Szukaj
Zawiozłem z body, ale wątpię żeby kalibrowali jedno z drugim, raczej zrobili to oddzielnie. Zostawiłem im całą masę sprzętu (m.in. D800, 28/1.8, 50/1.8 na gwarancji do kalibracji, 2xD700 do czyszczenia w ramach NPSu) i 'Pan na recepcji' słabo ogarniał temat. Poza tym, D800 i 28/1.8 przyszły do mnie w oddzielnych przesyłkach (różnica 1 dnia), więc wątpię żeby technik zajmował się nimi jednocześnie.
N D800, D750, 10.5/2.8G, 16-35/4.0VR, 20/1.8G, 24/1.4G, 35,50,85/1.8G, 60/2.8D, 70-200/2.8GVRII | S 35/1.4
Ja też dawałem nowy 35/1.8G do kalibracji razem z D90, ale różnicy nie widziałem po całym zabiegu.
Narzekałem też na 18-105 a to bardzo zacne szkiełko za takie grosze, które wiele wybacza.
Jednak po zmianie puchy na D700 i podpięciu 35tki to zupełnie inna bajka (szkoda, że DX i w końcu sprzedałem).
Zapewne każdy lamer taki jak np: ja kupi jakiegoś DXa a spodziewa się jakości z Mamiya.
A fotografowanie kresek to już zupełne szaleństwo, każdy punk inaczej wychodzi.
Kiedyś ustawiałem focusa w Zenitach na bibułce i było dobrze a teraz szukam sobie szkła w ...
Trzeba wybrać się w terem i focić a nie marudzić. Teraz tak robię i kładę laskę na kreski.
Serwis ma zarobić kasę na utrzymanie a nie poprawiać fabrykę
Jeżeli szkiełko mieści się w normie to nikt do niego nie zarży, przynajmniej ja mam takie wrażenie.
Pozdrawiam Mariusz
SMENA 8M to jest to.
Ja dzisiaj kupilem ten obiektyw i jak narazie uwazam za idealny w 100%. Wcisneli mi jeszcze filtr polaryzacyjny o ktorym nigdy nie slyszalem - RODENSTOCK Digital pro MC. - mowili ze dobryPrawda to?
Rules are foolish, arbitrary, mindless things that raise you quickly to a level of acceptable mediocrity, then prevent you from progressing further.
Michał poleca: D750 / Z5 / 24-70
Kupiłem dzis i podczas robienia zdjęć poza sklepem wychodzi ze lewy punkt AF nie trafia w punkt a ustawia ostrość za obiektem. Środkowy i prawy są ok. Używany z d800 po kalibracji. Ktoś jeszcze tak miał?
Czy jest sens wysłać do serwisu dam obiektyw? Body współpracuje dobrze z 35mm i 85mm.
Sam usunąłem komercyjną stopkę, choć to nieco absurdalne by na stronie o tematyce fotograficznej nie można było podać linku do własnej strony o tematyce fotograficznej...
Ja wysyłałem raz 28 do serwisu w DE i poza sprawdzeniem czy szkło jest ok nie odkryli nic co można było by skorygować. Po sprawdzeniu z body nadal działal jak chciał wiec ponownie wysłałem szkło ale z body i teraz jest ok.
moim zdanim wysyłka samego szkła nie ma sensu-jak masz mozliwosc oddac i wymienić na inną sztuke to tak zrób.
.........
no i sie nacieszylem.. w praktyce (oprocz testowania w sklepie) af trafia jak mu sie podoba. Nikon d800.
Skontaktuj się z nami