Close

Strona 5 z 110 PierwszyPierwszy ... 345671555105 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 1097

Wątek: Lightroom 5

Domyślnie

A miał ktoś w tej wersji taką kwestię, że importując foty wskaźniki był rozjechane ? tzn, expozycja jest np na minus 2 ev.. mimo iż podczas robienia fot zawsze mam ustawiony pomiar na +0.3

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dawid503 Zobacz posta
    A miał ktoś w tej wersji taką kwestię, że importując foty wskaźniki był rozjechane ? tzn, expozycja jest np na minus 2 ev.. mimo iż podczas robienia fot zawsze mam ustawiony pomiar na +0.3
    Jeśli masz włączoną w ustawieniach autokorektę przy imporcie to będzie Ci się tak robić.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dawid503 Zobacz posta
    Ustawienia z aparatu nie mają żadnego wpływu na to co jest z suwakami w LR. Możesz i -5 ustawić w aparacie, w LR zawsze będzie 0 (zero), jeśli nie masz ustawionego aby podczas importu automatycznie ładował jakiś preset.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Co gorsze, to ,,coś" dzieje siew chwili gdy klikam na zdjęcie. Podgląd na miniaturce jest ok, problem pojawia się w chwili kliknięcia na poszczególne klatki i wtedy uciekają suwaki na boki. tak jak by to faktycznie byłą autokorekta na duży minus...

Domyślnie

ma ktos problemy z pedzlem do korekty? Bardzo czesto zdarza sie u mnie, ze nie zaskakuje - narzedzia po prawej aktywuja sie, ale kursor nie zmienia sie

Domyślnie

mam to samo. pomaga tylko wylacz/wlacz LR

dodatkowo z zauwazonych:

nowe opcje, tzn ten filtr gradientowy i ta nowa latka powoduja uzycie procesora na max i totalny lag. o ile gradient jeszcze jako tako dziala, choc uwazam ze wyglada malo naturalnie, to usuwanie rzeczy ze zdjecia jest nieuzywalne w sensie lag totalny.
    Ostatnio edytowane przez R ; 08-05-2013 o 13:15

Domyślnie

u mnie czasami pomaga przelaczenie miedzy zdjeciami i narzedziami, ale nie znalazlem jeszcze optymalnego zestawu dzialan...

Domyślnie

wlasnie zagonilem do roboty LR przy wiekszym eksporcie - zjada ok 4,2GB RAMu. Niestety uzycie procesora w okolicy 50-60%

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slon Zobacz posta
    ma ktos problemy z pedzlem do korekty? Bardzo czesto zdarza sie u mnie, ze nie zaskakuje - narzedzia po prawej aktywuja sie, ale kursor nie zmienia sie
    Dodam tylko ze dzieje mi sie to i na macu i na windowsie wiec to jakas grubsza sprawa

Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slon Zobacz posta
    wlasnie zagonilem do roboty LR przy wiekszym eksporcie - zjada ok 4,2GB RAMu. Niestety uzycie procesora w okolicy 50-60%
    a niech se zjada i 5 - jeśli to wpływa na szybkość działania i płynność interakcji z programem to mi to nie przeszkadza
    w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...

Strona 5 z 110 PierwszyPierwszy ... 345671555105 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów