d.... A nawet jeśli czytają, to wątpię żeby wzięli pod uwagę tutejsze uwagi przy obieraniu strategii firmy. Panowie dajcie spokój! Czekajcie na nową puszkę Sony/Nikona i... tyle! Jak tylko się pojawi, to bedziecie się mogli produkować nt. tych puszek.
    Już widzę te wątki: "Nikon D8Xs - szumi jak cholera na ISO 12800! Skandal", ew. nieśmiertelne pytanie: "Gdzie się włącza kadrowanie przez LCD?"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ku6i Zobacz posta
    Sorry, czytam ten wątek od dłuzszego czasu i jak widzę kolejne odpowiedzi na pytanie "Czy Sony zrobi Nikona w ch...omika?" to śmiać mi się chce. Bo to są dywagacje z księżyca wzięte. I takie gadanie od rzeczy nic nie zmieni, bo nie chce mi się wierzyć, że hordy skośnookich inzynierów z Nikona czy Sony czytają to forum, skoro nawet nasz rodzimy serwis na Podstępu ma zwykłych uzytkowników głeboko w d.... A nawet jeśli czytają, to wątpię żeby wzięli pod uwagę tutejsze uwagi przy obieraniu strategii firmy. Panowie dajcie spokój! Czekajcie na nową puszkę Sony/Nikona i... tyle! Jak tylko się pojawi, to bedziecie się mogli produkować nt. tych puszek.
    Już widzę te wątki: "Nikon D8Xs - szumi jak cholera na ISO 12800! Skandal", ew. nieśmiertelne pytanie: "Gdzie się włącza kadrowanie przez LCD?"
    pozyjemy zobaczymy tego d8(x):P
    gadamy o tym bo nie ma nowego korpusu, to sobie narzekamy canonowcy maja, soniacze maja ju chociaz makiety i zapowiedzi, a w nikonie nie wiadomo czy standartem cyfry pozostanie DX...
    sam jestem nikon'fob i mam chrapke na cos nowszego
    PS:jak d8 bedzie szumial na 12 800 to juz zmieniam system:P
    Nie robię nic za darmo i proszę nie proś mnie o to. Za darmo pracują podobno niektórzy fotografowie.
    autor=posiadacz praw autorskich=właściciel zdjęcia, jeżeli sam możesz sprzedać zdjęcie jesteś jego autorem, w każdym innym przypadku nie.

Domyślnie

ku6i, nie sądzę że ktoś liczy na to że ludzie z nikona czy to skośnoocy czy to polski serwis czyta to forum... Ale każdy chce wyrzucić coś z siebie, podzielić się swoimi przemyśleniami, radościami i bólami... Po to jest właśnie to forum. Można ponarzekać sobie i jak koledzy z forum poprą (bądź nie), to człowiek odzyskuje wiarę w ludzi... W szczególności jak ma do czynienia z ludzmi z serwisów czy nieudolnymi sprzedawcami
    D700 | D40 | N50/1.8 | N35/1.8 | N18-55 | SB900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez njght_84 Zobacz posta
    sam jestem nikon'fob i mam chrapke na cos nowszego
    chyba nikonofilem a nie "fobem"
    Świat jest pełen niezwykle ostrych, technicznie doskonałych lecz g#wno wartych zdjęć
    D750+Z5+Zfc

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wyrwiflak Zobacz posta
    chyba nikonofilem a nie "fobem"
    czy jakos tak
    Nie robię nic za darmo i proszę nie proś mnie o to. Za darmo pracują podobno niektórzy fotografowie.
    autor=posiadacz praw autorskich=właściciel zdjęcia, jeżeli sam możesz sprzedać zdjęcie jesteś jego autorem, w każdym innym przypadku nie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kaleid Zobacz posta
    Poki co marka SONY w segmencie profi znaczy tyle co nic, a w amatorskich jest za Olympusem i systemem E
    I na świecie i w Polsce przed czyli na 3 miejscu. Jedyna szansa dla systemu 4/3 to wejście Panasonica na rynek amatorskich lustrzanek - czyli już całkiem niedługo. Póki co, od momentu wejścia na rynek Sony A100, Olympus spadł na trzecie miejsce. Oczywiście w sprzedaży. Ponieważ Olympus sprzedaje 4/3 od kilku lat, to korpusów "u ludzi" ma więcej niż Sony. Ale znacznie mniej niż Sony + Konica Minolta

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Agat Zobacz posta
    I na świecie i w Polsce przed czyli na 3 miejscu.
    Ale wyglada to tak:
    1. Canon.
    2. Nikon.
    .
    .
    .
    .
    dlugo, dlugo nic
    .
    .
    .
    .
    .
    3. Sony (ulamek powyzszych)
    Nikon F-501, Canon 30D

Domyślnie

Ogółem 7 firm, drogi Watsonie

Na świecie rok 2006 wyglądał następująco:

1. Canon - 2,46 mln sztuk
    2. Nikon - 1,74 mln
    3. Sony - 326 000 sztuk
    4. Olympus - 311 116 szt.
    5. Pentax - 285 932 szt.
    6. Samsung - 43 000 szt.
    7. Panasonic - 36 000 szt.

Przypomnę tylko, że jedna z nich sprzedaje swoją jedyną lustrzankę cyfrową od lipca 2006
    Ostatnio edytowane przez Agat ; 01-06-2007 o 18:15

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Agat Zobacz posta
    Ogółem 7 firm, drogi Watsonie

Na świecie rok 2006 wyglądał następująco:

1. Canon - 2,46 mln sztuk
    2. Nikon - 1,74 mln
    3. Sony - 326 000 sztuk
    4. Olympus - 311 116 szt.
    5. Pentax - 285 932 szt.
    6. Samsung - 43 000 szt.
    7. Panasonic - 36 000 szt.

Przypomnę tylko, że jedna z nich sprzedaje swoją jedyną lustrzankę cyfrową od lipca 2006
    Udalo im sie troche opchnac na poczatku, jako, ze byla to pierwsza lustrzanka 10mpx dla amatorow na rynku. A teraz nie pomaga juz nawet drastyczny zjazd z cena...
    Nikon F-501, Canon 30D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn Zobacz posta
    Udalo im sie troche opchnac na poczatku, jako, ze byla to pierwsza lustrzanka 10mpx dla amatorow na rynku. A teraz nie pomaga juz nawet drastyczny zjazd z cena...
    A np. Olympus na przełomie marca tego roku sprzedał tyle samo lustrzanek co w całym 2006.

Ja myślę, że wszystko będzie zależało od ceny tego Sony, ostatnio zastanawiam się czy nie dokupić C5D z 24-70 i gdyby Sony pokazało podobną jakość w niższej cenie (z 4k PLN mniej na zestawie) to raczej dla moich potrzeb kupiłbym Sony, ale jakość w podświadomości czuje, że to będzie o 4k PLN więcej niż zestaw Canona.

Pożyjemy zobaczymy

Strona 5 z 12 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów