Odnioslem wrazenie ze nowy LR konkretniej obciaza procesor niz wersja poprzednia. Przeklada sie to na szybszy export plikow. Moim zdaniem odczuwalnie szybszy. Poza tym dziala podobnie.
Szukaj
Odnioslem wrazenie ze nowy LR konkretniej obciaza procesor niz wersja poprzednia. Przeklada sie to na szybszy export plikow. Moim zdaniem odczuwalnie szybszy. Poza tym dziala podobnie.
侍
no właśnie - ja jakiegoś przeskoku nie zauważyłem
w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...
jak kupię wersję dla studentów to będzie można zrobić upgrade do wersji 5?
Uczę się... Dobry sprzęt, kijowe umiejętności
nie, z wersji edu nie ma update'u
Być może poprawiono jakieś procedury obliczeniowe, jestem gotów w to uwierzyć.
Tyle że nie w nich jest główny problem z niską reaktywnością programu w module Develop, co jest najbardziej irytujące.
Najbardziej płynne środowisko pracy, jakie udało mi się zorganizować na potrzeby LR to katalog i podglądy na ramdysku. Upgrady pamięci, procesorów, zamiana dysków na SSD dawały efekty mizerne względem poniesionych kosztów (oczywiście nie sugeruję tym samym używania LR na totalnych złomach).
ramdysk? wyjaśnij proszę![]()
Uczę się... Dobry sprzęt, kijowe umiejętności
no właśnie - co mnie ciekawi - chciałbym tak skonfigurować sobie bata jakiegoś, żeby mi tworzył ramdysk (tak ze 3-4 GB) a jak wychodze z LR to, żeby mi tego ramdyska zawijał. sadzicie, że da radę to zrobić?
aaaaaa
no oczywiście wrzucałbym tam podglądy i cach tylko
Dysk wirtualny w pamięci operacyjnej. Używałem Dataram RAMDisk, z 6GB pamięci operacyjnej wykroiłem na jego potrzeby 2GB. Rawy oczywiście pozostały na dysku, nie kopiowałem ich na ramdysk.
Nie musisz tego robić batem. Dataram Ramdisk umie zrobić snapshot ramdysku na dysk i odwrotnie przy starcie i zamykaniu systemu.
a co przy hibernacji i uśpieniu ?
Hibernacja to zrzut całej przestrzeni adresowej procesów, w tym ramdysku. Niestety, z tego powodu trwa dłużej. Sporo dłużej trwa również wtedy start i zamykanie systemu (musi zassać zawartość ramdysku, na wyjściu ją zrzucić). Rożna to robić ręcznie przed uruchomieniem i po zakończeniu pracy w LR.
Skontaktuj się z nami