Jak zwykle ble, ble, ble... wiele razy to pisałeś, ale tak samo nic z tego nie wynika jak z mojego pisania o D600.
Dziękuję Ci Przemku, że uświadomiłeś mnie o źle działającym AF, tak się składa, że nie żyję tylko z fotografii i nie poświęcam jej każdej chwili... o błędnie działającym AF wiedziałem, ale nie miałem czasu dokładnie tego sprawdzić... niejako na twoją prośbę przysiadłem do tego tematu... może bym to ustalił sam, może mi w tym pomogłeś... ale teraz to Ty przy każdej okazji piszesz jaki to jesteś zajefajny, że mi w tym pomogłeś... no litości...
Jadąc dalej - sprawdź sobie znaczenie słowa "bynajmniej"
Kończąc osobiste wycieczki... TAAAAK, D700 jest super, jest szybki, celny, pancerny, ma niezłe użyteczne ISO, jest niezawodny. Jest taki jak powinien być na 2-3 lata wstecz. Wykosił konkurencję...ale kupienie nowego egzemplarza graniczy z cudem... dodatkowo wyciek oprogramowania serwisowego nie gwarantuje kupującemu faktycznego przebiegu, poza tym to jest dość stary model.
Teraz tak... nie gloryfikuje D600 jak większość gloryfikuje D700, a jak widać mam oba... chodzi mi o to, że przesiadka z każdego modelu aparatu niższego klasą od D600 jest całkiem uzasadnione. Bo tylko D300 miał lepszy AF od D600. Przesiadka z D700 na D600... moim zdaniem jest dziwnym pomysłem... nie ważne od zastosowania aparatu - czy amatorskie, czy pro.
Ja nikomu nie każe kupować D600 zamiast D700... Wasza decyzja... Ja stawiam te aparaty na dość równym poziomie sumując ich zalety i wady.
Ty Przemku natomiast się upierasz o zajefajności D700 i że D600 to szrot...
Głupie to wszystko, bo ja wiem i większość wie i to akceptuje, że AF D600 jest gorszy od AF D700, ale mimo wszystko mitomani D700 uważają to za główną zaletę D700... reszta się nie liczy :P.
Hej... to tą metodą D300 był lepszy od D700, bo miał lepszy AF (znaczy działał tak samo jak D700, ale pokrycie kadru czujnikami jest o wieeeeeele lepsze) - Litości
A tak w ogóle to ładną mamy pogodę![]()
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami