Close

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 56 z 56

Wątek: Co po D300s?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MstrG Zobacz posta
    NPS USA
    NPS DE
    NPS RU
    NPS GB
    NPS FR

Dalej nie chce mi się szukać .

I właśnie tak wygląda dyskusja z Tobą, doskonale wiesz, że chodzi o polski NPS, to będziesz wyszukiwał po świecie gdzie jest wpisany, kończąc "dalej nie chce mi się".

Jacek_Z, nie miałem zamiaru wdawać się w żadne dyskusje, bo marne moje doświadczenie, i dopiero poznaję ten temat. Jednak nawet dla nowicjusza czuć różnicę między niektórymi sprzętami, choćby podobny przykład d300s vs D7000, gdzie niby sam obrazek z D7000 będzie lepszy ale.....no właśnie, inna obudowa, inny AF, inna żywotność, to miałem na myśli.
    Odpowiedziałem tylko na jeden szczegół z posta #7, postem #12, a jak potoczyła się dalsza dyskusja...,trudno.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Miren Zobacz posta
    Jacek_Z, nie miałem zamiaru wdawać się w żadne dyskusje, bo marne moje doświadczenie, i dopiero poznaję ten temat. Jednak nawet dla nowicjusza czuć różnicę między niektórymi sprzętami, choćby podobny przykład d300s vs D7000, gdzie niby sam obrazek z D7000 będzie lepszy ale.....no właśnie, inna obudowa, inny AF, inna żywotność, to miałem na myśli.
    No ale co w tym dziwnego?
    Przeciec te dwie puszki naleza do roznych segmentow.

pozdro
    Trzy aparaty spod znaku N i "troche" szpeja do nich....

www.michalak24.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Miren Zobacz posta
    I właśnie tak wygląda dyskusja z Tobą, doskonale wiesz, że chodzi o polski NPS, to będziesz wyszukiwał po świecie gdzie jest wpisany, kończąc "dalej nie chce mi się".
    [...]

Przecież to było odpowiedź na post remosa.
    z pozdrowieniami - Krzysiek
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Domyślnie

Witam w tym watku! Zainteresowal mnie poniewaz mam podobny problem! W moim przypadku to by byla przesiadka z D300 (obecnie w serwisie NIKON UK - watek D300 klopoty). Czesto jestem w UK i tam tez nabylem D300tke! Coraz czesciej mysle o jakiejs zmianie oczywiscie coby lepiej bylo nie gorzej! Tu pojawia sie pytanie czy D800 to jest to? Wlasnie przegladalem Ebay UK i jest sporo osiemsetek niektore po przesledzeniu licytacj ida po 1500 -1600 funtow a cena sklepowa to prawie 2000 daje nam to oszczednosc 400 do 500 funtow ale... Jak tu przesledzilem watki zwiazane z D800 to jest kilka usterek ktore moga sie pojawic w uzywce z Ebaya!!! Problem z AF , olej czy kurz na matrycy, dioda wspomagajaca AF, zielonkawy wyswietlacz, metny wizjer, zawieszajacy sie aparat ! Moglem o czyms zapomniec hehehe! Sporo tego jak na jedno body! Liczyc na uczciwosc sprzedawcy ktory szczerze powie czy cos jest nie tak? No niewiem! Czy ktos z szanownych forumowiczow zaliczyl juz taka "przesiadke"??? Jesli tak to prosilbym o wrazenia! Jak to jest z tymi "poruszonymi" zdjeciami czy to tylko na 36mpx czy zejscie z rozdzielczosci poprawia cos? Prosze o jakies wskazowki ktore pomoglyby mi podjac sluszna decyzje! (Przepraszam za brak pl-czcionki ale korzystam ze sluzbowego angielskiego komputera) Pozdrowienia dla wszystkich fotografujacych!

Domyślnie

@piosiata:
    Skoro jesteś często w UK to dlaczego zawracasz sobie głowę ebay skoro zależy Ci na gwarancji? Tutaj jest masa firm handlujących używanym sprzętem i dają na niego gwarację (z reguły 6 miesięcy) Zobacz -TU- - przewiń stronę w dół i znajdziesz D800 z przebiegiem 3300 klatek za 1699 funtów. Po co szukać dalej? Jak to mało, to wpisz w google.co.uk used nikon cameras i sprawdzaj każdą stronę po kolei. Sam w jednej z takich firm kupiłem praktycznie nowe D300s (prawdziwy, nie kombinowany przebieg 35 klatek! - da się rozróżnić nówkę sztukę od podpicowanej popeliny ) z roczną gwarancją za 460 funtów (jak go kupowałem to w sklepach były po prawie 900).

Powodzenia

Domyślnie

Dzieki za info! Popatrze i moze cos mi sie uda zlowic!

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów