Close

Strona 19 z 36 PierwszyPierwszy ... 9171819202129 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 359

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Wielu? Większość w tym wątku piszesz Ty... Może z 2-3 osoby jeszcze coś napisały o swoich doświadczeniach z D600 (pomijam wpisy typu, że z D700 nie ma się uzyskać równie dobrych zdjęć z wakacji jak z D600 ).
    Jak pamiętasz miałem możliwość testów dwóch D600. Tylko nie pisz mi, że zbyt krótko, bo to ja potrafiłem wychwycić wadę AF w świetle żarowym podczas kilkunastu godzin "zabaw", a Ty dopiero dzięki moim wpisom to zauważyłeś u siebie (mimo, że miałeś ją chyba z miesiąc jak nie więcej). Identyczna wada była w dwóch puszkach D600, które miałem okazję testować.
    Nie pomnę o cyrkach z korektą AF, bo moim zdaniem w D600 powinny być 3 osobne sekcje: dla światła zastanego, dla światła żarowego bez lampy i dla światła żarowego z lampą... I automat powinien przełączać to automatycznie w zależności od zastanej sceny Super.. popisali się "inżynierki" w N...
    Owszem, mogłem spróbować kupić kolejną, tzrecią, czwartą... może w końcu bym trafił... Super zabawa, nie ma co... Może pzez pół roku w końcu miałbym sprawny egzemplarz.
    Trzeba być naprawdę mega nieobiektywnym by pisać bzdury w stylu, że D700 również był awaryjny i obarczony wadami wieku dziecięcego etc... Jedyny nagłaśniany "problem" z D700 to banding przy wysokim ISO (niższym w sumie też jak się mocno forsowało EV) i silnych źródłach światła w kadrze.
    Nie neguję zalet D600, pisałem to kilka razy - ma świetną matrycę. I... i tyle... Aha, zaraz mi napiszesz, że ma też video, a przecież je chciałem. Tak, ma video i chciałem je mieć, ale suma sumarum jak wiesz wróciłem do D700 i obędę się bez video. Jest kilka alternatyw dla video, choćby pozycjonwany niżej D5200, który bije na łeb D600 w kwestii video.
    Ubolewam, że nie mieszkamy bliżej, baaaardzo chciałbym zrobić tylko jedno zdjęcie Twoim egzemplarzem D600, pewnej sceny w moim mieszkaniu, gdzie D700-tki mają 100% powtarzalności trafień, D600 (które miałem w ręku) 100% wyłożeń AF. Bynajmniej nie jest to nic skomplikowanego, ot trochę wymieszanego światła...
    Nie odbierz tego ziomek jako atak, ale tak jak Ty masz swoje zdanie, tak pozwól mieć inne, innym. A teraz wygląda to tak, że na każdy zarzut (jakikokolwiek) pod adresem D600 pojawiasz się Ty i piszesz, że nie można tak pisać, że klasa D700 to mit, że się nie znamy etc... Litości...

Jak zwykle ble, ble, ble... wiele razy to pisałeś, ale tak samo nic z tego nie wynika jak z mojego pisania o D600.
    Dziękuję Ci Przemku, że uświadomiłeś mnie o źle działającym AF, tak się składa, że nie żyję tylko z fotografii i nie poświęcam jej każdej chwili... o błędnie działającym AF wiedziałem, ale nie miałem czasu dokładnie tego sprawdzić... niejako na twoją prośbę przysiadłem do tego tematu... może bym to ustalił sam, może mi w tym pomogłeś... ale teraz to Ty przy każdej okazji piszesz jaki to jesteś zajefajny, że mi w tym pomogłeś... no litości ...

Jadąc dalej - sprawdź sobie znaczenie słowa "bynajmniej"

Kończąc osobiste wycieczki... TAAAAK, D700 jest super, jest szybki, celny, pancerny, ma niezłe użyteczne ISO, jest niezawodny. Jest taki jak powinien być na 2-3 lata wstecz. Wykosił konkurencję...ale kupienie nowego egzemplarza graniczy z cudem... dodatkowo wyciek oprogramowania serwisowego nie gwarantuje kupującemu faktycznego przebiegu, poza tym to jest dość stary model.

Teraz tak... nie gloryfikuje D600 jak większość gloryfikuje D700, a jak widać mam oba... chodzi mi o to, że przesiadka z każdego modelu aparatu niższego klasą od D600 jest całkiem uzasadnione. Bo tylko D300 miał lepszy AF od D600. Przesiadka z D700 na D600... moim zdaniem jest dziwnym pomysłem... nie ważne od zastosowania aparatu - czy amatorskie, czy pro.

Ja nikomu nie każe kupować D600 zamiast D700... Wasza decyzja... Ja stawiam te aparaty na dość równym poziomie sumując ich zalety i wady.

Ty Przemku natomiast się upierasz o zajefajności D700 i że D600 to szrot...

Głupie to wszystko, bo ja wiem i większość wie i to akceptuje, że AF D600 jest gorszy od AF D700, ale mimo wszystko mitomani D700 uważają to za główną zaletę D700... reszta się nie liczy :P.

Hej... to tą metodą D300 był lepszy od D700, bo miał lepszy AF (znaczy działał tak samo jak D700, ale pokrycie kadru czujnikami jest o wieeeeeele lepsze) - Litości

A tak w ogóle to ładną mamy pogodę
    ONA: Z6 + T24-70/2.8 VC * Nikkor Z24-70/4s + SB-800
    ON: Z6 + Nikkor Z24-70/4s * T70-200/2.8VC + SB-900

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    Nie ma się co czarować - jeśli ktoś ma kompa który dogorywa przy 36mpix RAWach z d800 to 24mpix z d600 też spowodują u niego sporą zadyszkę.

