Close

Strona 476 z 2397 PierwszyPierwszy ... 3764264664744754764774784865265769761476 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 751 do 4 760 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dynax Zobacz posta
    Nic z tym nie zrobisz, taki urok elektronicznego wizjera, trzeba się z tym męczyć do tego typu zdjęć używam manualnych szkieł, ostrość na nieskończoność i jazda. \
    A nie lepiej ustawić na hiperfokalną?

Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Przydałby Ci się Loki mój wizjer optyczny do 16mm co mi pozostał po wielkiej wyprzedaży, tyle że nie masz go niestety gdzie osadzić :/
    On nie jest wsadzany w sanki lampy? W sumie to niezła myśl. Taki patent powinien sporo pomóc. Pozostaje kwestia zasilania. Jak zasilićnexa z akumulatora 12v? W sklepach zasilaja je z kabla. Nawet w klapce baterii jest na niego otwór. Wtedy straty pradu na podswietlony ekran można olać.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez loki_p Zobacz posta
    On nie jest wsadzany w sanki lampy? W sumie to niezła myśl. Taki patent powinien sporo pomóc. Pozostaje kwestia zasilania. Jak zasilićnexa z akumulatora 12v? W sklepach zasilaja je z kabla. Nawet w klapce baterii jest na niego otwór. Wtedy straty pradu na podswietlony ekran można olać.
    Niestety, nie jest wsadzany w sanki lampy, bo to wizjer do nex 3, 5, c3, 5n i 5r, ze specyficznym złączem. Zagooglałem za adapterem do stopki iso, ale chwilowo nic nie znalazłem.

Ale jak masz stopkę to wystarczy rozejrzeć się za jakimś wizjerem do dalmierzy małoobrazkowych pod 24mm i sprawa załatwiona.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Ale jak masz stopkę to wystarczy rozejrzeć się za jakimś wizjerem do dalmierzy małoobrazkowych pod 24mm i sprawa załatwiona.
    O, na przykład ten jest całkiem niezły: http://www.leicastore.pl/LEICA_BRIGH..._24mm-167.html...
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Tyle że cena zabija...

Stanowczo wolałby u znajomego ślusarza za flaszkę wody ognistej dorobić płytkę stopki do tego mojego. Więcej powiem - zamiast ślusarza, wyciąć kawałek twardego plastiku, nawiercić trzy otwory, jeden nagwintować i voila.

Edit: teraz mi wpadło do głowy, że wystarczy nabyć w drodze kupna zaślepkę stopki ISO, nawiercić, przykręcić i z bani...

Ostatnio edytowane przez MariuszJ ; 19-05-2013 o 13:57

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Siemianowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dynax Zobacz posta
    Nic z tym nie zrobisz, taki urok elektronicznego wizjera, trzeba się z tym męczyć do tego typu zdjęć używam manualnych szkieł, ostrość na nieskończoność i jazda. Luźna uwaga - w nex 6 kółko zmiany trybu pracy jest baaaardzo delikatne, raczej delikatnie obchodziłem się z aparatem, ale w tej chwili wystarczy lekkie dotknięcie tarczy i losowo zmieniają się nastawy najbardziej wk...ia przerwanie nagrywania video bo aparat przełącza się w tryb program. Jak mi w serwisie powiedzą że to uszkodzenie mechaniczne.....
    No to mamy zupełnie inne doświadczenia. W mojej 6tke kółko zmiany nastaw chodzi z bardzo wyraźnym oporem. Powiedziałbym, że większym niż było to w D90 (takie mam porównanie). Za to kółko pod nim chodzi bardzo miękko, ale to akurat lubię

Domyślnie

Ode mnie, dla odmiany, zdjęcia. Chyba ten wątek traci swój pierwotny charakter...

C3 + Fujian

to be a rock and not to roll

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez drdln Zobacz posta
    Ode mnie, dla odmiany, zdjęcia. Chyba ten wątek traci swój pierwotny charakter...

C3 + Fujian
    Choć szkło niby nie do tego - a pacz Pan jak dobrze Ci wyjszło. Ja jeszcze w takich kadrach oldskulowo dowalam grubą winietę równo ze spadkiem rozdzielczości fukiena i/lub "burning edges"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez drdln Zobacz posta

C3 + Fujian
    Dioramę jakąś fociłeś?
    C5050Z i jakieś APS-C...

Strona 476 z 2397 PierwszyPierwszy ... 3764264664744754764774784865265769761476 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów