Szukaj
Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog
On nie jest wsadzany w sanki lampy? W sumie to niezła myśl. Taki patent powinien sporo pomóc. Pozostaje kwestia zasilania. Jak zasilićnexa z akumulatora 12v? W sklepach zasilaja je z kabla. Nawet w klapce baterii jest na niego otwór. Wtedy straty pradu na podswietlony ekran można olać.
Niestety, nie jest wsadzany w sanki lampy, bo to wizjer do nex 3, 5, c3, 5n i 5r, ze specyficznym złączem. Zagooglałem za adapterem do stopki iso, ale chwilowo nic nie znalazłem.
Ale jak masz stopkę to wystarczy rozejrzeć się za jakimś wizjerem do dalmierzy małoobrazkowych pod 24mm i sprawa załatwiona.
O, na przykład ten jest całkiem niezły: http://www.leicastore.pl/LEICA_BRIGH..._24mm-167.html...![]()
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
Tyle że cena zabija...
Stanowczo wolałby u znajomego ślusarza za flaszkę wody ognistej dorobić płytkę stopki do tego mojego. Więcej powiem - zamiast ślusarza, wyciąć kawałek twardego plastiku, nawiercić trzy otwory, jeden nagwintować i voila.
Edit: teraz mi wpadło do głowy, że wystarczy nabyć w drodze kupna zaślepkę stopki ISO, nawiercić, przykręcić i z bani...
Ostatnio edytowane przez MariuszJ ; 19-05-2013 o 13:57
I znów kit lens
Skontaktuj się z nami