Dla wielu TAK. Ma "tylko" 16mpix, a przewaga w DR jest w zależności od iso - po stronie D600, albo D4, więc zależy co dla kogo istotne Szumy na podobnym poziom aż do iso6400 czy 12800
    To jestem w szoku ze D4 jest pod jakimkolwiek względem gorsza od D600. Dobrze wiedzieć.

Domyślnie

No widzisz.. dla mnie z kolei Twoje wpisy i walka z wszystkimi, którzy odważą się napisać coś źle o D600 to takie blablabla... Piszesz znów o przesiadkach, że niższy model, blablabla... a ja pisałem tylko o jednym - o AF, który moim zdaniem w D600 działa źle.

Cytat Zamieszczone przez Fraglesso Zobacz posta
    Ty Przemku natomiast się upierasz o zajefajności D700 i że D600 to szrot...
    Z całym szacunkiem, masz chyba naprawdę problem ze zrozumieniem tego, co się do Ciebie pisze.
    Miłego dnia.
    Ostatnio edytowane przez prz3mo ; 11-04-2013 o 12:47

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez manfred Zobacz posta
    To jestem w szoku ze D4 jest pod jakimkolwiek względem gorsza od D600. Dobrze wiedzieć.
    No dodałbym jeszcze cenę... dla wielu nieosiągalna . Ale szczerze... zamieniłbym bez wahania D600 na D4 jeśli byłoby mnie stać.

No widzisz.. dla mnie z kolei Twoje wpisy i walka z wszystkimi, którzy odważą się napisać coś źle o D600 to takie blablabla...
    Miłego dnia.
    Przeczytałeś tylko jedno zdanie z mojej wypowiedzi?
    Również dużo słoneczka
    Ostatnio edytowane przez Fraglesso ; 11-04-2013 o 12:47
    ONA: Z6 + T24-70/2.8 VC * Nikkor Z24-70/4s + SB-800
    ON: Z6 + Nikkor Z24-70/4s * T70-200/2.8VC + SB-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez manfred Zobacz posta
    No proszę Cię... Wszystko zależy co jest dla kogoś istotne.
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fraglesso Zobacz posta
    Przeczytałeś tylko jedno zdanie z mojej wypowiedzi?
    Przeczytałem całość, ale reszta to blablabla

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo
    Ubolewam, że nie mieszkamy bliżej, baaaardzo chciałbym zrobić tylko jedno zdjęcie Twoim egzemplarzem D600, pewnej sceny w moim mieszkaniu, gdzie D700-tki oraz... starusieńka D80-tka mają 100% powtarzalności trafień, dwie D600 (które miałem w ręku) - 100% wyłożeń AF. Bynajmniej nie jest to nic skomplikowanego, ot trochę wymieszanego światła...
    Bez złośliwości: czy ta specyficzna scena często się zdarza podczas normalnego robienia zdjęć? Sprawdzałeś jak daje sobie radę w tej scenie np D800?
    Zainscenizowanie warunków sprzyjających jednemu jest łatwe, przypomina mi się film pokazujący wyższość BMW xDrive nad Audi Quattro.

Ponawiam prośbę:
    Możecie w kilku punktach podać w czym jest lepszy D700 od sprawnego D600 (mam na myśli AF)?
    z pozdrowieniami - Krzysiek
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MstrG Zobacz posta
    Bez złośliwości: czy ta specyficzna scena często się zdarza podczas normalnego robienia zdjęć? Sprawdzałeś jak daje sobie radę w tej scenie np D800?
    Zainscenizowanie warunków sprzyjających jednemu jest łatwe, przypomina mi się film pokazujący wyższość BMW xDrive nad Audi Quattro.
    To zwykła scena jakich wiele, które spotykam często np. podczas wesel (wymieszane kilka źródeł światła), jeśli chodzi o pracę. Albo gdy chcę sfotografować rodzinę w moim pokoju w domu... Zaraz pewnie usłyszę, że wymyślam celowo trudne sceny dla D600, by go obnażyć i że Canon mi płaci za "złe" wpisy o boskim D600. Hehehe... Sceny, w ktorych dziadek D80 nie miał problemu...
    Nie mam D800, miałem porównanie do D700 (sztuk dwie) i D80.
    Ostatnio edytowane przez prz3mo ; 11-04-2013 o 13:06

Domyślnie

@prz3mo to co proponujesz w zamian za D600 jeśli chodzi o nowy korpus FF do 7 tyś zł?
    "Nikon"

Domyślnie

To zwykła scena jakich wiele, które spotykam często np. podczas wesel (wymieszane kilka źródeł światła), jeśli chodzi o pracę. Albo gdy chcę sfotografować rodzinę w moim pokoju w domu... Zaraz pewnie usłyszę, że wymyślam celowo trudne sceny dla D600, by go obnażyć i że Canon mi płaci za "złe" wpisy o boskim D600. Hehehe... Sceny, w ktorych dziadek D80 nie miał problemu...
    Nie mam D800, miałem porównanie do D700 (sztuk dwie) i D80.
    Absolutnie nie mam zamiaru siać jakiś pomówień. IMO robisz śliczne zdjęcia, masz duże doświadczenie z D700, chyba warto więc znać Twoją opinię. Dlatego pytam i dopytuję

Może faktycznie trzeba spojrzeć na Canona 6D i się nad nim zastanowić.
    z pozdrowieniami - Krzysiek
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Strona 19 z 36 PierwszyPierwszy ... 9171819202129 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów