Ostatnie Ikita bardzo mi się podoba. No ale Gavina też pochwalę, niech ma :P
Szukaj
Ostatnie Ikita bardzo mi się podoba. No ale Gavina też pochwalę, niech ma :P
Gavin ma sporo racji, 24mm to dość ciężka ogniskowa przez to że właśnie 'standardowa';] F1.8 też nie powala choć człowieka w kadrze w miarę izoluje od tła.
Ja mam dość specyficzne zdjęcia (często na MFD, f1.8 ) więc mi możliwości pasująAle przydał się też do słabszych warunków oświetleniowych (nie ma na nexa nic jasnego w miarę szerokiego, a do tego z AF, w lustrzankach też średni wybór a do tego nie tani), czy jak potrzebowałem zrobić zbliżenia obrazów Beksińskiego z ręki żeby widzieć pociągnięcia pędzla (macro+bdb ostrość+ czasem było ciemnawo więc okazyjnie f1.8 ):
No i jakichś wielkich zdjęć nie drukuję ale może kiedyś będę potrzebować bardzo dobrej jakości to będzie przy okazji![]()
wkurzające
aha - 24-70L i grip w górach - to trzeba mieć zacięcie!
Ja tak kiedyś nosiłem. Nigdy więcej.
Przy okazji zapytam. Czy mozna w 5n przypisac do przyciskow tryby panorama i A, tak aby szybko przelaczac sie pomiedzy nimi?
Ostatnio edytowane przez stachmuszel ; 11-06-2013 o 13:34
Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko
Też tak miałem do niedawnaDuże lustro i dwa trzy szkła. Tylko na tyle rozsądku miałem, że szkółka mniejsze (wycieczkowe)
i nigdy gripa! Po co?
Z sympatią śledzę Wasze wpisy w tym temacie. Większość prycha z niesmakiem, DSLR w góry - NEVER AGAIN !! Doskonale rozumiem, że NIE słodki to ciężar bo sam mam D 800 + 24-70 f 2.8 czyli ok. 1900 gram. Wiecie ... polatałem sobie po necie w tym odwiedziłem photozone.de do którego mam jakieś tam zaufanie. Z testów wychodzi, że wszystkie szkła do NEX-a w skali sześciu gwiazdek mają maksymalnie 3 gwiazdki czyli porównując do znakomitej większości dużych szkieł te do NEXa są zupełnie do du*y. Możecie podać naprawdę dobre szkło do Sony Nex ?
PS. To nie jest żaden atak, ironia, szczucie, podjudzanie itp. Zwyczajnie pytam bo po tych danych z testów to jakoś blado widzę NEX-a, a to przeczy chyba Waszym doświadczeniom. Dziekuję.
Panerai vel Eliot Capone
Ty tak na serio?
Zobacz zdjęcia eMJeja i powtórz: 3 gwiazdki - nieużywalne.
Ja używam filtru gwiazdkowego...
... i Clarity.![]()
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
Skontaktuj się z nami