Close

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 56

Wątek: Co po D300s?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Miren Zobacz posta
    Dużo większe pieniądze, bo i półka inna. Bez sensu porównanie D600 do 5D MkIII.
    Chodziło mi dokładnie o viewfinder - w dwa razy droższym Canonie nie ma rewelacji względem D600.
    Nie można porównywać D600 z 5Dmk3? Musisz napisać koniecznie do tych co już to zrobili:
    http://www.digitalrev.com/article/ni.../NDgwNTY1ODU_A
    http://www.youtube.com/watch?v=Ot7aMeUmojY
    http://www.ronmartblog.com/2012/10/r...ii-killer.html
    Ostatnio edytowane przez MstrG ; 30-05-2013 o 20:52
    z pozdrowieniami - Krzysiek
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MstrG Zobacz posta
    Chodziło mi dokładnie o viewfinder - w dwa razy droższym Canonie nie ma rewelacji względem D600.
    Nie można porównywać D600 z 5Dmk3? Musisz napisać koniecznie do tych co już to zrobili:
    http://www.digitalrev.com/article/ni.../NDgwNTY1ODU_A
    http://www.youtube.com/watch?v=Ot7aMeUmojY
    http://www.ronmartblog.com/2012/10/r...ii-killer.html
    Zgadza się, D600 ma super matrycę, aparat zapewnia fantastyczne rezultaty w zwyczajnym użytkowaniu, przy dobrych warunkach pogodowych.
    Problem pojawia się natomiast w warunkach trudniejszych, choćby w dniu dzisiejszym, na stadionie w Bełchatowie czy Kielcach, tutaj uwidacznia się ta różnica.
    Porównujmy sprzęt jako całość, nie poszczególne elementy.

Domyślnie

Problemem jest co? Szumy? AF?
    Do jakiego aparatu to odnosisz? Do D3s?
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez p4oj Zobacz posta
    Pewnie dlatego nie ma D400 i nie bedzie, bo D800 to taki D400 w trybie DX
    Być może jednak będzie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Też jestem ciekawy, bo w takich warunkach pracuję najczęściej...

Domyślnie

Do tego ja bym chciał się dowiedzieć jakie to były te trudniejsze warunki, bo mnie nie było w dniu wczorajszym na stadionie w Bełchatowie czy Kielcach.
    Przy jakich warunkach pogodowych D600 się wysypie?
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Domyślnie

Sorry, jestem trochę nieobcykany, ze zwyczajami panującymi na tym forum.
    Po czym mam się zorientować, do kogo skierowane jest Twoje pytanie?
    Poniżej użytkownicy wskazali, ze chyba do mnie, chociaż po treści pytania ciężko to ze sobą zestawić. Jakie d3s????????
    Ktoś wymienił jako wadę d600, że nie został gdzieś tam dopisany do jakiejś listy, napisałem tylko, że dla mnie większą wadą tego modelu jest brak AF-a takiego jak np. d300, d7100, a że gdzieś tam nie dopisano jest dla mnie pomijalne.
    Później runęła jakaś lawina pytań, których nie kumam, o Canona 5D, teraz Ty pytasz o D3s.
    O co Wam chodzi????

Domyślnie

Pytałem pod twoim postem, więc pytanie do ciebie.
    Jeśli ktoś pisze, że D600 spisuje się słąbo w trudnych warunkach to pytam się do jakiego body ma porównanie? Ten D3s to był taki "pomysł". Ty po prostu nie napisałeś zbyt wiele, stąd moje pytania.
    Z odpowiedzi zaczynam sądzic, że opinie powielasz z netu.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Sorry, jestem trochę nieobcykany, ze zwyczajami panującymi na tym forum.
    Po czym mam się zorientować, do kogo skierowane jest Twoje pytanie?
    Poniżej użytkownicy wskazali, ze chyba do mnie, chociaż po treści pytania ciężko to ze sobą zestawić. Jakie d3s????????
    Ktoś wymienił jako wadę d600, że nie został gdzieś tam dopisany do jakiejś listy, napisałem tylko, że dla mnie większą wadą tego modelu jest brak AF-a takiego jak np. d300, d7100, a że gdzieś tam nie dopisano jest dla mnie pomijalne.
    Później runęła jakaś lawina pytań, których nie kumam, o Canona 5D, teraz Ty pytasz o D3s.
    O co Wam chodzi????
    Napisałeś wcześniej

Zgadza się, D600 ma super matrycę, aparat zapewnia fantastyczne rezultaty w zwyczajnym użytkowaniu, przy dobrych warunkach pogodowych.
    Problem pojawia się natomiast w warunkach trudniejszych, choćby w dniu dzisiejszym, na stadionie w Bełchatowie czy Kielcach, tutaj uwidacznia się ta różnica.
    Porównujmy sprzęt jako całość, nie poszczególne elementy.
    Jacek tylko spytał jaki problem pojawia się w warunkach trudniejszych, a ja dodatkowo bym się chciał dowiedzieć co to za ciężkie warunki były.

Domyślnie

Pytałem pod twoim postem, więc pytanie do ciebie.
    Gdyby Twoje pytanie było skierowane do kogoś wcześniej, w tym samym czasie, to też znalazło by się pod moim postem, skąd więc Twój, z dużym przekonaniem napisany wniosek, że pytanie do mnie?

Z odpowiedzi zaczynam sądzic, że opinie powielasz z netu.
    Gdybym opinie powielał z netu, sugestię przeczytaną tutaj, o wyższości d600 nad 5dmarkIII, podpieraną trzema linkami z czego....? ...z netu, - łyknąłbym bez zmrużenia okiem. A tak przecież nie jest, więc o co kaman...??????
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 31-05-2013 o 12:41

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów