Close

Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 85

Domyślnie

jeśli nie lubisz buczenia tylko basik jak w dobrym domowym stereo - polecam MB Quart, używki można znaleźć za śmieszne pieniądze
    sam używam 25cm w oryginalnej skrzyni z sygnałem ciętym na ...320Hz :d efekt zaskakujący - gra jak w domu i zero buczenia jak u dresów

PL czy GB ?

Domyślnie

Odkopuję bo porady potrzebuję

Helix B52C
    uDimension EL Comp 5
    Crunch GTI 5.2c
    Powrbass L-50C

Co z nich wybrać i dlaczego ? Nie polecajcie innych ani robienia dystansów na 16 bo w mojej fałce to za dużo roboty.

Grać to będzie pod jakimś prostym JVC typu 4x50W i na razie wzmacniacza nie będzie.

Domyślnie

Acha, nie moge juz edytowac wiec dopisze.

Moze mi ktos raz na zawsze powiedziec czy RMS wzmacniacza ma być wieksza czy mniejsza od RMS glosnika ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Strus Zobacz posta
    Moze mi ktos raz na zawsze powiedziec czy RMS wzmacniacza ma być wieksza czy mniejsza od RMS glosnika ?
    Mniejsza. Spalisz głośnik, jak będzie większa. Tak mi ktoś kiedyś powiedział.

Domyślnie

błąd !
    większa moc wzmacniacza= większa łatwość wysterowania głośnika tzn. łatwiej kontrolować chyba że szarpie nami ciągła potrzeba kręcenia pokrętłem do oporu wtedy można pozostać przy stosunku 1:1 między głośnikami a wzmacniaczem.

aaa tu dla początkujących -> http://www.gdynia.mm.pl/~nazar/Polsk...oFAQ01beta.pdf
    D90 + N35-80 + S75-300 +H58 +N50 +SB700

Domyślnie

FAQ Nazara znam, pojęcie jakie takie też mam. Pytałem o to bo ilu fachowców tyle teorii

Domyślnie

Strus weź na logikę
    duży wzmacniacz dużo mocy i jest co odkręcać, mały wzmacniacz dużego głośnika nie napędzi
    D90 + N35-80 + S75-300 +H58 +N50 +SB700

Domyślnie

Z głośników niskotonowych mogę polecić Rockford Fosgate z serii P2 lub P3. Mam P2 12'' w zamkniętej skrzyni chyba 19l gra to super. A miałem wcześniej w tej skrzyni MBQuart Discus i basu był brak. Zasilone 250W z Audison. Skrzynia zamknięta jest o tyle fajna że na zewnątrz praktycznie jej nie słychać.
    D600 + 24-70 2.8, 35 1.8, 180 2.8, SB600

Domyślnie

Czy ja gdziekolwiek pisałem że chcę skrzynię ??

Decyzja zapadła. będzie 16 zamiast 13. Biorę POWERBASS L-60Cx i do tego pewnie Sony XM4520

Domyślnie

Panowie, zamontowałem dziś wzmacniacz Alpine 3542. Jest bezpiecznik 40A, są kable 10mm^2, ale grzeje się niemiłosiernie... Po pół godziny grania nie da się przyłożyć palca nawet na sekundę. Tak ma być? Wzmacniacz zamontowany pod siedzeniem pasażera.
    Dodam, że gra ok, żadnych zniekształceń, wszystko bardzo dobrze, nawet po 4 godzinnej podróży.

Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów