Witam.
Przeczytałem w jednym poradniku (Bujak studio)o czymś takim, żeby nie zapomnieć o zmianie ISO przy wyjściu z kościoła w którym robione były zdjęcia bez lampy:
Bardzo ważne jest, aby zmienić ustawienia aparatu zaraz po wyjściu z kościoła. Ustawienia w ciemnym kościele, krótki czas naświetlania, szeroka przesłona na pewno prześwietlą Twoje zdjęcie przed kościołem. Pamiętaj, aby jak najszybciej skrócić czas i zmniejszyć przesłonę, obniżyć wartość ISO tak, abyś był zadowolony ze zdjęcia przedstawiającego wyjście z kościoła szczęśliwej Pary Młodej skąpanej w ryżu,płatkach róż, czy konfetti.
Operację tę może znacznie uprościć świadome użycie opcji aparatu "Automatyczny dobór ISO" (wcześniej ustawiamy maksymalną wartość wartość ISO, której zabraniamy aparatowi przekraczać, oraz najdłuższy czas otwarcia migawki, do którego osiągnięcia aparat będzie określał ekspozycję nie zmieniając ustawionego wcześniej ISO, a dopiero, gdy miałby zostać wybrany dłuższy czas - zamiast tego zmienione zostanie ISO).
Moje pytanie do WAS koleżanki i koledzy, czy pracował już ktoś w ten sposób i jak się to sprawdza w praktyce?
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami