Szukaj
Potwierdzam, potwierdzenie kolegi.![]()
Mam ten obiektyw od sierpnia i jestem bardzo zadowolony. Luz na pierścieniu ręcznego ustawiania ostrości jest od nowości. Sprawdzałem kilka sztuk i każda to ma więc zignorowałem temat. Optycznie bardzo przyjemny obiektyw. Mechanicznie po kilku miesiącach złego słowa powiedzieć nie mogę.
Czekam na zakup D610. Po podpięciu do niego 28/1.8G zestaw będzie ważyć tyle co samo body D700Okay, może niezupełnie - 1074g vs 1180g.
Większość pewnie ma dylemat co kupić - Nikon 28/1.8G vs Sigma 35/1.4. Najlepiej mieć oba, ale to przyjemność dla zamożniejszych. Jak dla mnie między 28 a 35mm jest spora różnica. Zatem oba słoiki mają nieco inne przeznaczenie. Wybrałem 28/1.8 aby było uniwersalnie. Do fotografii ludzi zdecydowanie wolałbym Sigmę.
Powyższe foty pokazują, że to szkiełko jest zacne i warto je mieć w kolekcji. Na razie jest ono w sferze moich marzeń...![]()
Nikon
Miałem i ja, ale jak dla mnie było za wąsko, więc wymieniłem na 24/1.4. Ale o 28 złego słowa nie mogę powiedzieć![]()
W końcu udało mi się zrobić kursy po sklepach, przestrzeliłem szkło i powiem że z ani jednym kłopotów nie było jeśli chodzi o AF. Tylko z luzami to różnie było, na jednym większe, na drugim mniejsze. Ale udało mi się dorwać szkło praktycznie bez luzów we Wrocławiu. Jak ktoś będzie chciał to niech pisze na prw. Bo ja póki co nie mam funduszów. Ale sklepowe testy, podkochały moje serce. Świetny obiektyw za świetną cenę i faktycznie jest ostro ...
Skontaktuj się z nami