Close

Strona 82 z 96 PierwszyPierwszy ... 3272808182838492 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 811 do 820 z 1011

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez manfred Zobacz posta
    Piękna jest ta... 28 1.8 potwierdzam to fajne szkło. Obligatoryjnie używam

Wysłane listem poleconym
    mówcie do mnie tak więcej

... a od jutra dzieci obiadu nie dostaną, bo czas przyśpieszyć zbieranie na szkło ...

J1
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez manfred Zobacz posta
    Piękna jest ta... 28 1.8 potwierdzam to fajne szkło. Obligatoryjnie używam

Wysłane listem poleconym
    Potwierdzam, potwierdzenie kolegi.

Mam ten obiektyw od sierpnia i jestem bardzo zadowolony. Luz na pierścieniu ręcznego ustawiania ostrości jest od nowości. Sprawdzałem kilka sztuk i każda to ma więc zignorowałem temat. Optycznie bardzo przyjemny obiektyw. Mechanicznie po kilku miesiącach złego słowa powiedzieć nie mogę.

Domyślnie

Czekam na zakup D610. Po podpięciu do niego 28/1.8G zestaw będzie ważyć tyle co samo body D700 Okay, może niezupełnie - 1074g vs 1180g.

Większość pewnie ma dylemat co kupić - Nikon 28/1.8G vs Sigma 35/1.4. Najlepiej mieć oba, ale to przyjemność dla zamożniejszych. Jak dla mnie między 28 a 35mm jest spora różnica. Zatem oba słoiki mają nieco inne przeznaczenie. Wybrałem 28/1.8 aby było uniwersalnie. Do fotografii ludzi zdecydowanie wolałbym Sigmę.

Domyślnie

Powyższe foty pokazują, że to szkiełko jest zacne i warto je mieć w kolekcji. Na razie jest ono w sferze moich marzeń...
    Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrzej1974 Zobacz posta
    Powyższe foty pokazują, że to szkiełko jest zacne i warto je mieć w kolekcji. Na razie jest ono w sferze moich marzeń...
    Chcesz je podpinać pod korpus DX?
    z pozdrowieniami - Krzysiek
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MstrG Zobacz posta
    Chcesz je podpinać pod korpus DX?
    Szkiełko jest pod FX-a a ja na razie mam body DX-owe, z którym się zapewne w niedługim czasie rozstanę. Zresztą wspominałem o "sferze marzeń"...
    Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrzej1974 Zobacz posta
    Szkiełko jest pod FX-a a ja na razie mam body DX-owe, z którym się zapewne w niedługim czasie rozstanę. Zresztą wspominałem o "sferze marzeń"...
    Szkiełko jest pod FX i pod DX także to nie problem że używasz z DX body ... :P

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kurczeblade Zobacz posta
    Szkiełko jest pod FX i pod DX także to nie problem że używasz z DX body ... :P
    To fajnie bo spodobało mi się już jak ktoś pokazywał na forum foty bodajże z Majorki. Choć w ulotce Nikona na 2013 rok, którą posiadam w formie harmonijki, jak byk pisze (przy tym obiektywie): "Obiektyw szerokokątny formatu FX o dużej jasności".
    Nikon

Domyślnie

Miałem i ja, ale jak dla mnie było za wąsko, więc wymieniłem na 24/1.4. Ale o 28 złego słowa nie mogę powiedzieć

Domyślnie

W końcu udało mi się zrobić kursy po sklepach, przestrzeliłem szkło i powiem że z ani jednym kłopotów nie było jeśli chodzi o AF. Tylko z luzami to różnie było, na jednym większe, na drugim mniejsze. Ale udało mi się dorwać szkło praktycznie bez luzów we Wrocławiu. Jak ktoś będzie chciał to niech pisze na prw. Bo ja póki co nie mam funduszów. Ale sklepowe testy, podkochały moje serce. Świetny obiektyw za świetną cenę i faktycznie jest ostro ...

Strona 82 z 96 PierwszyPierwszy ... 3272808182838492 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów