Close

Strona 452 z 2397 PierwszyPierwszy ... 3524024424504514524534544625025529521452 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 511 do 4 520 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Kiedys kupiłem w podobnej cenie, co prawda nie od tego sprzedawcy, ale wyglądał jak oryginał. Niestety okazał się podróbą i nie działał z 5n. Jeśli nie boisz sie zamienników to polecam http://eltec.pl/APARATY-FOTOGRAFICZN...0-1290mAh.html Pracuje z 5n i 6 bez problemu. Jest lżejszy niz oryginał, oceniam jego pojemność na 80% produktu sony Troszkę szaleje procentowy wskaźnik naładowania, dłuuugo pokazuje 100% po czym raptownie spada, ale działa. Kupiłem parę sztuk wraz z ładowarką (mozliwość ładowania z gniazda zapalniczki) Ładowanie jest znacząco krótsze niż w przypadku zestawu sony, co zapewnie znacznie skróci czas życia akumalatora, ale za te pieniądze...

Domyślnie

Czy ktoś używa jakiejś sensownej lampy do Nexa, a jeśli tak to której? Szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie zdjęcia wieczorem w mieszkaniu bez możliwości odbicia błysku od sufitu. W tym celu D40 z SB400 jest super ale szukam czegoś poręczniejszego. Niestety kompakty sobie nie dają za bardzo rady, nawet jak jakiegoś gadżetu użyjemy aby skierować wbudowany flash na sufit. Co więcej wtedy aby skorzystać z większej mocy błysku warto ISO podnieść a dla większości kompaktów oznacza to masakrę. Nikon A zapowiadał się nieźle jako uzupełnienie do SB400 ale cena mnie skutecznie odstrasza.

Zatem, jakie są sensowne lampy z możliwością odbicie błysku pasujące do NEXa, w szczególności 5R i 5N?

Domyślnie

Ja czekam na tą, która prawdopodobnie ma się pojawić w maju:
    http://www.sony.pl/product/dsa-flash...ights/hvl-f20m

Oszczędny w słowach
    Miasto
    wielkopolska

Domyślnie

@d5000, obejrzałam zdjęcia, jako fotoamatorka nie dostrzegam różnic między 18-55 a 16-50 (oprócz rozmiaru), zdjęcia jak mniemam są w jpg? Czy one były robione w auto, bo nie wykorzystano zmiany parametrów ze strefy twórczej (ostrość, kontrast...)?
    Ze względu na wrażenie totalnej plastikowości wykonania oraz różnicy w wygodzie samego trzymania w łapce aparatu, już i tak zdecydowałam się na 5N/R.
    Szkoda, że do NEXa nie robią takich gustownych i wygodnych futerałów jak do RX100.

Ciekawa jestem jak inni forumowicze oceniają Twoje zdjęcia, w kwestii możliwości obiektywu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ropusz Zobacz posta
    Zatem, jakie są sensowne lampy z możliwością odbicie błysku pasujące do NEXa, w szczególności 5R i 5N?
    Dedykowane są przecież jakieś 2 na krzyż, a jeśli dołożysz do NEXa gorącą stopkę to oimw dedykacji nie będzie.
    A wtedy zostaje Ci praca w manualu i w zasadzie prawie dowolna lampa z regulacją mocy (a może nawet bez) się nada.
    Najlepiej chyba ze zdalnym wyzwalaniem, bo ta stopka na śrubeczce to trochę cherlawo wygląda i może dużej lampy nie utrzymać.
    C5050Z i jakieś APS-C...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2marekm Zobacz posta
    Ja czekam na tą, która prawdopodobnie ma się pojawić w maju:
    http://www.sony.pl/product/dsa-flash...ights/hvl-f20m
    Ale nie podają, że to gada z NEXem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ropusz Zobacz posta
    Ale nie podają, że to gada z NEXem.
    No właśnie nic nie piszą, ale do czego innego by nadawała się taka "popierdółka" ?

Dzisiaj "odkryłem", że w "6" AF działa ciągle i nie można tego nigdzie wyłączyć. W poprzednich moich aparatach miałem możliwość wyłączenia...włączał się tylko z chwilą naciśnięcia spustu do pierwszego oporu.
    Czy Wy też tak macie ? Taka ciągła praca AF, w moim przekonaniu powoduje niepotrzebną pracę układu i szybsze rozładowywanie akumulatora. Idę sobie po ulicy z włączonym aparatem na szyi, a on ciągle działa.
    i

Domyślnie

Panowie, troszke z innej beczki. Jestem poza domem i nie mam wgladu w instrukcje od 5n. Czym rozni sie panorama standard od wide?
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Gaduła Awatar matys
    Miasto
    szczecin / chesterfield

Domyślnie

Stachu, po pierwsze możesz ściągnąć instrukcję że strony sony, po drugie możesz wybrać oba ustawienia, robiąc zdjęcia i gwarantuję, że zobaczysz różnicę...

Poza tym jak nazwa "wide" wskazuje jest szersza od standard

Ojjj Stachu, stachu, len z Ciebie
    .

Domyślnie

Zawstydziłeś mnie . Na lcd widze roznice, nie wiem jak bedzie to widoczne na monitorze. Juz ciagne manuala, na Androidzie to nic przyjemnego.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 10-05-2013 o 19:08 Powód: lit.
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Strona 452 z 2397 PierwszyPierwszy ... 3524024424504514524534544625025529521452 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów